Schizofrenii nie powinno się leczyć lekami
Moderator: moderatorzy
Re: Schizofrenii nie powinno się leczyć lekami
Znasz moje stanowisko do leków. Napewno są potrzebne w początkowym etapie leczenia. Ostatnio słyszałem o człowieku co odrabiał sobie rękę bo mu głosy kazały. Tłumaczył,że ręka była grzeszna, moze zbyt dosłownie wzią do siebie pismo święte.
Nie wiem jak takim ludziom pomóc, jeżeli leki pomogłyby mu zachować rękę i choć trochę zmienić na lepsze pojmowanie świata.
Teraz gość nie ma ręki, jutro odrabia sobie coś innego bo też stwierdzi ze grzeszne a może za jakiś czas i komuś coś zrobi bo stwierdzi, że to szatan :/ . Po takich historiach mam mieszane uczucia. Taki człowiek napewno potrzebuje terapeuty i to na pełen etat conajmniej dopóki nie zmieni sposobu myślenia.
Nie wiem jak takim ludziom pomóc, jeżeli leki pomogłyby mu zachować rękę i choć trochę zmienić na lepsze pojmowanie świata.
Teraz gość nie ma ręki, jutro odrabia sobie coś innego bo też stwierdzi ze grzeszne a może za jakiś czas i komuś coś zrobi bo stwierdzi, że to szatan :/ . Po takich historiach mam mieszane uczucia. Taki człowiek napewno potrzebuje terapeuty i to na pełen etat conajmniej dopóki nie zmieni sposobu myślenia.
- Kiciuś_XXL
- moderator
Bardzo okropne i dramatyczne. Szkoda gościaPikolo pisze: ↑czw lis 03, 2022 3:28 am Znasz moje stanowisko do leków. Napewno są potrzebne w początkowym etapie leczenia. Ostatnio słyszałem o człowieku co odrabiał sobie rękę bo mu głosy kazały. Tłumaczył,że ręka była grzeszna, moze zbyt dosłownie wzią do siebie pismo święte.
A jednak w Australii leczą jungowską psychoterapią bo uważają że leki tylko maskują powody psychologiczne schizofrenii.
- Kiciuś_XXL
- moderator
W Austrii w aptece też kupisz olanzapinę
Tak ale profesorzy psychiatrii są przeciwko leczeniu lekami i to bardzo- to jak zabijać cząstkę siebie zamiast czekać na rebirthing
- Kiciuś_XXL
- moderator
Wśród lekarzy i profesorów są zwolennicy i przeciwnicy leków. Tak jak ze wszystkim.
Każdy pilnuje swoich interesów
Każdy pilnuje swoich interesów
Nie mój drogi profesor który jest przeciwko lekom nie pilnuje swoich interesów bo on ich nie ma on działa w interesie ludzkości swoim kosztem.
- Kiciuś_XXL
- moderator
Rozumiem
Jedni są po jasnej stronie mocy, którzy chcą dobrze ludziom bo zostali powołani do swojego zawodu a drudzy po ciemnej stronie mocy dla których liczy się kasa
Jedni są po jasnej stronie mocy, którzy chcą dobrze ludziom bo zostali powołani do swojego zawodu a drudzy po ciemnej stronie mocy dla których liczy się kasa
Ci psychiatrzy którzy nie leczą lekami musza się o wiele bardziej napracować by zarobić na życie.
- Kiciuś_XXL
- moderator
To oczywiste
- Kiciuś_XXL
- moderator
wysłałem Ci priv
- Kiciuś_XXL
- moderator
Jest dobrze?
Bo ja wiem , zaufany by się przydał Trikster ma np.
- Kiciuś_XXL
- moderator
W takim razie pisz do Zbyszka o zaufanego. Powiedz że ja się na to zgadzam.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Dzięki napiszę.
Mi się wydaję że przede wszystkim powinno się rozmawiać z pacjentem, przebadać pod różnym kątem i na podstawie rozmów przedstawić pacjentowi przesłanki które są za braniem leków.
A tym czasem jakieś normalnie jaja !! wariatkowo!! nikt nic nie wie, nie rozumie, chaos i korupcja !! łapanki, przymuszanie, wymuszanie, agresja i to obustronna!. - słowem małpkowo!!. gdzie orangutany leczą inne małpki swą olbrzymiością .:/
Dobre strony tego że biorę leki, to że zapewne mam alergię glutaminową i dzięki braniu nie muszę kupować droższych produktów żywnościowych bez-glutaminowych
)xD wgl nie musze uważać co jem, tylko muszę uważać na ilość
).
A tym czasem jakieś normalnie jaja !! wariatkowo!! nikt nic nie wie, nie rozumie, chaos i korupcja !! łapanki, przymuszanie, wymuszanie, agresja i to obustronna!. - słowem małpkowo!!. gdzie orangutany leczą inne małpki swą olbrzymiością .:/
Dobre strony tego że biorę leki, to że zapewne mam alergię glutaminową i dzięki braniu nie muszę kupować droższych produktów żywnościowych bez-glutaminowych