Piwo

Moderator: moderatorzy

Rafi
zarejestrowany użytkownik

Piwo

Post autor: Rafi »

Choruję od wielu lat na schizofrenie a jakoś nigdy nie zadałem tego pytania lekarzowi a mianowicie czy wypicie dwóch piwek co drugi dzień jest zabronione ?
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Re: Piwo

Post autor: Katastrofa »

Żadziej pij by kaca nie mieć, ani nie popaść w długi. Nie zmarszcz sobie nigdy wątroby, ani mózgu nie zalasuj. Oszczędzaj zdrowie. Wesoło jest po alkoholu w towarzystwie, bo w grupie są koledzy. Umiejętnie pijcie alkohol w małych ilościach rozsądnie dozując go sobie kulturalnie i to z kulturą najwyższą!
kanapkaaaaa
bywalec

Post autor: kanapkaaaaa »

Katastrofa pisze: pt lip 07, 2023 4:49 pm Żadziej pij by kaca nie mieć, ani nie popaść w długi. Nie zmarszcz sobie nigdy wątroby, ani mózgu nie zalasuj. Oszczędzaj zdrowie. Wesoło jest po alkoholu w towarzystwie, bo w grupie są koledzy. Umiejętnie pijcie alkohol w małych ilościach rozsądnie dozując go sobie kulturalnie i to z kulturą najwyższą!
O proszę jaki przejaw rozsądku sie uaktywnił :lol:
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Sam bym teraz alkohol cały czas pił gdybym zdrowie miał oraz bardzo młody był!
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

Post autor: podniebnyromantyk »

Rafi pisze: pt lip 07, 2023 4:39 pm Choruję od wielu lat na schizofrenie a jakoś nigdy nie zadałem tego pytania lekarzowi a mianowicie czy wypicie dwóch piwek co drugi dzień jest zabronione ?
To już alkoholizm.
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Kozel z puszki wypity.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Moja psychiatra twierdziła, że 1 piwo pite codziennie to już alkoholizm..ehhh
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Jest dobra promocja w lokalnych sklepach. 4 butelki tatry po 2.35 za sztuke. Tatry to ja unikam, ale 4 piwa za 9 zł :D ?! Mówie zdecydowe, a czemu nie haha
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: sob lip 08, 2023 12:02 pm Moja psychiatra twierdziła, że 1 piwo pite codziennie to już alkoholizm..ehhh
Aby się nie uzależnić fizycznie, trzeba by pić nie częściej jak co 4 dzień. Uzależnionym się jest przy piciu ponad 4 tygodnie. Przy 6 tygodniach to już pewniak.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Jak sie ma pecha, to i w dupie sie palca złamie ! Jak ktoś ma skłonności do uzależnień, to jak o 7-mej sklep otworzą, to o 9-tej bedzie całą drogą ze sklepu szedł i bełkotał. Tylko ile jest takich osób ? Co ma powolne sączenie piwa, do alkoholizmu ???
Otwieram dyskusje !!!
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: sob lip 08, 2023 1:13 pmCo ma powolne sączenie piwa, do alkoholizmu ???
Otwieram dyskusje !!!
Wszystko ???!

To nie moja sprawa, w każdym razie w moim srodowisku w jakim się obracam nikt nie pije wcale. Osobiście uznaje alkohol za wybitne g....o do tego strasznie szkodliwe.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Fajnie ze masz swoje zdanie. I coś piszesz. Tylko po co jest potrzebne to ze zaczynasz od "To nie moja sprawa" ?!
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

życie to kwestia indywidualnych upodobań i wyboru. Z drugiej strony to każdy może swoje złe nawyki zmienić.

Z piwem jest tak, że to taka dawka która działa na granicy, ale już jest aktywna i prowadzi do alkoholizmu.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

A co to jest alkoholizm ? Jak to wygląda ?
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

Nigdy nie miałem z tym problemu i nie piłem częściej jak raz na wiele miesięcy, to nie wiem co się czuję. Ale, skoro jest to uzależnienie psychiczne i fizyczne, to ogólnie ma się przechlapane - jak się zechce przestać pić. Okazuje się że to nie jest proste i pojawiają się liczne objawy adekwatne do dawki jaką się spożywało.

Może się okazać niemożliwe wyjść z tej sytuacji bez leczenia farmakologicznego bo receptury benzodiazepinowe są już zależne od alkoholu.

Warto poczytać o tym.
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: karuna »

Jak ktoś ma problem to pije.
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

I ma z czasem jeszcze więcej problemów...
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Nie obraź sie romantyk, albo obraź Ale z ciebie taki trochę instruktor seksu i mistrz podrywu, co nigdy z dziewczyną za rękę nie szedł... Ani w związku nie był.. ;) Co możesz wiedzieć, jak całe życie unikasz alkoholu ?
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Najlepsi terapeuci uzaleznien, to ludzie uzaleznieni. Nie pijący. A ci co sami nigdy nic nie piją, to dyskusja jak z dorosłym dzieckiem...
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: sob lip 08, 2023 2:03 pm Nie obraź sie romantyk, albo obraź Ale z ciebie taki trochę instruktor seksu i mistrz podrywu, co nigdy z dziewczyną za rękę nie szedł... Ani w związku nie był.. ;) Co możesz wiedzieć, jak całe życie unikasz alkoholu ?
Nic o mnie nie wiesz i to co piszesz to zupełne chybienie. Jak napisałem na wstępie - to nie moja sprawa. To czy pijesz alkohol czy nie? To tylko Twoja sprawa. Jesteś bardzo konfliktowym człowiekiem, szybko szukasz ataku na druga stronę... Ale kto na tym forum nie ma problemu... :cry:
ODPOWIEDZ

Wróć do „lęki”