Kogo albo co obwniasz za chorobę. Jak zmieniło się postrzeganie skoro uważasz że jesteś zdrowy.
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Kogo albo co obwniasz za chorobę. Jak zmieniło się postrzeganie skoro uważasz że jesteś zdrowy.
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
- piotrs
- zaufany użytkownik
Re: Kogo albo co obwniasz za chorobę. Jak zmieniło się postrzeganie skoro uważasz że jesteś zdrowy.
niestety
Bóg daję choroby cierpienia krzyże
trzeba je wytrzymać
ja obwiniam Boga że mi to dał a po części piłem i brałem narkotyki i zachorowałem jak wiekszośc przypadkach
przez alkohohol zachorowałem w nadmiarze ? może piłem
trzeba je wytrzymać
ja obwiniam Boga że mi to dał a po części piłem i brałem narkotyki i zachorowałem jak wiekszośc przypadkach
- piotrs
- zaufany użytkownik
Re: Kogo albo co obwniasz za chorobę. Jak zmieniło się postrzeganie skoro uważasz że jesteś zdrowy.
niestety
trzeba je wytrzymać
trzeba je wytrzymać
...Szatana oraz Adama i Ewę[?]
- FreshEscape
- bywalec
Szatan jak iruminacja czyichś zaburzeń, gdzie ktoś kto w sobie nie potrafi nic zauważyć, dostrzec. Ma tą maczugę, szatana, w którym widzą swoje złe cechy ?
Rodzice...hymmm... W sumie dużo można pisać. Adam i Ewa to przecież nasi rodzice. W przypadku rodzin z chorobami psychicznymi wciąż trudno zrozumieć wielu osobą, ze rodzić od dziecka był dla nas, najbliższym wrogiem, również rodzeństwo. Choć sie wielu ludzią to nie śni to w gronie przypadków tak to wygląda. Jako dziecko moglibyśmy być gnojeni przez matke, rodzeństwo. Które widzialo w nas swoje zjeb...nie. A już nigdy ze to oni są zjeb...i. To jest mantra naszej społeczności na bibli, na Maryji i Józefie. Ze rodzić to ktoś świety. Często w naszej rzeczywistości diabeł w czystej postaci. Bo ludzie, opiekunowie z problemami psychicznymi...
Ja niestety mam tendencje do obwiniania siebie i swoich wyborów w życiu. Myślę że to się w dużej mierze przyczyniło do rozwoju choroby...te wybory które podejmowałam.
Czynniki zewnętrzne - w sporej części pewnie dom, trochę chamstwo szkolne plus trochę niekorzystnych zbiegów okoliczności w późniejszym życiu. I gotowe.
Ja obwiniam jedną osobę za swoją chorbę, jest strasznie toksyczna, całe życie sprawuje problemy, wykończył mnie psychicznie, od najmłodszych lat stwarzał problemy i jest tak do dzisiaj, takich ludzi powinno się izolować, ale się nie da bo nie jest uzbewałsnolnkony.
- FreshEscape
- bywalec
No tak tylko w polskim systemie, nawet jak kogoś ubezwłasnowlnisz to nic za dużo nie możesz, a jeszcze masz na głowie obowiązek sprawowania opieki nad taką osobą :/Schibi pisze: ↑ndz paź 08, 2023 10:18 am Ja obwiniam jedną osobę za swoją chorbę, jest strasznie toksyczna, całe życie sprawuje problemy, wykończył mnie psychicznie, od najmłodszych lat stwarzał problemy i jest tak do dzisiaj, takich ludzi powinno się izolować, ale się nie da bo nie jest uzbewałsnolnkony.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Nikogo nie obwiniam bo wiem ile przeszła moja rodzina przez moją chorobę i jak ja cierpiałem to oni razem ze mną.Jednak widzę wiele błędów które nie powinny się wydarzyć i być może mógł bym uniknąć zachorowania.W dzieciństwie gdybym dostał opiekę psychiatryczną i psychologiczną to być może nie doszło by do całkowitej izolacji a to własnie poczucie osamotnienia uważam że było powodem pierwszej psychozy.W czasach dwóch dwuletnich psychoz też nie miałem kontaktu z psychiatrą i nie brałem leków - gdybym dostał leki od razu to być może zamiast czterech lat traumy psychozy trwały by np. tydzień.Czasu nie cofnę i najważniejsze dla mnie jest,że obecnie jest dobrze.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
- Słonecznik1
- bywalec
Ja nikogo nie obwiniam ale na nerwy działa to co się dzieje w tv .Oszukiwany emerycie usiądź i umieraj ,tak działa stary system . Bolek i milicjanci skomlą o nowe prawa. Demokracja upada niestety czasem
- Słonecznik1
- bywalec
naj mniej niemcy i rosję
- Słonecznik1
- bywalec
Prałat jankowski jako pomnik w Polsce . Ciekawe kogo to pomysł?
- Słonecznik1
- bywalec
Jedyna partia która coś robi dla ludzi od wielu lat to Pis i trzeba być zdrajcą lub szują albo magnatem by tego nie zauważyć
- Słonecznik1
- bywalec
nie obwiniam nikogo ale wy z PO sprzedaliście Polskę z ludzmi i nie , chcecie sprzedawać wiecej . Tusk skończysz widziałem w maszynie rolniczej .
- Słonecznik1
- bywalec
w końcu się kuwa przydasz
- Słonecznik1
- bywalec
ten grzyb zmienił całą Polskę nie ma o czym mówić.On nie jest Polakiem
- Słonecznik1
- bywalec
za to co zrobiłeś należy ci sie śmierć D.T
Obwiniam prawo!!!, które jest nafaszerowane obłudą. manipulacjami i kłamstwem.
Przedstawiciele prawa kreują prawo które ich ma nie dotyczyć (immunitet) a jednocześnie mają ich dotyczyć wszystkie honory praw człowieka. ??:O
Zatem żeby prawo (tu manipulacja) istniało muszą być ofiary systemu tak dla pokazu i utrzymania reżimu. De facto prawdziwe prawo to zawiść ludzka i obłuda. Pozory mamią, plotki manipulują, a kto wierzy ten sie boi, a kto się boi traci życie w dobrobycie.!!!.
Stąd nie wiemy kiedy co nas poruszy i dlaczego 'my' nie możemy mieć uczuć ludzkich; płakać, krzyczeć, żądać dobrego (że aż strach tu użyć humanitarnego) traktowania.
Jak to jest prawo które znam nie dotyczy wszystkich tylko tych co siedzą na stołkach, tych co zsuwają odpowiedzialność na maluczkich/mnogich.???.
Przedstawiciele prawa kreują prawo które ich ma nie dotyczyć (immunitet) a jednocześnie mają ich dotyczyć wszystkie honory praw człowieka. ??:O
Zatem żeby prawo (tu manipulacja) istniało muszą być ofiary systemu tak dla pokazu i utrzymania reżimu. De facto prawdziwe prawo to zawiść ludzka i obłuda. Pozory mamią, plotki manipulują, a kto wierzy ten sie boi, a kto się boi traci życie w dobrobycie.!!!.
Stąd nie wiemy kiedy co nas poruszy i dlaczego 'my' nie możemy mieć uczuć ludzkich; płakać, krzyczeć, żądać dobrego (że aż strach tu użyć humanitarnego) traktowania.
Jak to jest prawo które znam nie dotyczy wszystkich tylko tych co siedzą na stołkach, tych co zsuwają odpowiedzialność na maluczkich/mnogich.???.