23:100, abym mógł odzyskać życie i tym razem czynić dobro. " " Niemożliwy ! » Odpowiemy mu. To jest prośba, którą wszyscy zgłoszą. Pomiędzy nimi a światem żywych istnieje nieprzekraczalna bariera uniemożliwiająca im powrót i to aż do dnia Zmartwychwstania.
Gdy śmierć nadejdzie na ich drodze, tylko wtedy ci, którzy nie uwierzyli, w końcu się pogodzą. Następnie poproszą o drugą szansę, dając im możliwość powrotu na ziemię, aby mogli wziąć swoje życie w swoje ręce i skorygować swoje działania. To jest prośba, którą wszyscy zgłoszą, gdy jeszcze żyli, wszyscy trwali w swoim okropnym uporze, odmawiając bycia przesłuchiwanymi i przywiązując niewielką wagę do dobra. Oczywiście będą im tego odmawiać, ponieważ są tylko kłamcami i pozostają dokładnie tymi samymi przestępcami, jakimi byli zawsze w swoim poprzednim życiu. Zmarli nie mogą wejść w kontakt ze światem żywych, bo gdyby mieli taką możliwość, mogliby wtedy świadczyć o tym, co tam widzieli, co całkowicie zniekształciłoby test. Wszyscy ci ludzie, którzy wierzą, że porozumiewają się ze zmarłymi, w rzeczywistości porozumiewają się z diabłami wśród dżinów, którzy udają, że są tacy, aby jeszcze łatwiej zwodzić ludzi. Wiele osób twierdzi na przykład, że komunikuje się ze swoimi zmarłymi bliskimi. Ale ci ostatni są w rzeczywistości tylko diabłami, których celem jest uspokojenie ich poprzez przekonanie, że piekło nie istnieje i że nie ma kary w zaświatach i że Raj jest otwarty dla wszystkich, zachęcając ich w ten sposób do kontynuowania ich ścieżka błędu, bez obawy o konsekwencje.
Czy Koran jest arcydziełem szatana?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Re: Czy Koran jest arcydziełem szatana?
Tłumaczenie komentarza do wersetu 23:100 ze strony https://thetruthisfromgod.com/2022/10/1 ... -coran-23/ (z własnymi wyróżnieniami):
Łamane tłumaczenie komentarza Yosa (Yosra) do wersetów 23:101-103 Koranu (oryginalny tekst po francusku na stronie https://thetruthisfromgod.com/2022/10/1 ... -coran-23/) (z własnymi wyróżnieniami):
23:101 Potem, kiedy zadmą w trąbę, tego dnia zniknie całe pokrewieństwo. A krewni nie będą już więcej o siebie pytać.
23:102 Ci, których łuski będą ciężkie, będą tymi, którzy pomyślnie przejdą próbę.
23:103 Podczas gdy ci, których równowaga będzie lekka, będą to ci, którzy sami doprowadzili do własnej zagłady i będą płonąć w piekle na wieki.
Więzy pokrewieństwa są ważne tylko przez cały czas naszego ziemskiego życia i uczestniczą w naszej gehennie. Bóg zorganizował nas w taki sposób, że każdy członek rodziny może służyć jako test dla drugiego. Ale w życiu pozagrobowym wszystkie więzy rodzinne znikną, a krewni nie będą już nawet pytać o siebie nawzajem. Dzisiejsi zgubieni polegają na swoich rodzicach, braciach i siostrach oraz innych członkach rodziny, myśląc, że łączące ich więzi są nierozerwalne, ale nieuchronnie nadejdzie dzień, w którym zrozumieją, że tak nie jest. Rzeczywiście, kiedy nadejdzie dzień Sądu Ostatecznego, przestępca będzie gotów nawet oddać swoją żonę i dzieci oraz wszystko, co zawiera ziemia, gdyby było w jego posiadaniu, tylko po to, by uniknąć kary. Dlatego Bóg nakazuje nam brać Go, Jego, jako Jedyny Filar, a nie brać jako filaru innego niż On, nawet naszej własnej rodziny. Ponieważ możemy naprawdę liczyć tylko na Boga, On sam nigdy nas nie zawiedzie, a także dlatego, że jest to forma stowarzyszenia wiara, że rodzina może zastąpić Boga. A ci, którzy trzymają się takiej wiary, są w najzupełniejszym błędzie. Wierzący doskonale wie, że nikt na świecie nie może zastąpić Boga, dlatego w każdych okolicznościach stawia tylko na Boga, wiedząc, że Bóg jest zdecydowanie najlepszym Wsparciem, na którym możemy się oprzeć.
W dniu Sądu Ostatecznego każdy będzie zależny od własnych uczynków i nikt nie będzie w stanie unieść ciężaru innych ani dać się ponieść innym. Ten, którego łuski będą ciężkie, będzie to dla niego oznaczało, że pomyślnie przeszedł ziemską próbę i że Bóg osądził, że działał wystarczająco dobrze w ciągu swojego życia. Podczas gdy ten, którego łuski będą lekkie, będzie to dla niego oznaczało, że zawiódł w swojej próbie i że Bóg osądził, że nie zrobił wystarczająco dużo. Dobre uczynki, które będą zaliczone na dzień rozliczeń, dotyczą tylko tych, których dokonało się w intencji Boga i pod warunkiem posiadania wiary wolnej od jakiejkolwiek formy stowarzyszenia. A jeśli tak nie jest, to Bóg płaci nam zapłatę za nasze dobre uczynki podczas naszego ziemskiego życia, co oznacza, że w życiu ostatecznym nie będziemy mieli nic oprócz ognia ziemi. Pierwszy warunek powodzenia w ziemskiej próbie polega więc przede wszystkim na wierze w Boga, w Jego posłańców, w Jego księgi, a także na nieprzyjmowaniu bez Niego żadnego przewodnika, pośrednika, opiekuna ani bożka, a po drugie, w pomnażać dobre uczynki przez całe życie. Wiele osób myśli, że czynienie dobra może wystarczyć, podczas gdy oni nawet nie wierzą w Boga lub są po prostu bałwochwalcami. Ci, ich uczynki są całkowicie daremne, a ich przeznaczeniem jest piekło na wieczność, ponieważ czyny bez wiary nie są absolutnie nic warte. I odwrotnie, wielu innych myśli, że ich wiara w samego Boga wystarczy i całkowicie zaniedbują czynienie dobra, więc ich wiara nie ma żadnej wartości i podzielą dokładnie taki sam los w piekle jak inni. Aby odnieść sukces, potrzebna jest wiara w uczynki, a tylko ci, którzy to robią, są prawdomówni.
https://salwowski.net/2022/09/10/polite ... alizowane/ - Politeizm i bałwochwalstwo powinny być kryminalizowane
https://salwowski.net/2022/10/08/czy-ma ... h-smierci/ - Czy Maryja ratuje upartych grzeszników po ich śmierci?
