Haloperidol - najlepszy lek?

Moderator: moderatorzy

BaBoon
zarejestrowany użytkownik

Haloperidol - najlepszy lek?

Post autor: BaBoon »

Doskwiera u mnie wieoletnia anhedonia z brakiem motywacji.

Moja psychiatra powiedziała, żebym wypróbował haloperidol, bo niektórych pacjentów on aktywizuje.

Dostałem 1mg i faktycznie poprawił mi się nastrój i znacznie stałem się aktywniejszy oraz jestem pobudzony. Solian czy Abilify mnie zamulały. Obecnie jestem jeszcze na 3mg rxulti, które nieaktywizuje.

Obawiam się tylko, że te pozytywne efekty będą tylko kilka dni i znikną. :cry:

Czy jest tutaj też ktoś, kto uważa haloperidol za dobry lek?
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Re: Haloperidol - najlepszy lek?

Post autor: amigo »

wiesz... na kazdego inaczej dziala dany lek. jednego bedzie solian zamulal innego aktywizowal. tak samo z haloperidolem. jesli ci pomaga to dobrze.Trzymaj sie tej dawki . Uwazam, tez ze wazne jest obys pomogl troche lekowi.tzn. robil cos co lubisz, jakis sport,muzyka, filmy, ksiazki etc.
Awatar użytkownika
Edden
bywalec

Post autor: Edden »

Ja miałem to w zastrzykach dodatkowych. Po półtorej roku zdjęty z powodu rozmaitych bóli. Dobremu samopoczuciu towarzyszyła wysoka toksyczność. Spowodował stany zapalne pod zębami - straciłem połowę zębów. Mnie ostrzegano, że od tego zastrzyku stracę zęby - dodatkowo to gęsty, oleisty zastrzyk - i zniszczył mi trochę pośladki (Decaldol).
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Wg mnie haloperidol to wyjątkowe gówno i powinien być wycofany z lekospisu! Powodował u mnie depresję i dokuczliwe zamulenie. Brałem go tylko kilka miesięcy, ale to i tak za długo.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

ja biore haloperidol jak mnie nachodzi psychoza. wylacza paranoje, ale pozniej wykreca mi szyje i ''dziwnie'' sie po nim czuje
Awatar użytkownika
Cynamon
zaufany użytkownik

Post autor: Cynamon »

cieszcie się że tak dobrze na niektórych działa.. on ma mnóstwo skutków ubocznych
u mnie po halo były ostre lęki , tak że ze stresu z tego lęku zacząłem łysieć w wieku 20-paru lat

najgorsze gówno jakie brałem
on powstał w latach 50tych dziwnie że jeszcze się go stosuje
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”