Wykorzystanie w okresie małoletnim a wpływ na komunikację

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Ten dział dotyczy tylko związków seksualności ze schizofrenią lub ogólniej chorobą. O zdrowej seksualności proszę pisać w tematach dowolnych.
Storm
bywalec

Wykorzystanie w okresie małoletnim a wpływ na komunikację

Post autor: Storm »

Cześć,

Przez ~30 lat wyparte miałem wykorzystanie - przez ten czas trudność komunikacyjna była tak duża, że dostałem etykietę schizofrenii, straciłem uprawnienia do kierowania pojazdami i ogólnie jest średnio - a może słabo przez Klincz społeczny.

Myślicie, że ktokolwiek w PL zajmuje się takimi przypadkami i potrafi wejść głębiej niż tylko do naszych portfeli?

Myślicie, że są pomocni lekarze, terapeuci a nie tylko schematczni przepisywać że recept by mieć na wakacje z prowizji farmaceutycznej..?

Dzis widzę ogromne zniszczenia w organizmie - choć wydawać się by mogło, że wystarczyłaby rozmowa celniejsza lata wstecz a nie ukartowany bez empatii wywiad z tworzeniem lojalki między rodzicami a personelem na zasadzie wbijania poczucia winy czy podprogowej zabawy młodym umysłem... Bo w moim przypadku dr Bogucka (imienia nie podam, żeby rodo nie zjadło) gdy byłem gnojkiem walnęła mi dość mocne pytanie: "czy wiesz, że twój ojciec nie jest Twoim biologicznym ojcem"...
Od tamtej pory nastąpiła konfuzja.
Temat też wyparty był.. Przez dobre 30 lat..
I.. Ona tym jednym zdaniem zamknęła mi jeszcze bardziej aparat mowy..

Dzis widzę jak duze to spustoszenie zrobiło - jak ciało i umysł było podatne na głupoty..

I to chyba jest najstraszniejsze, że osoby z etykietami nikt nie słyszy, nie bierze poważnie.. A my musimy na klatę przyjmować kolejne ciosy, żeby... Pielęgniarka zarobiła te 3000 zł a lekarz miał na nowe felgi do autka swojego dziecka.. Nieświadomego, że ten pieniądz jest z.. Zabawy na żywym organizmie.

No, ale wracając do wątku głównego..
Coś ktoś?
Przeżyliście podobne?
Najpierw jakieś "smaczki wykorzystania sexualnego" za młodu a potem Klincz psycho-Psychiatrii?
Odebrało Wam zdrowie takie przemocowanie kogoś sprytniejszego dzialajacego w białych rękawiczkach?

Spokojnego Dnia Niepodleglosci
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Re: Wykorzystanie w okresie małoletnim a wpływ na komunikację

Post autor: Kiciuś_XXL »

Dziękuję za ten post.

Na samym początku najważniejsze jest przyznanie się do winy a potem bicie się wewnątrz o akceptacje ze nie mogło być inaczej.

Teraz musisz wybaczyć wszystkim którzy powiedzii coś na Ciebie złego. Nienawiść jest destrukcyjna i nie można inaczej tego obejść.

Potem dopiero można podejmować kolejne kroki.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Byłem wykorzystamy przez pedofila w wieku 11 lat i bardzo to wpłynęło na moje kontakty z rówieśnikami a potem przyczyniko sie tez do zachorowania na schizofrenie.
Oprawcy jednak wybaczyłem, uwalniając sie od tego calego zalu i checi zadośćuczynienia co m.in uczynilo mnie teraz zdrowym (o chorobie przypomina mi jedynie konieczność brania leków) i szczęśliwym człowiekiem.
Lekarzom jestem bardzo wdzięczny za dobranie lekow, które pozwalają mi zyc jak niemal zdrowy i wyprowadzenie z paru psychoz.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

Jeśli ktoś napisze w tym lub podobnym wątku niemiły komentarz od razu dostanie ostrzeżenie a potem będę już dalej polował i obserwował śmieszków po całym forum.
Storm
bywalec

Kiciuś_XXL pisze: pt lis 11, 2022 5:55 am Dziękuję za ten post.

Na samym początku najważniejsze jest przyznanie się do winy a potem bicie się wewnątrz o akceptacje ze nie mogło być inaczej.

Teraz musisz wybaczyć wszystkim którzy powiedzii coś na Ciebie złego. Nienawiść jest destrukcyjna i nie można inaczej tego obejść.

Potem dopiero można podejmować kolejne kroki.

Tu ja jestem ofiarą bardziej.
A zarazem wbijany wszelkimi możliwymi metodami w poczucie winy i obrzucany złorzeczeniem na tyle gęsto, że doszło do momentów, gdzie zamykano mnie pod paragrafem z powodem wyssanym z palca.

