To nie wspiera wszystkich niepełnosprawnych, tylko bardzo mały wycinek.
Projekt ustawy - renta socjalna podniesienie do minimalnego wynagrodzenia
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Re: Projekt ustawy - renta socjalna podniesienie do minimalnego wynagrodzenia
- FreshEscape
- bywalec
[
Ktoś kto jest na rencie socjalnej, w zasadzie prawie nigdy nie podejmuje ZADNEJ pracy, bo nie jest w stanie podjąć sie ugotowania zupy często !!!
W sumie fajne sie pośmiąć z ciebie rozszczepiony, jako rozszczepionego mentalnie. Pisze ci ze nie każdy i dlaczego, bo ja sie niepełnosprawnny urodzi w bogatej rodzinie. To i se znajdą piniązki do końca życia żeby mu ktoś jaja dosłownie kołysał. A kapiatał by wystarczył na 3 pokolenia co jest w rodzinie..
PRÓG DOCHODOWY W RODZINIE TO JEST TA CZERWONA LINIA, KTÓEJ POMOC SPOŁECZNA LUDZIOM NIE POWINNA PRZEKRACZAĆ DAJAC ZASIŁKI, SWIADCZENIA, CH..E MU..E DZIKIE WEZE...
Skończ pleść wikline w tym koszyku, bo Konfederata, nie jest w stanie podnieść nawet swoje małego przyjaciela w majatach. To nie są osoby dorosłe i myślące jak ktoś dojrzały...rozszczepionyumysl pisze: ↑wt sty 30, 2024 10:55 am Każda z tych osób tego potrzebuje, choćby dlatego, aby mieć jakiś kapitał po śmierci rodziców.
Zgadzam się jednocześnie z tym, co podnosi Konfederacja, że jak ktoś spróbuje podjąć pracę, to poziom pułapki rentowej jest drastycznie podniesiony.
Ktoś kto jest na rencie socjalnej, w zasadzie prawie nigdy nie podejmuje ZADNEJ pracy, bo nie jest w stanie podjąć sie ugotowania zupy często !!!
W sumie fajne sie pośmiąć z ciebie rozszczepiony, jako rozszczepionego mentalnie. Pisze ci ze nie każdy i dlaczego, bo ja sie niepełnosprawnny urodzi w bogatej rodzinie. To i se znajdą piniązki do końca życia żeby mu ktoś jaja dosłownie kołysał. A kapiatał by wystarczył na 3 pokolenia co jest w rodzinie..
PRÓG DOCHODOWY W RODZINIE TO JEST TA CZERWONA LINIA, KTÓEJ POMOC SPOŁECZNA LUDZIOM NIE POWINNA PRZEKRACZAĆ DAJAC ZASIŁKI, SWIADCZENIA, CH..E MU..E DZIKIE WEZE...
Będą pieniądze na karnet na siłownię, wyjście ze znajomymi do restauracji czy konsole do gier.
Z drugiej strony trzeba będzie uważać bardziej na oszustów i oszustki, ze względu na większe ryzyko wyłudzeń.
Z drugiej strony trzeba będzie uważać bardziej na oszustów i oszustki, ze względu na większe ryzyko wyłudzeń.
- FreshEscape
- bywalec
No własnie na ten przykłąd co podałes. Tylko u jednego w rodzinie i tak były na to piniądze a itak leży. A u drugiego nie było, choć by posszedł.
Kwestia jeszcze tego ze określenie REALNYCH POTRZEB, czyli ze ktoś slepy, będzie miał inne potrzeby, bo jemu opiekun jest potrzebyny zeby wyszedł, Dobry komp z oprogramowanie. Inne głuchy, co w sumie se bedzie radził. A inne upośledzony czy chory psychicznie, który w sumie dużo nie potrzebuje nic ! A na pewno innych: ktoś cekwnikowany i wie ile to kosztuje, karmiony sądą, potrzebujący drogiej diety. Robiąć taką złotą triade określenia: REALNYCH POTRZE, DOCHODU W RODZINIE I MOZLIWOŚCI DANIA OPIEKUNA DO OPIEKI-MOŻNA BY BYŁO STWORZYĆ COŚ NA PRAWDE PIĘKNEGO, JEDNYM DAĆ MNIEJ CO NIE POTRZEBUJĄ A INNNYM WIECEJ, A NA PEWNO TYLE ZEBY TO STARCZYŁO !!! A tak... damy wszystkim po równo co mają papier, po równo czyli gów..o.. I sie tak bedzie zyło na projekcie kasjerki z zawódówki...
