Głosy, które mogą doprowadzić do szału

Moderator: moderatorzy

macias93
zarejestrowany użytkownik

Głosy, które mogą doprowadzić do szału

Post autor: macias93 »

Witam serdecznie.
Od 2.5 roku słyszę głosy w głowie, które obrażają, nakazują, kłócą się między sobą i mówią inne różne dziwne rzeczy.
Zdaję sobie sprawę, że jest to objaw chorobowy i wytwór mojej głowy.
Cały czas mówią mi "tu chodzi o Twoje oczy", albo "Ty już jesteś nasz" i inne tego typu frazesy.
Czy ktoś z państwa wyleczył się z tego ścierwa?
Czy to jest w ogóle możliwe?
Jakie tabletki należałoby brać, żeby przeistoczyć się w osobę zdrową ? Nazywają to remisją, wg mnie nie idzie nawet dobrze określić jaka to jest choroba, bo kilku różnych psychiatrów postawiło mi różną diagnozę, poza tym w wielu chorobach występują te same objawy. Dla mnie głównym wyznacznikiem wyzdrowienia jest niesłyszenie głosów. Poza tym czuję się dosyć dobrze. Nie mam żadnych paranoi, nikt mnie nie śledzi, nie ściga, nie chce mnie zabić, kiedyś miałem przeświadczenie, że ktoś może kontrolować mój umysł, ale teraz wiem, że jest to skutek traumy, którą przeżyłem plus do tego doszło uzależnienie od wszystkich substancji psychoaktywnych (włącznie z psychodelikami sporadycznie). Najbardziej w głowie namieszał mi alkohol- po nim zacząłem to słyszeć. Wstąpiła we mnie autoagresja, a później zaczęły się dziać ze mną różne dziwne rzeczy, których nie mogłem kontrolować oraz omamy wzrokowe i słuchowe (głosy i obrazki przed oczami). Kilku psychiatrów wystawiło mi diagnozę, że są to zaburzenia od brania substancji psychoaktywnych. Pytali też jak długo brałem leki podczas bycia trzeźwym. Niestety leki brałem też naprzemiennie z alkoholem i narkotykami. Miałem kilka miesięcy abstynencji, ale leki na mnie nie działały, więc odstawiłem. Egolanza miała mi pomóc w przezwyciężeniu tego schorzenia, jednakże na mnie to nie działa :/ 15mg dziennie. Teraz biorę haloperidol, jestem całkowicie czysty, modlę się codziennie rano i wieczorem.
Bardzo chciałbym wyzdrowieć. Wydaje mi się, że życie uświadomiło mnie, że to zdrowie jest najważniejsze. Dodam jeszcze, że wcześniej całe życie ćpałem i nie miałem żadnych takich stanów (około 10 lat). Jak to widzicie? Pozdrawiam, Maciej.
Awatar użytkownika
fuKs
bywalec

Re: Głosy, które mogą doprowadzić do szału

Post autor: fuKs »

U mnie już piąty rok.
POWIEDZ IM ŻE CHCESZ DO: I tu sobie wybierz najfajniejszą koleżankę jaką znasz. Znaczy pomyśl. Głośno pomyśl.
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”