Akira Kurosawa
Moderator: moderatorzy
Akira Kurosawa
Dla mnie mistrz Kina. Miłość do Jego sztuki u mnie zaczęła się dawno temu w czasach liceum/zaraz po liceum gdy pierwszy raz zobaczyłem Siedmiu Samurajów.
Obrazy które tworzył są ponadczasowe i na stałe wpisały się jako kamienie milowe Kultury.
Może nie znasz czy tylko słyszałeś/aś o Nim to myślę sobie że warto poznać Jego Kino, Jego Wizję.
A kto już poznał, to może sobie przypomnieć.
Pod tym adresem klik! zgrałem własną bibliotekę Mistrza z oryginalnych DVD wraz z polskim lektorem.
Jest też trochę muzyki z filmów Kurosawy w mp3. Archiwum postaram się utrzymać jak najdłużej będzie to możliwe. Dodam nowe tytuły, jak tylko je zdobendę.
Może po seansach wzbudzi się dyskusja.
Inne spojrzenie na dany film zawsze będzie dobrym zaczynem do dyskusji.
Obrazy które tworzył są ponadczasowe i na stałe wpisały się jako kamienie milowe Kultury.
Może nie znasz czy tylko słyszałeś/aś o Nim to myślę sobie że warto poznać Jego Kino, Jego Wizję.
A kto już poznał, to może sobie przypomnieć.
Pod tym adresem klik! zgrałem własną bibliotekę Mistrza z oryginalnych DVD wraz z polskim lektorem.
Jest też trochę muzyki z filmów Kurosawy w mp3. Archiwum postaram się utrzymać jak najdłużej będzie to możliwe. Dodam nowe tytuły, jak tylko je zdobendę.
Może po seansach wzbudzi się dyskusja.
Inne spojrzenie na dany film zawsze będzie dobrym zaczynem do dyskusji.
Re: Akira Kurosawa
Polecam Dersu Uzała.
a ja polecam muzykę inspirowaną 7 samurajami:
i to
...pamiętam film, mieliśmy go na kasecie VHS. Dość długi - całkiem fajny.
Później powstało 7 wspaniałych produkcja amerykańska.
Później powstało 7 wspaniałych produkcja amerykańska.