Kwestia jeszcze tego ze określenie REALNYCH POTRZEB, czyli ze ktoś slepy, będzie miał inne potrzeby, bo jemu opiekun jest potrzebyny zeby wyszedł, Dobry komp z oprogramowanie. Inne głuchy, co w sumie se bedzie radził. A inne upośledzony czy chory psychicznie, który w sumie dużo nie potrzebuje nic ! A na pewno innych: ktoś cekwnikowany i wie ile to kosztuje, karmiony sądą, potrzebujący drogiej diety. Robiąć taką złotą triade określenia: REALNYCH POTRZE, DOCHODU W RODZINIE I MOZLIWOŚCI DANIA OPIEKUNA DO OPIEKI-MOŻNA BY BYŁO STWORZYĆ COŚ NA PRAWDE PIĘKNEGO, JEDNYM DAĆ MNIEJ CO NIE POTRZEBUJĄ A INNNYM WIECEJ, A NA PEWNO TYLE ZEBY TO STARCZYŁO !!! A tak... damy wszystkim po równo co mają papier, po równo czyli gów..o.. I sie tak bedzie zyło na projekcie kasjerki z zawódówki...
Rehabilitacja osoby chorej psychicznie polega na jej socjalizacji i włączenia do społeczeństwa. Dlatego jak gra się w gry ze znajomymi czy inaczej udziela społecznie to jest wspieranie zdrowia.
- FreshEscape
- bywalec
Gości znowu mnie nerwujesz... u mnie jak w Poniedziałek sie chcesz rehabilitować, aktywizować i być z ludzmi, gdzie to wszystko jest zorganizowane, terapeutyzowane, moderowane. To w czw. zaczynasz 3 miesieczny DARMOWY oddział dzienny, z obiadem domowym o 12.00.. Tak że tego, do tego są SDS-y płatne to jest chyba po 200 zł na miesiąc. A SDS ma to do siebie ze bus bierze cie z pod domu i odwozi pod dom ! Są WTZ-ty.. tam sie chyba nawet zarabia coś na pół etatu i przyucza do pracy..(Edit: Oczywiście chodziło mi o ZAZ-y co sie zarabia na pół etatu i uczy pracy) TAK JAK MÓWIE REALNE POTRZEBY CHOREGO PSYCHICZNIE CZY UPOSLEDZONEGO. I MOZLIWOSCI JAKIE JUZ DAJE PANSTWO. I ZBILANSOWANIE TEGO CO NA CO SIE PŁACI I ILE NIEPELNOSPRAWNOSC KOSZTUJE ? I JAKIE SA MOZLIWOSCI UTRZYMANIA CHOREGO, CZY SAMEMU CZY W RODZINIE TO PRÓG Z KTÓREGO POWINNO SIE STARTOWAC.
"zorganizowane, terapeutyzowane, moderowane" to nie jest element zdrowienia tylko stan przejściowy, później bez tych trzech czynników osoba zaburzona powinna sobie radzić w społeczeństwie.
- FreshEscape
- bywalec
hehehe, no są klienci co robią obowiązkową pauze miedxzy jednym turnusem a drugim, chyba 2 tygodnie i z nowu, w sumie połowa ludzi tam to stali bywalcy 
Ogólnie to chyba najlepsze są Zakłady Aktywności Zawodowej do tego o czym piszesz. Tylko to trza mieć w mieście, i w mieście mieszkać, albo mieć dobry dojazd.. Zarobisz, nauczysz sie roboty, fachu..
Ogólnie kieddddyśś. To było prawie wszędzie, nawet na wioskach. Spółdzielnie Inwalidów i tam wszyscy chodzili, pracowali i zarabiali

Ogólnie to chyba najlepsze są Zakłady Aktywności Zawodowej do tego o czym piszesz. Tylko to trza mieć w mieście, i w mieście mieszkać, albo mieć dobry dojazd.. Zarobisz, nauczysz sie roboty, fachu..
Ogólnie kieddddyśś. To było prawie wszędzie, nawet na wioskach. Spółdzielnie Inwalidów i tam wszyscy chodzili, pracowali i zarabiali

Ostatnio zmieniony wt sty 30, 2024 12:42 pm przez FreshEscape, łącznie zmieniany 1 raz.