Fragment ze strony https://en.wikipedia.org/wiki/Shirk_(Islam) (dotyczy wersetu 9:31 Koranu):
https://salwowski.net/2022/10/08/czy-ma ... h-smierci/ - Czy Maryja ratuje upartych grzeszników po ich śmierci?
Fragment ze strony https://en.wikipedia.org/wiki/Shirk_(Islam) (dotyczy wersetu 9:31 Koranu):
Inne fragmenty z tej samej strony:Another form of shirk mentioned in the Quran At-Tawbah is to take scholars of religion, monks, divines, or religious lawyers as Lord(s) in practice by following their doctrines, and/or by following their rulings on what is lawful when it is at variance to the law or doctrines prescribed by Allah's revelation.
Shirk (Arabic: شرك širk) in Islam is the sin of idolatry or polytheism (i.e., the deification or worship of anyone or anything besides Allah). Islam teaches that God does not share His divine attributes with any partner. Associating partners with God is disallowed according to the Islamic doctrine of Tawhid (oneness). Mušrikūn مشركون (pl. of mušrik مشرك) are those who practice shirk, which literally means "association" and refers to accepting other gods and divinities alongside God (as God's "associates"). The Qur'an considers shirk as a sin that will not be forgiven if a person dies without repenting of it.
According to the Encyclopedia of Islam, the Quran states "twice", in surah an-Nisa, verses 48 and 116, "that God can pardon all sins save one", that of shirk ("associationism").
https://thetruthisfromgod.com/2020/12/1 ... e-absolue/ (fragment z własnymi wyróżnieniami):
Biblijny fałszywy „Jezus Chrystus” jest doskonałym bogiem dla fałszywych wierzących, ponieważ ponosi za nich wszystkie ich grzechy, wstawia się za nimi i daje im życie wieczne w niebie, o ile przyjmują Go w swoich sercach. Jest tylko szatan, który mówi, że za nas poniesie nasze grzechy, ponieważ Bóg mówi, że każdy poniesie swój ciężar, a nikt nie poniesie ciężaru innych. Szatan tylko nas okłamuje i składa nam fałszywe obietnice, ponieważ wie, że kiedy jego oszustwo zostanie ujawnione, dla wszystkich, którzy poszli w jego ślady, będzie już o wiele za późno.
Powiedz: "Wszelkie wstawiennictwo należy do Allaha. Do Niego należy królestwo niebios i ziemi. Wtedy do Niego zostaniesz sprowadzony”. S39:V44
Ale nikt nie będzie dźwigał ciężaru drugiego. A jeśli dusza obciążona [grzechami] woła o pomoc, żaden z jej ciężarów nie zostanie poniesiony przez inną, nawet jeśli jest bliskim krewnym. W rzeczywistości, ty ostrzegasz tylko tych, którzy boją się swego Pana, mimo że Go nie widzieli, i którzy odprawiają Salat. A kto się oczyszcza, oczyszcza się tylko dla siebie i do Boga jest miejsce przeznaczenia. S35:V18
Powiedz: "Czy powinienem szukac Pana poza Bogiem, skoro On jest Panem wszystkich rzeczy? Każdy nabywa [zło] tylko na swoją szkodę: nikt nie będzie dźwigał ciężaru (odpowiedzialności) drugiego. Potem do twego Pana powrócisz i On powie ci, w czym się różnisz. S6:V164
A kiedy wszystko zostanie wykonane, Diabeł powie: „Zaprawdę, Bóg dał wam obietnicę prawdy; podczas gdy złożyłem ci obietnicę, której nie dotrzymałem. Nie miałem nad tobą żadnej władzy poza tym, że cię zawołałem, a ty mi odpowiedziałeś. Więc nie obwiniaj mnie; ale zróbcie to sami. Ja ci nie pomagam, a ty nie pomagasz mnie. Odmawiam ci kojarzenia mnie w przeszłości [z Allahem]. Z pewnością niesprawiedliwych czeka bolesna kara. S14:V22
Fałszywy biblijny „Jezus Chrystus” twierdzi nawet, że przebacza tym, którzy go odrzucają, mówiąc, że muszą po prostu spędzić krótki czas w czyśćcu, zanim wejdą do raju.[/size] Kto inny, jak nie Diabeł, powiedziałby, że wieczne piekło nie istnieje? Prawda jest raczej taka, że jest to czyściec, który nie istnieje. Po jednej stronie jest wieczne niebo, po drugiej wieczne piekło i nic pomiędzy. Czyściec to wymysł szatana, który w innej formie można znaleźć również w judaizmie i islamie. Rzeczywiście, muzułmanie i żydzi wierzą, że tak długo, jak twierdzą, że są tacy, niezależnie od charakteru i liczby ich grzechów, zapewniony jest im wieczny raj, nawet jeśli oznacza to zawczasu krótki pobyt w piekle, aby odpokutować za swoje grzechy. Diabeł przyciąga ludzi do wszystkich tych fałszywych religii, które stworzył, obiecując im, że wystarczy im się podpisać, aby dostąpić zbawienia. Szatan jednak doskonale wie, że jest to tylko kłamstwo, które wymyślił, i gdy zdadzą sobie z tego sprawę, będzie już dla nich zdecydowanie za późno.
Z fałszywym „Jezusem Chrystusem”, którego stworzył szatan, zapomnij o prawdziwym Bogu i wszystkich Jego posłańcach, „Jezus Chrystus” zastępuje ich wszystkich sam. Rzeczywiście, „Jezus Chrystus” jest „drogą, prawdą i życiem”, jedyną drogą do zbawienia, ponieważ w rzeczywistości On i Ojciec są jednym. To jest bardzo praktyczne jak kłamstwo!
Tomasz powiedział do Niego: Panie, nie wiemy, dokąd idziesz; jak możemy poznać drogę? Jezus mu powiedział: Ja jestem drogą, prawdą i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej, jak tylko przeze mnie. Gdybyście mnie znali, znalibyście też mojego Ojca. A teraz już to wiesz i widziałeś to. Jana 14,5-7
Kolejny fragment, także z własnymi wyróżnieniami:
Ten wynalazek diabła Boga w formie Trójcy pozwala mu zamanifestować się w ludzkiej postaci na planie fizycznym lub w duchu poprzez sny i wizje, twierdząc, że jest samym Bogiem. Fałszywy „Jezus Chrystus” pozwala szatanowi stworzyć więź między ludźmi a „Bogiem” (nie prawdziwym Bogiem, ale fałszywym bogiem, który wymyślił), podczas gdy do prawdziwego Boga nie można dotrzeć bezpośrednio .
