Kogo albo co obwniasz za chorobę. Jak zmieniło się postrzeganie skoro uważasz że jesteś zdrowy.

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
mateus
bywalec

Kogo albo co obwniasz za chorobę. Jak zmieniło się postrzeganie skoro uważasz że jesteś zdrowy.

Post autor: mateus »

streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:

Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Re: Kogo albo co obwniasz za chorobę. Jak zmieniło się postrzeganie skoro uważasz że jesteś zdrowy.

Post autor: piotrs »

niestety
Bóg daję choroby cierpienia krzyże
trzeba je wytrzymać
ja obwiniam Boga że mi to dał a po części piłem i brałem narkotyki i zachorowałem jak wiekszośc przypadkach
przez alkohohol zachorowałem w nadmiarze ? może piłem
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Re: Kogo albo co obwniasz za chorobę. Jak zmieniło się postrzeganie skoro uważasz że jesteś zdrowy.

Post autor: piotrs »

niestety
Bóg daję choroby cierpienia krzyże
trzeba je wytrzymać
ja obwiniam Boga że mi to dał a po części piłem i brałem narkotyki i zachorowałem jak wiekszośc przypadkach
przez alkohohol zachorowałem w nadmiarze ? może piłem
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

...Szatana oraz Adama i Ewę[?]
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

kotek pisze: sob paź 07, 2023 2:31 pm ...Szatana oraz Adama i Ewę[?]
Szatan jak iruminacja czyichś zaburzeń, gdzie ktoś kto w sobie nie potrafi nic zauważyć, dostrzec. Ma tą maczugę, szatana, w którym widzą swoje złe cechy ?
Rodzice...hymmm... W sumie dużo można pisać. Adam i Ewa to przecież nasi rodzice. W przypadku rodzin z chorobami psychicznymi wciąż trudno zrozumieć wielu osobą, ze rodzić od dziecka był dla nas, najbliższym wrogiem, również rodzeństwo. Choć sie wielu ludzią to nie śni to w gronie przypadków tak to wygląda. Jako dziecko moglibyśmy być gnojeni przez matke, rodzeństwo. Które widzialo w nas swoje zjeb...nie. A już nigdy ze to oni są zjeb...i. To jest mantra naszej społeczności na bibli, na Maryji i Józefie. Ze rodzić to ktoś świety. Często w naszej rzeczywistości diabeł w czystej postaci. Bo ludzie, opiekunowie z problemami psychicznymi...
jagienka
zaufany użytkownik

Post autor: jagienka »

Ja niestety mam tendencje do obwiniania siebie i swoich wyborów w życiu. Myślę że to się w dużej mierze przyczyniło do rozwoju choroby...te wybory które podejmowałam.
Awatar użytkownika
Ciri
bywalec

Post autor: Ciri »

Czynniki zewnętrzne - w sporej części pewnie dom, trochę chamstwo szkolne plus trochę niekorzystnych zbiegów okoliczności w późniejszym życiu. I gotowe.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Ja obwiniam jedną osobę za swoją chorbę, jest strasznie toksyczna, całe życie sprawuje problemy, wykończył mnie psychicznie, od najmłodszych lat stwarzał problemy i jest tak do dzisiaj, takich ludzi powinno się izolować, ale się nie da bo nie jest uzbewałsnolnkony.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Schibi pisze: ndz paź 08, 2023 10:18 am Ja obwiniam jedną osobę za swoją chorbę, jest strasznie toksyczna, całe życie sprawuje problemy, wykończył mnie psychicznie, od najmłodszych lat stwarzał problemy i jest tak do dzisiaj, takich ludzi powinno się izolować, ale się nie da bo nie jest uzbewałsnolnkony.
No tak tylko w polskim systemie, nawet jak kogoś ubezwłasnowlnisz to nic za dużo nie możesz, a jeszcze masz na głowie obowiązek sprawowania opieki nad taką osobą :/
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

Nikogo nie obwiniam bo wiem ile przeszła moja rodzina przez moją chorobę i jak ja cierpiałem to oni razem ze mną.Jednak widzę wiele błędów które nie powinny się wydarzyć i być może mógł bym uniknąć zachorowania.W dzieciństwie gdybym dostał opiekę psychiatryczną i psychologiczną to być może nie doszło by do całkowitej izolacji a to własnie poczucie osamotnienia uważam że było powodem pierwszej psychozy.W czasach dwóch dwuletnich psychoz też nie miałem kontaktu z psychiatrą i nie brałem leków - gdybym dostał leki od razu to być może zamiast czterech lat traumy psychozy trwały by np. tydzień.Czasu nie cofnę i najważniejsze dla mnie jest,że obecnie jest dobrze.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

dlugo by wymieniac
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

Ja nikogo nie obwiniam ale na nerwy działa to co się dzieje w tv .Oszukiwany emerycie usiądź i umieraj ,tak działa stary system . Bolek i milicjanci skomlą o nowe prawa. Demokracja upada niestety czasem
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

naj mniej niemcy i rosję
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Prałat jankowski jako pomnik w Polsce . Ciekawe kogo to pomysł?
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Jedyna partia która coś robi dla ludzi od wielu lat to Pis i trzeba być zdrajcą lub szują albo magnatem by tego nie zauważyć
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

nie obwiniam nikogo ale wy z PO sprzedaliście Polskę z ludzmi i nie , chcecie sprzedawać wiecej . Tusk skończysz widziałem w maszynie rolniczej .
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

w końcu się kuwa przydasz
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

ten grzyb zmienił całą Polskę nie ma o czym mówić.On nie jest Polakiem
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

za to co zrobiłeś należy ci sie śmierć D.T
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

Post autor: milusia12 »

Obwiniam prawo!!!, które jest nafaszerowane obłudą. manipulacjami i kłamstwem.

Przedstawiciele prawa kreują prawo które ich ma nie dotyczyć (immunitet) a jednocześnie mają ich dotyczyć wszystkie honory praw człowieka. ??:O

Zatem żeby prawo (tu manipulacja) istniało muszą być ofiary systemu tak dla pokazu i utrzymania reżimu. De facto prawdziwe prawo to zawiść ludzka i obłuda. Pozory mamią, plotki manipulują, a kto wierzy ten sie boi, a kto się boi traci życie w dobrobycie.!!!.

Stąd nie wiemy kiedy co nas poruszy i dlaczego 'my' nie możemy mieć uczuć ludzkich; płakać, krzyczeć, żądać dobrego (że aż strach tu użyć humanitarnego) traktowania.

Jak to jest prawo które znam nie dotyczy wszystkich tylko tych co siedzą na stołkach, tych co zsuwają odpowiedzialność na maluczkich/mnogich.???.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”