Praca jest przywilejem nie obowiązkiem, którego mi państwo odmawia. Co oznacza, że mi się należy renta w wysokości umożliwiającej rehabilitację społeczną.
- FreshEscape
- bywalec
No mi w sumie też ale mi nawet renty odmawia 

-
- zaufany użytkownik
Dobrze, z tych 300 tys. to jest mało takich osób, lepiej dać wszystkim, niż zaprzęgnąć kolejną armię urzędników do odsiania góra 5tys. ludzi. W ogóle urzędników jest 10x więcej niż za komuny, a mamy komputery i sztuczną inteligencję.FreshEscape pisze: ↑wt sty 30, 2024 11:08 am [Skończ pleść wikline w tym koszyku, bo Konfederata, nie jest w stanie podnieść nawet swoje małego przyjaciela w majatach. To nie są osoby dorosłe i myślące jak ktoś dojrzały...rozszczepionyumysl pisze: ↑wt sty 30, 2024 10:55 am Każda z tych osób tego potrzebuje, choćby dlatego, aby mieć jakiś kapitał po śmierci rodziców.
Zgadzam się jednocześnie z tym, co podnosi Konfederacja, że jak ktoś spróbuje podjąć pracę, to poziom pułapki rentowej jest drastycznie podniesiony.
Podobnie jest z 800+; skala ludzi do odsiania jest znikoma i nie ma pretekstu do zatrudnienia dodatkowych urzedasow.
Ostatnio zmieniony wt sty 30, 2024 12:59 pm przez rozszczepionyumysl, łącznie zmieniany 3 razy.
Trzeba od tego rozmowę zacząć, że na "schizofreników", to zostaliśmy zrobieni. ONI już dawno odkryli nasze wrodzone talenty i całe życie je metodycznie bombardowali. Jak to możliwe np. że jako pra pra wnuczka kogoś, kto był w naczelnym dowództwie Powstania Styczniowego lub/i dostarczycieli jedwabiu do Krakowa, mam zjebany mózg, ciało migdałowate, móżdżek, czyli orientacja przestrzenna, część skroniowa kory mózgowej?
W chorobie myślałem, że jestem inkarnacją byłego ruskiego szpiega dlatego mam tak niską rentę abym cierpiał w tym życiu.
-
- zaufany użytkownik
Z drugiej strony np. Nikifor Krynicki też miał taką mentalność, bo kto wracałby 3 razy na pieszo/stopem ze Szczecina do Krynicy-Zdroju w tamtych czasach.Meduzola pisze: ↑wt sty 30, 2024 12:47 pm Trzeba od tego rozmowę zacząć, że na "schizofreników", to zostaliśmy zrobieni. ONI już dawno odkryli nasze wrodzone talenty i całe życie je metodycznie bombardowali. Jak to możliwe np. że jako pra pra wnuczka kogoś, kto był w naczelnym dowództwie Powstania Styczniowego lub/i dostarczycieli jedwabiu do Krakowa, mam zjebany mózg, ciało migdałowate, móżdżek, czyli orientacja przestrzenna, część skroniowa kory mózgowej?
Przyczyn jest dużo, jedzenie które nie nadaje się dla świń, czy przymusowe szczepionki.
Ja tam jestem spokrewniona z Mona Lisą, ale nie wiadomo, czy da Vinci sportretował kogoś, kto żył przed nim, czy w jego czasach. Mój pra pra dziad to "Giszka od Rusina z synami", Damian Halmer, historia średniowiecza, o roku 1306.
Nikifor Krynicki pracował intuicją. Nie był "prymitywny".
Jak będą pieniądze na ubrania, jedzenie i kosmetyki to "schizofrenik" będzie inaczej postrzegany przez społeczeństwo.
-
- zaufany użytkownik
https://www.infor.pl/prawo/nowosci-praw ... z-109.html
Wybory samorządowe 7 kwietnia 2024 r. Kalendarz wyborczy [Tabela, rozporządzenie premiera z 29 stycznia 2024 r. Dz.U. poz. 109)
Wybory samorządowe 7 kwietnia 2024 r. Kalendarz wyborczy [Tabela, rozporządzenie premiera z 29 stycznia 2024 r. Dz.U. poz. 109)