Haloperidol,a sen,jak to wygląda?
Moderator: moderatorzy
- Marlon
- zaufany użytkownik
- Status: Rencista
Haloperidol,a sen,jak to wygląda?
Haloperidol,a sen,jak to wygląda? Usypia,pobudza?
Re: Haloperidol,a sen,jak to wygląda?
z tego co mi wiadomo i co sama pamiętam w kuracji haloperidolem to dość ciężki lek, starej generacji powodujący często dużą aktyzję i spore skutki uboczne, chociaż czasami są wskazania do jego stosowania, ciężki przebieg psychozy, nie tolerancja nowszych leków, ja gdybym miała wybór i gdyby nei było konieczności to bym w niego nie szła. Jeżeli masz duże problemy ze snem, to może warto zastanowić się nad jakimś lekiem nasennym typu immovane czy nasen takim na receptę nie jakimś suplementem , zapytaj lekarza co sądzi o wprowadzeniu np. do kuracji przeciwpsychotycznej leku nasennego , ja swojego czasu miałam bardzo duże problemy ze snem po jakimś pogorszeniu zdrowia przez nawrót psychozy i właśnie ten lek nasenny mnie wyprowadził, tylko musisz bardzo uważać na leki nasenne jeśli prowadzisz samochód, no i po dłuższym czasie stosowania mogą uzależnić...
Chyba nie tędy droga.Jak przedawkujesz halepirodol to można dostac "palpitacji" serca.Ja biore perazyne na sen od kilku lat 250mg.
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Przy 10mg halo dosyć długo spałam, przy 5mg śpię krócej. Ale nasennie nie działa, jedynie podtrzymująco.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Nie bierzcie Haloperidolu - odradzam!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Dla mnie jedyne co zadziałało.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Przynajmniej jest bezpieczny, od przeszło 30 lat na rynku i raczej dobrze przebadany. Choć nie przesadzałbym z wysokimi dawkami bo bardzo usypia. Trzeba wspólnie z lekarzem dobrać odpowiednie bezpieczne dawkowanie tak by uniknąć późniejszych dyskinez.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28738100/
Coś na temat haloperidolu jaki to jest bezpieczny lek od ponad 30 lat.
Coś na temat haloperidolu jaki to jest bezpieczny lek od ponad 30 lat.
- amigo
- zaufany użytkownik
Mnie haloperidol usypia i nawet dosc dobrze eliminuje urojenia oraz glosy.
Ja biorę 5 mg na dobę sen mocny i nie mam głosów w glowie
- piotrs
- zaufany użytkownik
pewnie duzo sie spi
jak po wiekszosci leków
jak po wiekszosci leków
- amigo
- zaufany użytkownik
Zwala z nóg. 

Dawka mała ale i tak uszkodzenie mózgu pewne
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28738100/
„ A review of the literature suggests that haloperidol exerts measurable neurotoxic effects at all doses via many molecular mechanisms that lead to neuronal death. ”
-
- zaufany użytkownik
Mnie nikt nie pytal czy chce brac haloperidol poprostu sytuacja byla taka ze lekarka wcisnela przycisk przybieglo 4 osilkow i dostalem zastrzyk.
Potem dostawalem przez 3 tygodnie 3 zastrzyki dziennie i psychike mi to naprawilo ale kosztem wszytskiego innego.
Kuracja haloperidolem rozpierdolila mi organizm i zniszczyla zycie calkowicie praktycznie gdybym chcial brac grzecznie leki jakie mi wczesniej proponowano na konslutacji to moze niebyloby tak tragicznie ale bylem bardzo chory i nie chcialem brac lekow wiec dali mi sila
Potem dostawalem przez 3 tygodnie 3 zastrzyki dziennie i psychike mi to naprawilo ale kosztem wszytskiego innego.
Kuracja haloperidolem rozpierdolila mi organizm i zniszczyla zycie calkowicie praktycznie gdybym chcial brac grzecznie leki jakie mi wczesniej proponowano na konslutacji to moze niebyloby tak tragicznie ale bylem bardzo chory i nie chcialem brac lekow wiec dali mi sila

- piotrs
- zaufany użytkownik
no lepiej brac leki samemu
bo jak oni dorzuca
halaperidol to stary le chyba z prl
nie lepiej zmienic na zolafren np 5mg na noc na sen
ale sie tyje po nim albo 10 mg
bo jak oni dorzuca
halaperidol to stary le chyba z prl
nie lepiej zmienic na zolafren np 5mg na noc na sen
ale sie tyje po nim albo 10 mg

Mozesz próbować pozwać szpital powołując się na konstytucję RP i prawo do wolności osobistej z jakiego miałoby wynikać prawo do niebrania leków w tym przytoczyć casus Norwegii gdzie prawo takie jest zagwarantowane w ustawie Jak umiesz angielski to artykułów na temat szkodliwości haloperidolu jest multum możesz je załączyć do pozwu i czekać na wynik sprawy . Ciesz się jak po haloperidolu masz cały mózg możesz sobie zrobić rezonans ale nie wiem czy na nim ci wyjdzie ile neuronów ci padło.Damian77777 pisze: ↑śr sty 25, 2023 10:10 pm Mnie nikt nie pytal czy chce brac haloperidol poprostu sytuacja byla taka ze lekarka wcisnela przycisk przybieglo 4 osilkow i dostalem zastrzyk.
Kuracja haloperidolem rozpierdolila mi organizm i zniszczyla zycie calkowicie praktycznie gdybym chcial brac grzecznie leki jakie mi wczesniej proponowano na konslutacji to moze niebyloby tak tragicznie ale bylem bardzo chory i nie chcialem brac lekow wiec dali mi sila![]()
https://www.ingentaconnect.com/contento ... 3/art00007
-
- zaufany użytkownik
Byłem w bardzo ciezkim stanie ja tak prawde mowiac to niemoge miec do szpitala pretensji bo oni tymi zastrzykami pewnie uratowali mi zycie.A ze to zycie wyglada jak wyglada to juz inna sprawa ale to bardziej pretensje mozna miec do losu niż do nich 

Nie sadze mogli ci dać jakikolwiek inny neuroleptyk drugiej generacji a nie haloperidol odnośnie którego anglosascy psychiatrzy piszą ze powinien być zakazany. Po drugie jest coś takiego jak norweski free drug treatment jak ktoś nie chce leku to mu się go nie daje. Wbrew temu co sądzisz uważa się ze im ostrzejsza psychoza tym rokowania na zdrowie lepsze. A teraz możesz być inwalida umysłowym do końca życia i nikt ci nie pomoże.
https://www.mdedge.com/psychiatry/artic ... neurotoxic
https://www.mdedge.com/psychiatry/artic ... neurotoxic
On mnie strasznie uspakaja ( o wiele za bardzo ) i dlatego daze do zredukowania go.
Ale po nim spi sie jak male dziecko, fakt...
Ale po nim spi sie jak male dziecko, fakt...
- amigo
- zaufany użytkownik
Haloperidol zdecydowanie usypia. Moze nie tak jak klozapina i olanzapina, ale niezle daje w banie .