Biblijny fałszywy „Jezus Chrystus” jest o tyle doskonalszy, że w przeciwieństwie do innych fałszywych bogów, takich jak na przykład bogowie hinduistyczni, opiera się na postaci, która naprawdę istniała, co czyni go znacznie bardziej realnym niż innych fałszywych bogów. Zwłaszcza, że to prawdziwy Jezus jest tym, który najbardziej zbliżyłby się do definicji „Boga”, nawet jeśli pozostaje w 100% człowiekiem, a 0% Boskim. Rzeczywiście, Bóg przez Jezusa dokonał tego, co tylko On może dokonać, a mianowicie wskrzeszenia umarłych, ożywienia glinianych ptaków, które ulepił własnymi rękami, uzdrowienia niewidomych od urodzenia i trędowatych, poznania wszystkich tajemnic ludzi, zarówno co ukrywają wewnątrz i na zewnątrz siebie. Diabeł nie musiał więc dodawać zbyt wiele, aby przemienić prawdziwy charakter Jezusa, poczętego z dziewicy i dlatego nie ma fizycznego ojca, najpierw w Syna Bożego, twierdząc, że jeśli nie ma ludzkiego ojca, to jest dlatego, że jego prawdziwym ojcem jest Bóg, aby następnie stopniowo skłonić go do zboczenia, aż stanie się Samym Bogiem, który stał się człowiekiem. Diabeł również wymyślił to kłamstwo, że Jezus został ukrzyżowany, aby odkupić grzechy ludzi. Otóż, prawdziwy Jezus nigdy nie został ukrzyżowany, ale szatan został ukrzyżowany na jego miejscu, zajmując jego ciało po tym, jak Bóg wyjął z niego duszę. (...)
Nie przystoi Allahowi dać sobie syna. Chwała Jemu i Czystość! Kiedy decyduje o czymś, mówi tylko: „Bądź!” i ona jest. S19:V35
O ludu Księgi, nie przesadzajcie w waszej religii i mówcie tylko prawdę o Bogu! Mesjasz Jezus, syn Marii, jest tylko Wysłannikiem Allaha, Jego słowem, które posłał Maryi, i duszą od Niego. Wierzcie więc w Boga i Jego Posłańców! I nie mów „Trzy”. Zatrzymaj się! Tak będzie lepiej dla ciebie. Allah jest tylko jednym Bogiem. Jest zbyt chwalebny, by mieć dziecko. Do Niego należy wszystko, co jest w niebiosach i na ziemi. Bóg wystarczy jako obrońca. S4:V171
I z powodu ich powiedzenia: „Naprawdę zabiliśmy Chrystusa, Jezusa, syna Maryi, Wysłannika Allaha”. Teraz ani go nie zabili, ani nie ukrzyżowali; ale to tylko pozory! A ci, którzy o tym dyskutowali, są naprawdę w niepewności: nie mają o tym żadnej wiedzy, śledzą tylko przypuszczenia i na pewno tego nie zabili, S4:V157
Kolejny fragment (z własnymi wyróżnieniami):
Wszyscy [ci] fałszywi bogowie nie mogą odpowiadać Jedynemu Prawdziwemu Bogu, ponieważ Prawdziwego Boga nie można przedstawić.
Prawdziwy Bóg jest Stwórcą wszystkiego, co istnieje, On jest jedynym, który uosabia wszystkie cechy i posiada rezerwy wszystkich rzeczy i do Niego należą wszystkie decyzje. On jest Tym, który zabije nas wszystkich, a następnie podniesie nas i przyprowadzi z powrotem do Niego, abyśmy zostali osądzeni i wynagrodzeni według naszych uczynków. Jego Tajemnica pozostaje i pozostanie pełna na wieczność i nikt nigdy nie będzie w stanie ogarnąć jej w całości, z wyjątkiem tego, co On chce nam powiedzieć o Sobie. Prawdziwy Bóg wyraźnie wyróżnia się spośród tej miriady fałszywych bogów, ponieważ to On stworzył wszystko i wysłał bardzo prawdziwych posłańców i księgi, które naznaczyły świat jako nigdy i na zawsze, dowód, że jest całkiem realny. Co więc stworzyli fałszywi bogowie? Kim są ich posłańcy? Jakie są ich książki? Jakie ślady pozostawili na świecie? Czy po prostu istnieją? Jak mogą pokrzyżować plany Boga? W niczym! Bo oni sami w ogóle niczego nie stworzyli, ale zostali stworzeni przez Boga i we wszystkim spełnia się tylko Wola Boża, podczas gdy nie mogą nawet decydować o własnym losie.
Wśród tych niezliczonych fałszywych bóstw, zdecydowanie najważniejsza, którą Diabeł postanowił przedstawić i wcielić się, aby uczynić z tego swoją główną rolę, jest biblijny fałszywy „Jezus Chrystus”. Tym, co jest praktyczne w przypadku tego fałszywego „Jezusa Chrystusa”, a czego nie ma w przypadku innych fałszywych bóstw, jest to, że jest on jednocześnie Człowiekiem, Bogiem i Duchem, co pozwala Diabłu objawiać się ludziom zarówno fizycznie, jak i duchowo , twierdząc, że jest samym Bogiem. Poprzez fałszywego biblijnego „Jezusa Chrystusa”, którego stworzył od podstaw, Szatan może w ten sposób zrealizować swoje marzenie, jakim jest czczenie jako Żywego Boga wśród ludzi.
czyż nie wzywałem was, dzieci Adama, abyście nie czcili diabła? Bo on naprawdę jest dla ciebie zadeklarowanym wrogiem. czy raczej nie zaangażowałem cię, abyś Mnie adorował? To jest prosta ścieżka. I z całą pewnością zgubił odpowiednik całych twoich gór. Nie rozumowałeś? To jest piekło, które ci obiecano. Spal w nim dzisiaj, za niewiarę." S36:V60-64
Kolejne przetłumaczone przez Tłumacza Google fragmenty z https://thetruthisfromgod.com/2020/12/1 ... e-absolue/, z własnymi wyróżnieniami:
(...) Wszyscy posłańcy Boga mieli krótkie włosy, ponieważ noszenie długich włosów jest pogańską praktyką wymyśloną przez Diabła. Rzeczywiście, diabeł chce nas oderwać od naszej pierwotnej natury, pod którą Bóg nas stworzył, a to polega między innymi na pchaniu mężczyzn, by wyglądali jak kobiety i odwrotnie.
