Cenzura

dział techniczny, tu proszę kierować pytania i uwagi do administratora i moderatorów

Moderator: moderatorzy

marchewkowy
bywalec

Re: Cenzura

Post autor: marchewkowy »

Game Over pisze:jeżeli ktoś nie jest w stanie ocenić czy coś "obraźliwego" może kogoś urazić. to jaką możemy mieć pewność, że nasze słowa, które do niego kierujemy w dobrej wierze, nie zostaną zrozumiane inaczej/żle, co tylko pogorszy sytuacje?
Przeczytaj konwersację moją z moi - gdzie masz doskonały przykład tego - musisz prześledzić - chodzi o kwestię teorii ewolucji - w jednym miejscu wszystko umieszczone jest w jednym poście przezemnie.

PS. Tak tyczy się to cenzury - forma cenzury poprzez zmianę znaczenia cytatu - pomimo przewidzenia takiej ewentualności i umieszczenia tego w tym samym poście który został źle zacytowany i wyciągnięto zupełnie inne wnioski niż treść jasno opisywała.
Awatar użytkownika
Game Over
bywalec

Post autor: Game Over »

marchewkowy pisze: chodzi o kwestię teorii ewolucji - w jednym miejscu wszystko umieszczone jest w jednym poście przezemnie.
po to jest forum, żeby rozmawiać/dyskutować. jeżeli komuś nie pasuje ton rozmowy, to taka osoba powinna opuścić temat. a nie niczym rocky balboa przyjmować ciosy, później skarżąc się. to nie jest zbyt dojrzała postawa.
po prostu mądrzejszy ustępuje.
a tak btw. gdzie zdobywałeś wiedze na temat teorii ewolucji?
marchewkowy
bywalec

Game Over pisze:po to jest forum, żeby rozmawiać/dyskutować. jeżeli komuś nie pasuje ton rozmowy, to taka osoba powinna opuścić temat. a nie niczym rocky balboa przyjmować ciosy, później skarżąc się. to nie jest zbyt dojrzała postawa.
po prostu mądrzejszy ustępuje.
a tak btw. gdzie zdobywałeś wiedze na temat teorii ewolucji?
Nie ważne jest, nie wypowiadałem się na temat tej teorii - użyłem jej jako przykładu ani jej nie kwestionując ani nie potwierdzając. Co właśnie w tamtym poście wytłumaczyłem - jasno i dosadnie. Zostało to zinterpretowane jako obalanie tej teorii - gdzie nie mam żadnej wiedzy fachowej aby podjąć taką rozmowę. Czyste wyciąganie fałszywych faktów z formy rozmowy a nie z treści. Krótko mówiąc zagranie poniżej pasa - dodatkowo prześmiewcze. Zwyczajna próba ośmieszenia, która obróciła się przeciwko osobie starającej ośmieszyć temat.

Aż strach pomyśleć, że takie osoby prą do struktur politycznych... albo przejaw cenzury albo głupoty - nie mnie to oceniać które to... ciężko stwierdzić przez internet.
Awatar użytkownika
Game Over
bywalec

możesz wszystko postrzegać jako ośmieszanie i nikt ci tego nie zabroni. tylko uargumentuj dla klarowności rozmowy: kto, jak, dlaczego, dlaczego w tym momencie, jak to się odnosi do tego co mówi, jaki ma w tym cel (siedzi 24h na forum, żeby ci dopiec?), dlaczego ty się tym przejmujesz, dlaczego to cię tak boli albo zwraca twoją uwagę, że piszesz o tym 4 posty?
marchewkowy
bywalec

Game Over pisze:możesz wszystko postrzegać jako ośmieszanie i nikt ci tego nie zabroni. tylko uargumentuj dla klarowności rozmowy: kto, jak, dlaczego, dlaczego w tym momencie, jak to się odnosi do tego co mówi, jaki ma w tym cel (siedzi 24h na forum, żeby ci dopiec?), dlaczego ty się tym przejmujesz, dlaczego to cię tak boli albo zwraca twoją uwagę, że piszesz o tym 4 posty?
Nie uważam, że mi, uważam że prowadzi działalność dezinformacyjną stosując wszelkie dostępne metody.

Dla jednych liczy się treść dla drugich liczy się treść - jednak mogą przyczepić się do formy i to stosują. Poszukaj tego o czym pisałem... Najłatwiej udawać, że treść nie interesuje, bo stoi w sprzeczności z czyimiś przekonaniami - jednak nie mając kontrargumentu stosuje się cenzurę za formę - taki rodzaj władzy znany jest od dawna... Tak moderator to forma władzy.
marchewkowy
bywalec

Game Over pisze:
marchewkowy pisze: Nie uważam, że mi, uważam że prowadzi działalność dezinformacyjną stosując wszelkie dostępne metody.

