Proste prace biurowe
Moderator: moderatorzy
Proste prace biurowe
Czy ma sens zostanie pracownikiem biurowym ( proste biurówki, niewymagające wyższego wykształcenia ) ??.
Re: Proste prace biurowe
Wszystko ma sens pod warunkiem ze sobie z tym poradzisz.
Niby mogę pod tym kątem wykorzystać choć trochę moje wyższe wykształcenie... no, ale nie wiadomo, co będę robił. To wyjdzie w praniu.
I jak tam skuteczne poszukiwania? Ja zaczynałam kilkanaście lat temu niedługo po studiach. Już chorując. Studia zreszta tez chorujac zrobilam.
Pierwsza praca to była archiwizacja dokumentów, potem prowadzenie sekretariatu. To drugie bardziej stresujące i po 8 miesiącach znalazłam coś lżejszego. Ale to okolice 2010. Bylo mimo wszystko łatwiej.
Teraz z orzeczeniem umiarkowanym to taaaakiego wała można znalezc, a nie pracę biurową na etat. Potrzebuję niestety krótszego wymiaru etatu i dłuższego urlopu - niepelnosprawnosci sprzężone i dość kiepska sytuacja ogolnozdrowotna.
Nie szukam już, bo jestem za stary na pracę na etacie. Jestem parę lat przed pięćdziesiątką ( rocznik 1976 ). Za późno na pierwszą pracę.dorrotea pisze: ↑pn cze 26, 2023 11:14 pmI jak tam skuteczne poszukiwania? Ja zaczynałam kilkanaście lat temu niedługo po studiach. Już chorując. Studia zreszta tez chorujac zrobilam.
Pierwsza praca to była archiwizacja dokumentów, potem prowadzenie sekretariatu. To drugie bardziej stresujące i po 8 miesiącach znalazłam coś lżejszego. Ale to okolice 2010. Bylo mimo wszystko łatwiej.
Teraz z orzeczeniem umiarkowanym to taaaakiego wała można znalezc, a nie pracę biurową na etat. Potrzebuję niestety krótszego wymiaru etatu i dłuższego urlopu - niepelnosprawnosci sprzężone i dość kiepska sytuacja ogolnozdrowotna.
Spróbuję chociaż utrzymać się z pisania artykułów.
Ale nie jestem w tym zbyt wydajny więc może wyląduję, niestety, jako bezdomny ( bo ZUS mnie prawdopodobnie uzdrowił )- moja matka się wkurzy, że po co mnie ma utrzymywać i wykopie mnie do noclegowni.
Przy tak mocnych diagnozach i objawach mieliby Ciebie "uzdrowić"? To byłoby straszne

A rodzinną ??
- ale może na socjalną mam więcej szans, rzeczywiście ...
- ale może na socjalną mam więcej szans, rzeczywiście ...
- piotrs
- zaufany użytkownik
są zasiłki z mopsu jeszcze ale glodowe
i zawsze dom pomocy społecznej zostaje
stopień so załatwić niepełnosprawności jak renty nie chcą dać
od stycznia zwiększają
i zawsze dom pomocy społecznej zostaje
stopień so załatwić niepełnosprawności jak renty nie chcą dać
od stycznia zwiększają
- FreshEscape
- bywalec
Byłem ostatnio w MOPSie (pisałem do zbyszka o założenie tamatu MOPS, ale odzewu brak) Wiecie ile MOPS daje zasiłku na zime, na ogrzewanie ? 300zł ! Czasem nawet 400 zł...
Orzeczenie idzie listem poleconym, więc powoli.
Rentę rodzinną po ojcu dostałem, z papierami na organiczne zaburzenie osobowości ( MPD )/autyzm atypowy, na trzy lata.