Proste prace biurowe

Moderator: moderatorzy

redaktor
bywalec

Proste prace biurowe

Post autor: redaktor »

Czy ma sens zostanie pracownikiem biurowym ( proste biurówki, niewymagające wyższego wykształcenia ) ??.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Re: Proste prace biurowe

Post autor: Amannn »

Wszystko ma sens pod warunkiem ze sobie z tym poradzisz.
redaktor
bywalec

Niby mogę pod tym kątem wykorzystać choć trochę moje wyższe wykształcenie... no, ale nie wiadomo, co będę robił. To wyjdzie w praniu.
Awatar użytkownika
dorrotea
bywalec

Post autor: dorrotea »

redaktor pisze: śr mar 29, 2023 9:43 pm Niby mogę pod tym kątem wykorzystać choć trochę moje wyższe wykształcenie... no, ale nie wiadomo, co będę robił. To wyjdzie w praniu.
I jak tam skuteczne poszukiwania? Ja zaczynałam kilkanaście lat temu niedługo po studiach. Już chorując. Studia zreszta tez chorujac zrobilam.

Pierwsza praca to była archiwizacja dokumentów, potem prowadzenie sekretariatu. To drugie bardziej stresujące i po 8 miesiącach znalazłam coś lżejszego. Ale to okolice 2010. Bylo mimo wszystko łatwiej.
Teraz z orzeczeniem umiarkowanym to taaaakiego wała można znalezc, a nie pracę biurową na etat. Potrzebuję niestety krótszego wymiaru etatu i dłuższego urlopu - niepelnosprawnosci sprzężone i dość kiepska sytuacja ogolnozdrowotna.
redaktor
bywalec

dorrotea pisze: pn cze 26, 2023 11:14 pm
redaktor pisze: śr mar 29, 2023 9:43 pm Niby mogę pod tym kątem wykorzystać choć trochę moje wyższe wykształcenie... no, ale nie wiadomo, co będę robił. To wyjdzie w praniu.
I jak tam skuteczne poszukiwania? Ja zaczynałam kilkanaście lat temu niedługo po studiach. Już chorując. Studia zreszta tez chorujac zrobilam.

Pierwsza praca to była archiwizacja dokumentów, potem prowadzenie sekretariatu. To drugie bardziej stresujące i po 8 miesiącach znalazłam coś lżejszego. Ale to okolice 2010. Bylo mimo wszystko łatwiej.
Teraz z orzeczeniem umiarkowanym to taaaakiego wała można znalezc, a nie pracę biurową na etat. Potrzebuję niestety krótszego wymiaru etatu i dłuższego urlopu - niepelnosprawnosci sprzężone i dość kiepska sytuacja ogolnozdrowotna.
Nie szukam już, bo jestem za stary na pracę na etacie. Jestem parę lat przed pięćdziesiątką ( rocznik 1976 ). Za późno na pierwszą pracę.

Spróbuję chociaż utrzymać się z pisania artykułów.

Ale nie jestem w tym zbyt wydajny więc może wyląduję, niestety, jako bezdomny ( bo ZUS mnie prawdopodobnie uzdrowił )- moja matka się wkurzy, że po co mnie ma utrzymywać i wykopie mnie do noclegowni.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

redaktor pisze: sob sie 19, 2023 1:11 pmAle nie jestem w tym zbyt wydajny więc może wyląduję, niestety, jako bezdomny ( bo ZUS mnie prawdopodobnie uzdrowił )- moja matka się wkurzy, że po co mnie ma utrzymywać i wykopie mnie do noclegowni.
Przy tak mocnych diagnozach i objawach mieliby Ciebie "uzdrowić"? To byłoby straszne :cry: Według mnie masz takie zaburzenia, że spokojnie mogliby przyznać rentę socjalną na stałe...
redaktor
bywalec

A rodzinną ??

- ale może na socjalną mam więcej szans, rzeczywiście ...
Awatar użytkownika
dorrotea
bywalec

Post autor: dorrotea »

redaktor pisze: ndz sie 20, 2023 3:00 pm A rodzinną ??

I co, przyszło już Ci orzeczenie z tej komisji?
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

są zasiłki z mopsu jeszcze ale glodowe
i zawsze dom pomocy społecznej zostaje
stopień so załatwić niepełnosprawności jak renty nie chcą dać
od stycznia zwiększają
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Byłem ostatnio w MOPSie (pisałem do zbyszka o założenie tamatu MOPS, ale odzewu brak) Wiecie ile MOPS daje zasiłku na zime, na ogrzewanie ? 300zł ! Czasem nawet 400 zł...
redaktor
bywalec

dorrotea pisze: wt wrz 26, 2023 6:17 pm
redaktor pisze: ndz sie 20, 2023 3:00 pm A rodzinną ??

I co, przyszło już Ci orzeczenie z tej komisji?
Orzeczenie idzie listem poleconym, więc powoli.

Rentę rodzinną po ojcu dostałem, z papierami na organiczne zaburzenie osobowości ( MPD )/autyzm atypowy, na trzy lata.
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”