Temat rozumiem jednak, bo aż na dwa pokolenia wstecz i zatajony mord na Mężu mojej Babci - więc Trauma i bycie ofiarą jest wliczone jakby w moją genetykę poprzez nieumiejętność innego zachowania wzorców.

Ja już wiele lat szukam przewodnika by umiał usłyszeć to i wskazać zwykłość.
By nie powielać błędów które zostały niejako wgrane w moje automatyzmy.

Wyhamowałem sobą w całości po dostaniu serii zastrzyków - które niestety rozwaliły mi totalnie już siły, ciało, pamięć, kojarzenie itp..
Przestałem przez toisc automatem - uprzytomniłem sobie te fakty i..

W zasadzie gdzie bym nie szukał nie ma w zasięgu takich osób ani prawników, ani psychologów czy psychiatrów, którzy by wykazali choć funt empatii..

Dlatego "Szukam" wśród "swoich"... Nie mniej nie chce rozgrzebywać nikomu tych scenerii.

No i pisze, bo wątek jest chyba mega ważny a zamiatany mocno jak trąd pod dywan.
Storm
bywalec

Catastrophique pisze: pt lis 11, 2022 7:40 am Byłem wykorzystamy przez pedofila w wieku 11 lat i bardzo to wpłynęło na moje kontakty z rówieśnikami a potem przyczyniko sie tez do zachorowania na schizofrenie.
Oprawcy jednak wybaczyłem, uwalniając sie od tego calego zalu i checi zadośćuczynienia co m.in uczynilo mnie teraz zdrowym (o chorobie przypomina mi jedynie konieczność brania leków) i szczęśliwym człowiekiem.
Lekarzom jestem bardzo wdzięczny za dobranie lekow, które pozwalają mi zyc jak niemal zdrowy i wyprowadzenie z paru psychoz.
Ja wieku określić dokładnie nie potrafię.
Tyle mogę określić, że nawet nie miałem włoska pod nosem, pachą czy na jajkach.

Wybaczenie mam - ale reakcje i brak przyznania mi racji - staniecie w prawdzie obu stron jest krzywdzące.

Wiesz.. Takie zwykłe spojrzenie w oczy zalzawione choćby - (jak teraz) - i pojednanie.

Bez tego materia martwa mnie zasypuje.
Staram się znaleźć w tym przejście, strukturę.. Ale niestety to wychodzi na zewnątrz tylko wypadkami. Sam też już otarłem się o drugi koniec tęczy.

Generalnie.. Dzięki, że odpowiedziałeś.
Bo to w sumie terapia trwająca chyba przez całe życie, ale wg mnie nie ma możliwości pojednania bez otwarcia obu stron.
Storm
bywalec

Kiciuś_XXL pisze: pt lis 11, 2022 8:21 am Jeśli ktoś napisze w tym lub podobnym wątku niemiły komentarz od razu dostanie ostrzeżenie a potem będę już dalej polował i obserwował śmieszków po całym forum.
Zostaw ich.
Dzis mogą print screenem dalej to na wykopkach puszczać, więc lepiej by wczytało się i zauważyli, że dziecko ssące dorosłe penisy ma okazję jako stary chlop mieć zamknięte dostępy nawet do dentysty - i każdy ząb w bólu się rodzic musi bo... Ta "siła i materia większa" co obsmiewa po prostu też musi zauważyć to i cofnąć się.

Samodzielnie być może podnieść to co zostawili..

I tu nie ma miejsca na błędy.
Wystarczy prawda, która już nie krzywdzi.

Nie mniej dzięki za postawę. Tak czy inaczej myślę, że sobie z nimi poradzimy bez wyrzucania bo błędy popełnia się na różnych poziomach.

Czasem błędem może być wejść do łazienki w której ktoś się sam bawi i.. Nieświadomie zostać wciągnięty w grę jaka ma kontynuację później przeróżną.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Storm pisze: pt lis 11, 2022 11:06 am... Tak czy inaczej myślę, że sobie z nimi poradzimy bez wyrzucania bo błędy popełnia się na różnych poziomach.
Widzisz, tu mogą pisać czasami osoby w stanie ostrej psychozy. Piszą dziwnie, czasami z dramatycznym napięciem emocjonalnym. A inni zdrowi odbierają to jako zgodę na pisanie obelg. Jeśli będziemy wymagać, żeby mogły tu pisać tylko osoby w remisji, wtedy forum straci połowę swojego sensu istnienia. Jedyne wyjście, to moim zdaniem - użytkownicy w remisji muszą to zrozumieć i nie dawać się inspirować do obelg.

A sprawa seksualności jest szczególnie wrażliwa. Tak łatwo tu kogoś dotknąć.
Brońmy aktywnie innych przed agresją na ich seksualność.

Pozdrawiam Cię serdecznie na tym forum.
ODPOWIEDZ

Wróć do „seks a choroba”