Jaka dyscyplina sportowa dla schizofrenika?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Re: Jaka dyscyplina sportowa dla schizofrenika?

Post autor: Amannn »

FreshEscape pisze: ndz lut 05, 2023 9:16 am
Amannn pisze: sob lut 04, 2023 11:01 pm Zarzucać mi nieprawdę to tak jak popełnić samobójstwo.
Wole żyć to 10 15 lat krócej, ale mieć zdrową poukładną kopułe i być szanowanym. Niż być takim obesyjnym monotematycznym obsesantem jak ty ! U ciebie amman wypalenie osobowości jest już tak zawanswane że aż niebezpieczne dla otoczenia !
Tak w twoim przypadku leki to konieczność stanowią dla ciebie mniejsze zło tak samo jak dla Trickstera i katastrofy. Masz agresję i ogólnie jesteś zaburzony Free drug treatment jest dla ludzi normalnych niezaburzonych. Man tu na myśli takich jak Jung lub Sokrates .Mysle ze w Norwegii też by ci Freshescape rekomendowali psychiatrzy leki. Jakbyś się uparł to próbowaliby cię leczyć bez leków ale wylądowałbyś na oddziale ostrym i pewnie w pasach.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Przed zawałem to akurat spacery chronią! Podobnie jak odpowiednia dieta, konkretnie śródziemnomorska. Akurat z tym tematem jestem na bieżąco, bo go przerabiałem w najbliższej rodzinie.

Kilka postów wyżej pisałeś że zmęczenie nie jest wymieniane jako skutek uboczny. Przecież ono jest składnikiem działania sedatywnego!
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Zmęczenie jest wymieniane jako skutek uboczny leków przynajmniej na stronach anglojęzycznych . Senność to odrębny skutek uboczny . Otępienie i inwalidztwo umysłowe nie jest wymieniane jako skutek uboczny a powinno Podobnie osłabienie pamięci i funkcji poznawczych.

Tak spacery i dieta mogą zmniejszyć ci normalnie ryzyko zawału ale nie uchronią przed lekami One same to wywołują i już Tsk są skonstruowane żeby to wywoływać
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Tu masz przykładowe skutki uboczne arypiprazolu

https://www.webmd.com/schizophrenia/sid ... ipiprazole
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

„Aripiprazole can make you tired. Somnolence, or a strong urge to sleep, is more common in children. The effects may be higher with bigger doses. But aripiprazole may cause less somnolence than similar drugs. It may go away with time”

Także zmęczenie masz.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

hvp2 pisze: ndz lut 05, 2023 4:30 pm Przed zawałem to akurat spacery chronią! Podobnie jak odpowiednia dieta, konkretnie śródziemnomorska. Akurat z tym tematem jestem na bieżąco, bo go przerabiałem w najbliższej rodzinie.

Kilka postów wyżej pisałeś że zmęczenie nie jest wymieniane jako skutek uboczny. Przecież ono jest składnikiem działania sedatywnego!
Pisałem ze brak kondycji a nie zmęczenie nie jest wyszczególniany w skutkach ubocznych . A powinien być i to wszystko powinno być do podpisu dla pacjenta jak chce lek - tak postulują w USA .
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Przy tym różne leki maja różny profil bezpieczeństwa i jedne wywołują pewne choroby bardziej niż inne Mowia o tym badania na lejach Np olanzapina wywołuje cukrzycę cztery razy bardzie niż inne leki za to dużo mniej powoduje problemy z erekcja niż np taki solian Itd itd Ale nie ma leku antypsychotycznego jak dotąd który byłby bezpieczny Coś tan teraz w USA rejestrują co ma być pierwszym postępem od 50 lat w przypadku antypsychotykow ale zobaczymy czy to na prawdę jest takie cudo.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Mógłbyś amman wyjasnić jakoś termin który stosujesz, a nie ma takiego w żadnej ksiązce ? Chodzi o termin antypsychotyk ? Co to jest za człowiek ?
Ktoś kto jest schizofrenikiem, ale uważa że nie ma psychozy i nigdy nie miał. To raczej najbardziej typowy objaw choroby do tego odmawianie przyjmowania leków. Nie ma terminu antypsychotyk ! Jest termin schizofrenik nie majacy wgladu w chorobe. Najciesze przpadki !
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Antypsychotyk to lek antypsychotyczny . Z angielskiego antypsychotic.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

ODPOWIEDZ

Wróć do „sport”