Diabeł bardzo rzadko przedstawia się w swojej prawdziwej tożsamości, ponieważ tylko niewielka mniejszość ludzi byłaby skłonna czcić go jako takiego. Chrześcijanie mówią, że Diabeł może posunąć się tak daleko, że przebierze się za anioła światłości, aby oszukać samych wybrańców Bożych, i przez ich oczywiste oszołomienie zapomnieć, że w rzeczywistości posuwa się znacznie dalej. Diabeł rzeczywiście posuwa się tak daleko, że przebiera się za samego Boga, a chrześcijanie są pierwszymi, których można oszukać, ponieważ „Jezus Chrystus” w swojej biblijnej wersji, którego wielbią, to nikt inny jak Szatan. Rzeczywiście, minęło już ponad 2000 lat, odkąd szatan stworzył tę fałszywą biblijną postać „Jezusa Chrystusa” wzniesionego w Bogu, którą od tego czasu używał do zwodzenia niezliczonych ludzi.
„Nierządnica babilońska” wspomniana w Biblii to Kościół rzymskokatolicki. W dniu wyboru papieża Franciszka na Watykan spadł piorun, który jest znakiem z nieba zesłanym przez Boga na znak, że będzie on ostatnim papieżem i że wraz z nim zginie cały Kościół rzymskokatolicki.
Większość chrześcijan może krytykować Kościół rzymskokatolicki, który nazywają nierządnicą babilońską, jednak to ten sam Kościół rzymskokatolicki kanonizował ich Biblię, którą uważają za niezmienne Słowo Boże. Biblia zawiera dokładnie 66 ewangelii, z których wiele było w 100% natchnionych przez diabła, a nie przez Boga, w tym 4 ewangelie Mateusza, Marka, Łukasza i Jana, które nigdy nie znały prawdziwego Jezusa za jego życia, ale które były tylko bałwochwalców, których szatan użył do stworzenia swojego fałszywego biblijnego charakteru „Jezusa Chrystusa” wzniesionego w Bogu.
Kolejny przetłumaczony przez Tłumacza Google fragment z https://thetruthisfromgod.com/2020/12/1 ... e-absolue/, z własnymi wyróżnieniami:
„NARODZONY PONOWNIE”
Wśród czcicieli „Jezusa Chrystusa” należy odróżnić prostych, tradycyjnych chrześcijan, którzy wyznają Kościół rzymskokatolicki, od tych, których nazywa się „narodzonymi na nowo” [(...)]. Specyfika tych ostatnich polega na tym, że wszyscy przeżyli serię mistycznych przeżyć objawionych przez samego „Jezusa Chrystusa”, co spowodowało zrujnowanie ich życia i skłonienie ich do przyjęcia „Jezusa Chrystusa” jako jedynego Boga i Zbawiciela. Jednym z pierwszych narodzonych na nowo jest bez wątpienia ten, który nazywa siebie świętym Pawłem i jest tylko „świętym” z imienia. Rzeczywiście, będąc jednym z najgorszych wrogów prawdziwego Jezusa Chrystusa, Paweł miał mistyczne doświadczenie z fałszywym „Jezusem Chrystusem” wcielonym przez Szatana, który ukazał mu się w biały dzień w formie wizji, a od tego momentu Paweł stał się apostołem fałszywego „Jezusa Chrystusa” i wszędzie głosi „dobre” słowo, że jest samym Bogiem. W ten sam sposób Narodzeni na nowo podejmują się podjąć misję dla „Jezusa Chrystusa” na całe życie, a ten w zamian wspiera ich we wszystkich okolicznościach i zaspokaja wszystkie ich potrzeby. Narodzeni na nowo oddają się całkowicie „Jezusowi Chrystusowi” na obraz prawdziwych wierzących z Bogiem, co sprowadza się do powiedzenia, że zamienili Boga na Diabła, ponieważ ich „Jezus Chrystus” jest w rzeczywistości samym Diabłem. W rzeczywistości Narodzeni na nowo nie różnią się w żaden sposób od tych, którzy przyjmują przewodników w postaci istot duchowych z innych wymiarów lub wniebowstąpionych mistrzów, aniołów stróżów, duchów zmarłych bliskich lub starszych przodków, odległych lub pozaziemskich, … z wyjątkiem tego, że ich przewodnikiem jest „Jezus Chrystus”. Rzeczywiście, wszyscy ci ludzie w żaden sposób nie są prowadzeni przez Boga, ale są „prowadzeni” przez diabły dżinny, które manifestują się im w takiej czy innej formie, zgodnie z ich przekonaniami. Jedyną rzeczą, która ostatecznie odróżnia Narodzonych na nowo od reszty, jest to, że diabły ukazują się im pod postacią „Maryi”, „Jezusa Chrystusa” lub tak zwanego „Ducha Świętego”.
Krótki fragment tekstu występujący w pewnym miejscu na stronie https://thetruthisfromgod.com/2020/12/1 ... e-absolue/, z tłumaczeniem na polski i z własnymi wyróżnieniami:
(...)Rien de plus naturel pour les faux croyants que de passer d’une voie d’égarement à une autre, car toutes les voies d’égarement appartiennent à Satan, et il n’y a que leur forme qui change. De même, ces faux croyants croient devenir des personnes différentes en passant d’une voie d’égarement à une autre, alors qu’ils demeurent en réalité les mêmes criminels et traîtres à Dieu qu’ils ont toujours été.
Kolejny fragment z tej strony, w tłumaczeniu na polski i z własnymi wyróżnieniami:(...)Nic nie jest bardziej naturalne dla fałszywych wierzących niż przejście z jednej ścieżki błędu na drugą, ponieważ wszystkie ścieżki błędu należą do szatana i zmienia się tylko ich forma. Podobnie ci fałszywi wierzący wierzą, że stają się różnymi ludźmi przechodząc z jednej ścieżki błędu na drugą, podczas gdy w rzeczywistości pozostają tymi samymi przestępcami i zdrajcami Boga, jakimi zawsze byli.
Ludzie pędzą tłumami, jeśli chodzi o złudzenia diabła, ale jeśli wezwie się ich tylko do Boga i na Jego prawdziwą drogę, mało kto odpowie na wezwanie.
Ale prawdziwa droga Boga wymaga życia cierpliwości, wytrwałości, wytrwałości, trudu, ograniczeń, frustracji, cierpienia, samozaparcia, samotności, ryzyka, trudności, wysiłków i poświęceń, mając tylko nadzieję, że to wystarczy. Czy naprawdę myślisz, że dostęp do życia wiecznego z Bogiem jest czymś, co jest dane każdemu? Czy naprawdę wierzysz, że w niebie mogą być ludzie, którzy po prostu odpuszczą sobie, nie demonstrując swoich zasług? Nie! Na Allaha! będą tylko ludzie w raju, którzy sprawdzili się przez całe życie i którzy walczyli ciałem i duszą dla sprawy Allaha swoim majątkiem, swoją rodziną i własną osobą.