Co mi sugerujesz? Odpuściłem uszczypliwy komentarz - bo zjawiłeś się z nikąd rejestrując swoje konto w połowie dyskusji, kilka postów wyżej sugerowałeś że chodzę na skargi.

Zgłosiłem jedynie podejście moderatora w zły sposób - wybiórczo cenzurującego moje wypowiedzi pod pretekstem złego wypowiadania się - gdyby to był prawdziwy powód wszystkie wypowiedzi zostałyby usunięte. Zostało to zrobione wybiórczo po opublikowaniu przezemnie tego postu:

viewtopic.php?f=86&t=23345&start=495#p490240

Możesz wyjaśnić co masz na myśli pisząc to:
Game Over pisze:możesz wszystko postrzegać jako ośmieszanie i nikt ci tego nie zabroni. tylko uargumentuj dla klarowności rozmowy: kto, jak, dlaczego, dlaczego w tym momencie, jak to się odnosi do tego co mówi, jaki ma w tym cel (siedzi 24h na forum, żeby ci dopiec?), dlaczego ty się tym przejmujesz, dlaczego to cię tak boli albo zwraca twoją uwagę, że piszesz o tym 4 posty?
marchewkowy
bywalec

Game Over pisze:serio. marcz, świat to nie evot. wyloguj się z forum i idź poczytaj ziemkiewicza albo coś. bo to co piszesz według mnie odstaje od kanonu czegoś zabawnego.

gdybyś miał świadomość (czymkolwiek ona jest) czym jest wszechświat i jak bardzo jest złożony, to sprawa moi byłaby kurzem na półce, na który nie zwróciłeś uwagi od 35 lat.

szkoda czasu i zapału.
Uważam, że wręcz przeciwnie... moje poglądy są jasne - polityczna poprawność której ona broni doprowadzi do komplketnego chaosu - a nie czekaj... moment - to już się dokonuje tylko nabiera rozpędu i to coraz większego - organizacja w której uczestniczy to organizacja zdradziecka - której celem jest obalenie demokratycznie wybranego rządu Polskiego i ustanowienie rządu marionetkowego gdzie sznurkami będą pociągać zwyrodnialcy z UE, bandyci z Rosji, zdrajcy z USA... Nie wiem jedynie czy ta moderatorka zdaje sobie sprawę z tego w czym uczestniczy i jakie metody stosuje, czy bezwiednie wykonuje zadany jej program.

PS. Cały czas coś czytam/oglądam - forum jest tylko aby zająć mnie w tym czasie czymś innym niż tylko odbieranie informacji... chyba nie sądzisz, że piszę na forum i nic innego w tym czasie nie robię?
Awatar użytkownika
Game Over
bywalec

jak często towarzyszy Ci przeświadczenie że nie masz racji albo że się mylisz? zdarza Ci się także nie być pewnym tego co mówisz?
marchewkowy
bywalec

Jak często zmieniasz temat rozmowy - temat tego wątku brzmi "Cenzura".
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Czy można zmienić w cenzurze słowo 'wyj3bane' na 'obojętne', lepiej oddaje sens słowa. Przechlapane nie oddaje sensu słowa.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

Mogę zmienić, jednak zastanawiam się nad wyłączeniem tej cenzury.
Czuje się trochę jak w podstawówce gdzie nauczyciel karci gdy powiedziałam źle słowo.
A życie jest inne i czasem trzeba przyprawić je odpowiednim słowem. Jesteśmy dorosłymi ludźmi i takie ograniczanie jest śmieszne.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Jak jest potrzeba to są cyfry i kropki, ale to dla desperatów.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

Post autor: imon »

Maksymiliana pisze: czw lut 27, 2020 10:59 am Mogę zmienić, jednak zastanawiam się nad wyłączeniem tej cenzury.
Czuje się trochę jak w podstawówce gdzie nauczyciel karci gdy powiedziałam źle słowo.
A życie jest inne i czasem trzeba przyprawić je odpowiednim słowem. Jesteśmy dorosłymi ludźmi i takie ograniczanie jest śmieszne.
cenzura jest bezsensu jak ktoś chce to napisze z kropką gdzieś tam pośrodku
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Evot ma swój slang.

kvtas
poj3b

itd.
E ?= m + (*c²)
rozszczepionyumysl
zaufany użytkownik

Post autor: rozszczepionyumysl »

Wolny rynek jest, jak się nie podoba forum to idźcie na Discorda.
Awatar użytkownika
Catastrophigłupek
bywalec
Status: Upośledzony

Post autor: Catastrophigłupek »

zbyszek pisze: czw sty 26, 2006 6:26 am Cały evot ciągnie na drucie januszka 100%
Ciągnij i ty
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
ODPOWIEDZ

Wróć do „o tym forum”