Czy zamierzacie wejść do Raju tak, aby Allah nie rozróżniał między wami tych, którzy walczą i którzy są wytrwali? S3:V142
Prawdziwymi wierzącymi są tylko ci, którzy wierzą w Boga i Jego Posłańca, którzy odtąd nie wątpią i którzy walczą swoimi dobrami i ludźmi na drodze Boga. To są prawdomówni. S49:V15
Czy myślisz, że wkraczasz do Raju, kiedy nie przeszedłeś jeszcze prób podobnych do tych, których doświadczali ci, którzy żyli przed tobą? Dotknęła ich nędza i choroba; Byli wstrząśnięci, aż Posłaniec, az nim ci, którzy uwierzyli, zawołali: "Kiedy przyjdzie pomoc Boga?" Co! Pomoc Boga z pewnością jest blisko. S2:V214
Ci, którzy uwierzyli, którzy wyemigrowali i którzy walczyli swoim majątkiem i swoim ludem na drodze Boga, mają najwyższe stopnie u Boga... i są zwycięzcami. S9:V20
Lecz Posłaniec i ci, którzy wraz z nim uwierzyli, walczyli o swoje posiadłości i swój lud. Oni będą mieli dobre rzeczy i to oni odniosą sukces. S9:V88
Zdecydowana większość ludzi dzisiaj woli łatwą drogę i to, co mogą otrzymać od razu w tym ziemskim życiu, niż długą i trudną drogę, ale która prowadzi do zaświatów. Kiedy wzywasz ich na prawdziwą drogę Boga, odwracają się od ciebie plecami z obrzydzeniem, jakbyś wzywał ich na śmierć. Ale jeśli przywołasz ich do jakiejkolwiek ziemskiej radości, którą mogą cieszyć się łatwo i natychmiast, oto oni, popychając się nawzajem.
Kolejny fragment z https://thetruthisfromgod.com/2020/12/1 ... e-absolue/ przetłumaczony w tłumaczu Google, z własnymi wyróżnieniami:
Większość ludzi oddałaby wszystko, by mieć tu na dole bogactwo, sławę, chwałę, wielkość, sukces, długowieczność, piękno, ale jeśli porozmawiasz z nimi o zadowoleniu Boga, oni tam są. mają tylko prawo do niezręcznego milczenia z ich strony. Ci ludzie będą dotknięci małością w życiu ostatecznym za to, że byli nadęci w tym świecie na dole i za to, że starali się odwrócić od drogi Bożej, kiedy tam są.
Prawdziwi wierzący to ci, którzy potrafią wykazać się inteligencją, cierpliwością, sprawiedliwością i wybierają to, co jest nieskończenie lepsze, a nie nieskończenie gorsze. Któż inny niż wielcy zgubieni wolałby życie na ziemi, ulotne i ograniczone, aby potem palić się w piekle na wieczność, niż życie w zaświatach, wieczne i bez granic, aby potem być w Niebie z Bogiem na wieczność?
Wszystko, co zostało wam dane, to chwilowa radość życia tu na ziemi i jego ozdoba, podczas gdy to, co jest u Allaha, jest lepsze i trwalsze… Czy nie rozumiecie wtedy? S28:V60
To życie jest zabawą i zabawą. Mieszkanie w życiu ostatecznym będzie lepsze dla pobożnych. Cóż, nie rozumiesz? S6:V32
Przeszłe życie jest z pewnością lepsze dla ciebie niż obecne życie. S93:V4
A wokół szyi każdego człowieka umocowaliśmy jego dzieło. A w Dniu Zmartwychwstania przyniesiemy mu księgę, którą znajdzie rozwiniętą: „Przeczytaj swoją księgę. Dziś po prostu musisz być swoim własnym księgowym”. Kto idzie właściwą ścieżką, wybiera ją tylko dla siebie; a kto błądzi, błądzi tylko na własną szkodę. I nikt nie będzie dźwigał ciężaru drugiego. I My nigdy nie ukarzeliśmy, zanim nie wysłaliśmy Posłańca. A kiedy chcemy zniszczyć miasto, wydajemy rozkaz jego elitom, a tam oddają je występkom. Wtedy spełnia się Słowo wypowiedziane przeciwko niej i całkowicie ją niszczymy. Ile pokoleń wytępiliśmy po Noem! A twój Pan wystarczy, aby był doskonale znający i jasnowidzący grzechy Swoich sług. WSZYSTKO, KTÓRZY PRAGNĄ NATYCHMIASTOWEGO ŻYCIA, spieszymy dać to, czego chcemy, komu chcemy. Następnie umieściliśmy go w piekle, gdzie spali wzgardzony i odrzucony. A ci, którzy szukają życia pozagrobowego i podejmują wysiłki, które do niego prowadzą, będąc wierzącymi… wtedy wysiłek tych zostanie doceniony. Obficie obdarzamy wszystkich, tak jak i tamtymi, darami od twego Pana. A dary twego Pana nie są nikomu odmowy. S17:V13-20
ALE LUBISZ NATYCHMIASTOWE ŻYCIE I WYCHODZISZ POZA. Twarze olśniewające, tego Dnia, spoglądają na swego Pana. i będą tego dnia zaciemnione twarze, oczekujące nieszczęścia. S75:V20-25
Znoś więc to, co nakazał twój Pan i nie słuchaj ani grzesznika spośród nich, ani wielkiego niewiernego! Wzywaj imienia twego Pana rano i po południu! i kłaniaj się Mu przez część nocy; i wysławiajcie Go przez długie godziny w nocy. CI LUDZIE KOCHAJĄ NATYCHMIASTOWE ŻYCIE I ODCHODZĄ I WYCHODZĄ BARDZO CIĘŻKI DZIEŃ. […] To jest przypomnienie. Niech ten, kto chce, idzie drogą do swego Pana! Jednak wy nie możecie chcieć, chyba że Bóg zechce. A Bóg jest wszechwiedzący i mądry! On wprowadza do swego miłosierdzia kogo chce. A dla niesprawiedliwych przygotował dla nich karę bolesną. S76:V24-31
O wierzący! Szukaj pomocy w wytrzymałości i Salat. Bo Bóg jest z tymi, którzy są cierpliwi. S2:V153
[…] A Allah jest z pacjentem S2:V249
Jak wielu proroków walczyło w towarzystwie wielu mężów Bożych, ci nie wzdrygali się z powodu tego, co ich spotkało na ścieżce Allaha. Nie wahali się i nie poddawali się. A Allah kocha pacjenta. S3:V146
O wierzący! Być twardym. Zachęcaj się do bycia wytrwałym. Staraj się nieustannie i bój się Allaha, abyś odniósł sukces! S3:V200
Słuchajcie Boga i Jego Posłańca! i nie kłóć się, bo zachwiejesz się i stracisz siły. I bądź cierpliwy, bo Bóg jest z cierpliwym! S8:V46
W tłumaczeniu pewnej części tekstu z https://thetruthisfromgod.com/2020/12/1 ... e-absolue/ znalazłem taki fragment: (...) prawdziwy Bóg komunikuje się tylko w zawoalowany i subtelny sposób, jak przez sny lub znaki.
Fragment z wcześniej zalinkowanej strony, przetłumaczony na polski przez Tłumacza Google, z własnymi wyróżnieniami:
Fragment z wcześniej zalinkowanej strony, przetłumaczony na polski przez Tłumacza Google, z własnymi wyróżnieniami:
Wszystkie religie myślą, że bardzo się od siebie różnią, podczas gdy z zewnętrznego punktu widzenia prawdziwy wierzący widzi, że są dokładnie takie same. Hindusi i muzułmanie myślą, że są przeciwieństwami, chociaż są dokładnie tacy sami, ale nie zdają sobie z tego sprawy. Ich praktyki różnią się, ale ich błąd i niesprawiedliwość pozostają takie same.
Jedyna Prawdziwa Religia Boża jest religią unikalną i niezmienną od stworzenia niebios i ziemi i odpowiada wzorowej drodze Abrahama. Jego świątynia jest czysto duchowa i znajduje się w nas samych, a nie w formie zorganizowanych religii. Prawdziwa droga Boga nie ma duchowieństwa, pośrednika, partnera, przewodnika, zbawiciela, orędownika, sprzymierzeńca, opiekuna, z wyjątkiem samego Boga. Wszystkie religie wymyślone przez diabła są tak naprawdę tylko sektami, obracają się wokół swoich społeczności zamiast być w 100% oddanymi Bogu. Przewodzi im hierarchia dostojników religijnych, podczas gdy w prawdziwej religii nie ma hierarchii i nie ma nikogo między wierzącym a Bogiem. Przestrzegają praw, tekstów i proroctw, inspirowanych przez Diabła, a nie przez Boga, podczas gdy Prawdziwa Religia podąża tylko za księgami, które Bóg zesłał przez Swoich posłańców, a mianowicie Torą, Ewangelią i Koranem. Pierwsze dwie księgi były przeznaczone tylko dla dzieci Izraela i od tego czasu zostały zepsute przez diabła, za pozwoleniem Boga. Bóg pozwolił diabłu zepsuć ich, ponieważ serca chrześcijan i Żydów były już w dużej mierze zepsute. Następnie Bóg zesłał Koran, tym razem do całej ludzkości, i tym razem Bóg chronił go przed manipulacją aż do końca czasów, aby ci, którzy chcą podążać Jego drogą, mogli zrobić bez potrzeby niczego innego. Bóg chronił także Koran, aby ludzie przeznaczeni do piekła nie znaleźli usprawiedliwienia od Niego podczas Sądu Ostatecznego, aby usprawiedliwić swój błąd.
https://thetruthisfromgod.com/2020/02/0 ... 20-part-4/ - fragmenty z końca artykułu, z własnymi wyróżnieniami:
In any case, the world war will start in 2020 and it cannot be delayed. Because, firstly God has instructed me to tell you that the destruction begins in 2020 and that all the concrete real-life proofs confirm it, and secondly because the Devil can in no case delay his agenda now that his Antichrist Donald Trump is in office. The Devil must absolutely start phase 2 of the Reign of the Antichrist 3.5 years after his access to power, otherwise this would contradict his false prophecies forged in the Book of Revelation. As I explained to you, all the prophecies of the Book of Revelation must and will come true, because they lead to the coming of the false Jesus embodied by Satan. Either way, God keeps the agenda, and the Devil has no choice than obeying God. God’s plan for this world includes the Devil’s plan, so both plans cannot be advanced or delayed by a second. Satan has been charged by God to punish the wicked, and he will perfectly do his job soon.
[...]
This meeting with the punishment of God arrives in 2020, and no one can advance or delay it. God has informed me that His Destruction would occur in 2020 since the month of October 2019, the date when I started writing God’s Last Warning, before even showing me that the Antichrist was actually Donald Trump. So it is not on the basis of the prophecies about the Antichrist that I announce this date of 2020, but the fact that Trump is indeed the Antichrist only confirmed to me that what God had inspired me concerning the destruction of 2020 was absolutely true. God made me start writing this last warning and informed me of the coming destruction which will occur in 2020 just after my 2019 four days Ramadan retreat (the number 4 stands for death) in order to purify me before, and since then, I have spent on average 10 hours a day to complete it. I’ve finished writting this message the day after the sacred full moon of the winter solstice, on January 11th. So I wrote this message in exactly 3 months, right between the 2 full sacred moons of Ramadan and the Winter Solstice. This is further proof that everything follows a very accurate timing, and that I am indeed the messenger of God, and especially that everything I tell you in this message comes from God Himself. With the recent new related to Iran and Israel’s “Deal of the Century“, you can see for yourself that what I am announcing is already beginning to come true. It is a mercy for you that Allah has announced to you several months in advance the coming of His Punishment, in order to give you time to heed his warning in all fairness. I repeat, those who will wait until they see the war begin before responding to God’s call, will be destroyed and no repentance will be accepted from them as soon as WW3 begins.
https://en.wikipedia.org/wiki/Personal_god - fragmenty z własnymi wyróżnieniami - bardzo ważne w odniesieniu do Koranu!
A personal god, or personal goddess, is a deity who can be related to as a person, instead of as an impersonal force, such as the Absolute, "the All", or the "Ground of Being".
https://en.wikipedia.org/wiki/Anthropopathism - fragment (z własnymi wyróżnieniami):Islam rejects the doctrine of the Incarnation and the notion of a personal god as anthropomorphic, because it is seen as demeaning to the transcendence of God. The Qur'an prescribes the fundamental transcendental criterion in the following verse: "There is nothing whatever like Him" [Qur'an 42:11]. Therefore, Islam strictly rejects all forms of anthropomorphism and anthropopathism of the concept of God, and thus categorically rejects the Christian concept of the Trinity or division of persons in the Godhead.
Islamic theology confirms that Allah (God) has no body, no gender (neither male nor female), and there is absolutely nothing like Him in any way whatsoever. However, due to grammatical limitation in the Arabic language, masculinity is the default grammatical gender if the noun is not specifically feminine. But this does not apply to the word "Allah," because according to Islamic theology Allah has no gender. Allah is also a singular noun and cannot have a plural form. The "We" used in the Qur'an in numerous places in the context of God is used only as the "Royal We" as has been a tradition in most of other languages. It is a feature of literary style in Arabic that a person may refer to himself by the pronoun nahnu (we) for respect or glorification. Allah is a unique name in Arabic that cannot be used for anyone, which mostly is not the case in other languages; for instance, writing "god" with a small "g" is allowed to denote various deities. There is nothing that can be used as a similitude or for the purpose of comparison to Allah even in allegorical terms because nothing can be compared with Him. Thus, the Qur'an says: "Do you know any similar (or anyone else having the same Name or attributes/qualities, which belong) to Him?" [Qur'an 19:65]. According to mainstream theological accounts, Allah is the creator of everything that exists and transcends spatial and temporal bounds. He has neither any beginnings nor any end and remains beyond the bounds of human comprehension and perceptions. This has been described in the Qur'an at various places, such as the following: "He knows (all) that is before them and (all) that is behind them (their past and future, and whatever of intentions, speech, or actions they have left behind), whereas they cannot comprehend Him with their knowledge." [Qur'an 20:110]
In one of the most comprehensive descriptions – as revealed in Surat al-Ikhlas – the Qur'an says:
1. Say: He, Allah, is Ahad (the Unique One of Absolute Oneness, who is indivisible in nature, who is unique in His essence, attributes, names and acts, the One who has no second, no associate, no parents, no offspring, no peers, free from the concept of multiplicity, and far from conceptualization and limitation, and there is nothing like Him in any respect).
2. Allah is al-Samad (the Ultimate Source of all existence, the Uncaused Cause who created all things out of nothing, who is eternal, absolute, immutable, perfect, complete, essential, independent, and self-sufficient; Who does not need to eat or drink, sleep or rest; Who needs nothing while all of creation is in absolute need of Him; the one eternally and constantly required and sought, depended upon by all existence and to whom all matters will ultimately return).
3. He begets not, nor is He begotten (He is Unborn and Uncreated, has no parents, wife or offspring).
4. And there is none comparable (equal, equivalent or similar) to Him.[12]
In this context, the masculinity of huwa (he) with respect to Allah is unmistakably a purely grammatical masculinity without even a hint of anthropomorphism. The Maliki scholar Ibrahim al-Laqqani (d. 1041/1631) said in his book, Jawharat al-Tawhid (The Gem of Monotheism), that: "Any text that leads one to imagine the similitude of Allah to His created beings, should be treated either through ta'wil or tafwid and exalt Allah the Almighty above His creation."
The Hanafi jurist and theologian al-Tahawi (d. 321/933), wrote in his treatise on theology, commonly known as al-'Aqida al-Tahawiyya:The six directions are: above, below, right, left, front and back. The above statement of al-Tahawi refutes the anthropomorphist's dogmas that imagine Allah has a physical body and human form, and being occupied in a place, direction or trajectory. 'Ali al-Qari (d. 1014/1606) in his Sharh al-Fiqh al-Akbar states: "Allah the Exalted is not in any place or space, nor is He subject to time, because both time and space are amongst His creations. He the Exalted was present in pre-existence and there was nothing of the creation with Him".He is exalted/transcendent beyond having limits, ends, organs, limbs and parts (literally: tools). The six directions do not encompass/contain Him like the rest of created things.
Al-Tahawi also stated that:
Whoever describes Allah even with a single human quality/attribute, has disbelieved/blasphemed. So whoever understands this, will take heed and refrain from such statements as those of disbelievers, and knows that Allah in His attributes is utterly unlike human beings.
Anthropopathism (from Greek ἄνθρωπος anthropos, "human" and πάθος pathos, "suffering") is the attribution of human emotions, or the ascription of human feelings or passions to a non-human being, generally to a deity.
Komentarze (niektóre) z https://www.quora.com/Is-God-evil, z własnymi wyróżnieniami, nie chcę grzeszyć czy bluźnić:
He's not evil, but not good as well. god is something else, he's fair in his own way, it's not fair for goodness to win everytime, it's not fair for evilness to win everytime, because for evilness, goodness is the evilness, goodness is the evilness, there's no evilness nor goodness, just two sided opinions from different angles. So God make the balance that might be seen cruel to some people. That what would make him appear evil, while he's not.
“All it takes for evil to prevail is that good people do nothing about it.”
The most evil thing in existence—as far as I’m concerned—is for an all-powerful entity to let needless suffering go by unattended, for monstrous people to go by unopposed and for such a god to condemn powerless people to eternal torment for refusing to worship such an uncaring, apathetic and wholly spiteful entity.
If you have the power to prevent the kind of suffering ordinary people are powerless to prevent, at no cost to yourself, yet you refuse to do it, then you’re either incompetent or just evil.
An incompetent god wouldn’t be so petty as to demand worship—an evil, arrogant god would.
So yeah, god really is evil.
Przyznaję, że mam "wielki lęk przed modleniem się po katolicku" w związku z treścią Koranu, bo bardzo liczne cuda matematyczne i językowe Koranu wywierają na mnie ogromne wrażenie i "wydaje mi się", że księga tak "naszpikowana" cudownymi zależnościami musi być objawieniem samego Boga... Koran uczy, że cała religia musi być dla Boga (np. żadnego wielbienia Jezusa, żadnego kultu maryjnego) oraz że nie ma pośredników i wstawienników przed Bogiem (w związku z czym modlitwy trzeba kierować tylko bezpośrednio do Boga i nie wolno wierzyć w to, że Bóg ma współtowarzyszy). Według Koranu Bóg nie jest Ojcem, Jezus nie jest Synem Bożym, Bóg nie stworzył człowieka na Swój obraz i podobieństwo. Bóg według islamu nie jest nawet osobowy - jest zupełnie transcendentny, unikalny i niepodobny do czegokolwiek, co nie jest Nim. Koran, podobnie jak katolicyzm, wierzy w to, że część ludzi będzie potępiona na wieki! "Korci" mnie do wyznawania islamu koranicznego, skrypturalizmu, a nie "mainstreamowych" religii uznających Koran za słowo Boże, takich jak sunnizm czy szyizm. Według koranizmu sunnizm i szyizm to też wielkie zło, podobnie jak chrześcijaństwo.
https://www.middleeasteye.net/big-story ... -rise-fall - Adnan Oktar: The rise and fall of a Turkish sex cult leader. Alex MacDonald
https://www.aljazeera.com/news/2022/11/ ... -in-prison - Turkish ‘cult leader’ Oktar sentenced to 8,658 years in prison. Adnan Oktar was charged with leading a criminal gang, engaging in political and military espionage, and sexual abuse of minors, among others.
https://en.wikipedia.org/wiki/Adnan_Oktar - Adnan Oktar (also known as Adnan Hoca or Harun Yahya).
https://thetruthisfromgod.com/2020/01/2 ... 20-part-1/ - jest tu fragment zatytułowany The False Quranist Guides. Początek tej sekcji (z własnymi wyróżnieniami):
https://www.aljazeera.com/news/2022/11/ ... -in-prison - Turkish ‘cult leader’ Oktar sentenced to 8,658 years in prison. Adnan Oktar was charged with leading a criminal gang, engaging in political and military espionage, and sexual abuse of minors, among others.
https://en.wikipedia.org/wiki/Adnan_Oktar - Adnan Oktar (also known as Adnan Hoca or Harun Yahya).
https://thetruthisfromgod.com/2020/01/2 ... 20-part-1/ - jest tu fragment zatytułowany The False Quranist Guides. Początek tej sekcji (z własnymi wyróżnieniami):
There are also a large number of these false guides among the Koranists, going so far as to present themselves as great experts in religion and even messengers of God, but whose real motivation is actually to promote themselves and to mislead people, while they perfectly know that they have not the least knowledge from Allah and are themselves completely lost.
You will recognize them without difficulty, all cheerfully display their faces marked by the stigmas of their crimes on their Youtube channels or their personal websites, all bear false titles as pompous as each other, or are covered with diplomas of no value to the eyes of Allah. Their criminal behavior is in all points similar to that of the false preachers of traditional Islam: they despise people and never answer them, or if they answer them it is by an expeditious answer, they do not suffer the least criticism, all of them invariably remain frozen in their same invented false beliefs no matter what arguments may be presented to them, all ask that donations be made to them because most of them live only on their religion business, all of them market their false knowledge in phony books and through conferences, all stamp with a copyright the least of their worthless writings, most of them employ criminals of the same caliber as them in order to serve them as petty hands or moderators, all accept no open debate, all behave in a totally unfair manner towards people, all are very fond of women of little virtue that Allah hastens to send them in order to permanently seal their fate in hell.
Here is a non-exhaustive list of these false doctors and messengers, and I speak with full knowledge of the facts, because I have had to deal with each of them personally, and I have seen from my own experience their true criminal nature. I, the authentic messenger of Allah, will be the first witness against them during the Judgment Day, and Allah has cursed them in this life by giving them a life of misery, and they will in the afterlife in the lowest floors of hell.
Inny fragment ze wspomnianej wcześniej strony (także z własnymi wyróżnieniami):
https://al-fath.forumdediscussions.com/ ... -aout-2011 - "MessageArrivée de l'Imam Mahdi en Aout 2011!"
https://rajpatel.org/2010/03/17/stephen-and-me/ - są tam komentarze użytkownika TheTruthIsFromGod.
Pewna inna strona:(...) One of the worst injustices and which is punished by the worst hell, Saqar’s hell, is to claim to be a messenger of God without having been truly designated by God. One would therefore have to be extremely far astray to proclaim oneself a messenger of God without really being one. I can assure you as a true messenger of God, that this is not something to be mistaken, Rashad Khalifa therefore knew perfectly well that he was not, that’s why he feared constantly for his life.
And which worse unjust than one who fabricates a lie against Allah or who says: “Revelation has been made to me”, when nothing has been revealed to him. So is he who says, “I am going to bring down something similar to what Allah has brought down.” If you saw the unjust when they were in the throes of death, and the Angels would hold out their hands to them ( saying), “Let your souls out. Today you will be rewarded with the punishment of humiliation for what you said about Allah other than the truth and because you proudly turn away from His teachings. ” S6:V93
https://al-fath.forumdediscussions.com/ ... -aout-2011 - "MessageArrivée de l'Imam Mahdi en Aout 2011!"
https://rajpatel.org/2010/03/17/stephen-and-me/ - są tam komentarze użytkownika TheTruthIsFromGod.
Po co się nakręcasz?
Ta sprawa bardzo mnie fascynuje.
Boję się piekła. Nie chcę iść do piekła! "Koran "nie daje mi spokoju""! Mogę myśleć, że dzięki poznaniu Koranu przynajmniej mam szansę uniknąć piekła i że gdybym nie znał Koranu, to ze względu na swoje wierzenia i czyny na pewno poszedłbym do piekła. Nie chcę nikogo gorszyć moimi postami i tekstami.
"Koincydencje" Koranu są niepojęte!!! "Wielka zagwozdka"! Są niewiarygodne! Czy przy tak wielu swoich "koincydencjach" Koran może nie być objawieniem Bożym?
Boję się piekła. Nie chcę iść do piekła! "Koran "nie daje mi spokoju""! Mogę myśleć, że dzięki poznaniu Koranu przynajmniej mam szansę uniknąć piekła i że gdybym nie znał Koranu, to ze względu na swoje wierzenia i czyny na pewno poszedłbym do piekła. Nie chcę nikogo gorszyć moimi postami i tekstami.
"Koincydencje" Koranu są niepojęte!!! "Wielka zagwozdka"! Są niewiarygodne! Czy przy tak wielu swoich "koincydencjach" Koran może nie być objawieniem Bożym?
www.tentmaker.org - strona, która podaje, że według Biblii wszyscy ludzie będą zbawieni. Przykładowy artykuł z tej strony: https://tentmaker.org/articles/adam_suc ... christ.pdf. Yos głosi przeciwieństwo tego, co głosi witryna www.tentmaker.org - że NIE wszyscy ludzie będą zbawieni, a ci niezbawieni będą mieć gorzej niż gdyby nie istnieli.
Nawet, gdyby Yos był fałszywym posłańcem, to samo to nie przesądzałoby o tym, czy Koran jest Słowem Bożym, czy nie. Gdyby nauka Yosa była fałszywa, to nie oznaczałoby to automatycznie, że piekło nie istnieje (wierzą w nie także np. sedewakantyści). Yos w ostatnich tygodniach pisze stosunkowo mało na swojej stronie www.thetruthisfromgod.com
Kwestia "koincydencji", zwłaszcza tych związanych z Koranem, jest niezwykle ciekawa. To widoczne dla wszystkich zjawisko paranormalne (czy nadprzyrodzone?). "Koincydencje" Koranu oszałamiają mnie. Można nie móc sobie wyobrazić, że ich ogrom nie jest dowodem na to, że Koran jest Słowem Bożym. Może wydać się nieprawdopodobne to, że Koran nie jest słowem Bożym, skoro zawiera wielką liczbę niesamowitych zależności matematycznych i językowych.
Nawet, gdyby Yos był fałszywym posłańcem, to samo to nie przesądzałoby o tym, czy Koran jest Słowem Bożym, czy nie. Gdyby nauka Yosa była fałszywa, to nie oznaczałoby to automatycznie, że piekło nie istnieje (wierzą w nie także np. sedewakantyści). Yos w ostatnich tygodniach pisze stosunkowo mało na swojej stronie www.thetruthisfromgod.com
Kwestia "koincydencji", zwłaszcza tych związanych z Koranem, jest niezwykle ciekawa. To widoczne dla wszystkich zjawisko paranormalne (czy nadprzyrodzone?). "Koincydencje" Koranu oszałamiają mnie. Można nie móc sobie wyobrazić, że ich ogrom nie jest dowodem na to, że Koran jest Słowem Bożym. Może wydać się nieprawdopodobne to, że Koran nie jest słowem Bożym, skoro zawiera wielką liczbę niesamowitych zależności matematycznych i językowych.