Chcę powiedzieć że...
Moderator: moderatorzy
- amigo
- zaufany użytkownik
Re: Chcę powiedzieć że...
Upał, czekam na zimę... Albo chociaż jesień. 

- Catastrophique
- bywalec
Jutro grill z przyjaciółmi.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- Józef80
- zaufany użytkownik
Wróciłem do leków 

Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
(Wisława Szymborska)
- Józef80
- zaufany użytkownik
Mając smak na piwo, kupiłem importowane Beck’s. Smak naprawdę rewelacyjny, już przy otwarciu butelki poczułem naprawdę nocny aromat chmielu.
Czemu ty się, zła godzino,
(Wisława Szymborska)
(Wisława Szymborska)
- Catastrophique
- bywalec
Zrezygnowałem całkowicie z alkoholu. Nie potrzebuje go i nie smakuje mi. Gdy przyjaciele i znajomi uchlewaja sie na naszych spotkaniach (na szczęście nie wszyscy) ja zawsze jestem trzezwy.
Uwazam, ze to swinstwo, ktore zrujnowalo wielu osobom życie.
Uwazam, ze to swinstwo, ktore zrujnowalo wielu osobom życie.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- amigo
- zaufany użytkownik
Zamieniam lorazepam na Pregabaline.
Że nie będę tu nic pisał, bo zaraz się ktoś przyczepi.
- Kiciuś_XXL
- moderator
˙̨ǝɾ̣ɔʞɐǝɹ ̨ɐɾ̣oɯ ɐu ǝı̣uʎłdʍ oʇ ́soʞɐɾ̣ ʎzɔ ́ɔǝzɹʇɐdod oʞןʎʇ ɯǝłɐı̣ɔɥƆ 'ɯǝɹı̣dɯɐʍ ɯǝʇsǝɾ̣ ǝı̣u ' ǝı̣N ˙ł́op ʍ ̨ɐʍołƃ ɯǝłɐı̣sı̣ʍ sɐzɔ ı̣ʞʇ́oɹʞ zǝzɹd ́sı̣zꓷ
"Myśl": "Zbrodnicza napaść Rosji na Ukrainę jest bolesną i brutalną karą na naród ukraiński za roszczenia terytorialne wobec Polski, nawet nie za samo nieuszanowanie pomordowanych przez Ukraińców Polaków np. na Wołyniu, karą za to, że niektórzy Ukraińcy chcieli zmniejszyć obszar Rzeczypospolitej (i to także w czasach III RP), że chcieli zabrać państwu polskiemu ziemie w rejonie np. Chełma czy Przemyśla lub Łemkowszczyznę; Ukraińcy chcieli zmniejszyć Polskę o sporą część ich południowo-wschodnich ziem, to teraz mają okrutną, zbrodniczą wojnę na południowym wschodzie Ukrainy, gdyż wschodni sąsiad chciał przyłączyć te ziemie Ukrainy do swojego państwa (Rosji). Ukraina musi NA ZAWSZE całkowicie wyrzec się roszczeń terytorialnych wobec POLSKI!!!" Nie ma znaczenia to, czy w rejonie Chełma czy Przemyśla najpierw żyli Słowianie Zachodni (do których należą Polacy), czy też Wschodni (do których należą Ukraińcy), nie wolno zmieniać obecnych granic państw. Niektórzy Ukraińcy chcieli pomniejszyć powierzchnię Polski, a Rosja chciała pomniejszyć powierzchnię Ukrainy. Okrutnymi zbrodniami (takimi jak rzeź wołyńska) Ukraińcy na zawsze stracili szansę na zajmowanie przez ich państwo "Zakierzonia", tak samo Niemcy za okrutne zbrodnie na Polakach (zwłaszcza w okresie II WŚ) na zawsze stracili szansę na zajmowanie przez ich państwo polskich Ziem Odzyskanych. Oczywiście nie pochwalam wojny na Ukrainie, ale "kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie". Ukraińcy wojowali roszczeniami terytorialnymi i gloryfikowaniem zbrodniarzy, Rosja obecnie podobnie czyni z Ukrainą. Czy te same złe duchy, co stały za zbrodniami ukraińskimi na Polakach, stoją za wojną na Ukrainie? Wszelkie roszczenia terytorialne wobec Polski, wszelkie próby pomniejszenia obszaru państwa polskiego powinny być bardzo surowo napiętnowane!
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Kawa zbożowa raczej nie zawiera kwasu chlorogenowego, tak jak kawa zwykła.
- amigo
- zaufany użytkownik
Elegancko mam wysprzątany pokój✌
"Boję się" tego, że jeżeli będę miał żonę, to będzie miała ona imię takie, jak ma moja matka czy siostra.
Chciałbym sobie zrobić test WGS Dante Labs w promocji za 199 euro (zamiast za 351 euro więcej, co dałoby dużą oszczędność), aby móc potem dokładnie poznać swoje haplogrupy Y-DNA i mtDNA.
Chciałbym sobie zrobić test WGS Dante Labs w promocji za 199 euro (zamiast za 351 euro więcej, co dałoby dużą oszczędność), aby móc potem dokładnie poznać swoje haplogrupy Y-DNA i mtDNA.
Mnie kusi test mtDNA z ftDNA, ze względu na dostęp do bazy krewnych i ciekawe pochodzenie (wymietli Szwedów z Polski). Mam Y kuzyna.
Ale pod Wiedeń nie zdążyli 
Zaburzenia psychiczne mogą stanowić niekiedy nawet większe upośledzenie zdolności zarabiania niż znaczna niepełnosprawność fizyczna. Mam rentę socjalną i zasiłek pielęgnacyjny. Nie czuję z tego powodu żadnego wstydu. Mam orzeczenie o niepełnosprawności na całościowe zaburzenia rozwoju i choroby psychiczne. Nie mam żony, co może bardzo podcinać mi skrzydła, nie mam też potomstwa (płodzenie potomstwa osoby nie w małżeństwie jest obrzydliwe). Nie chcę nikogo krzywdzić. "Boję się" piorunów czy zakażenia. Piekła, surowej kary Bożej też. Tacy jak ja raczej nie są w stanie zbyt wiele zarobić. Chciałbym mieć najbanalniejszą, najmniej wymagającą pracę (ale nie sprzątanie, roznoszenie ulotek (które zresztą nie jest zbyt użyteczne społecznie), lekarz przepisuje mi kilka leków psychotropowych i mam zaburzenia snu - wtedy praca w ochronie (przynajmniej w późniejszych godzinach) odpada), pewnie byłaby za minimalną pensję - oczywiście pracodawca musiałby dość dokładnie znać moje problemy i ograniczenia. Nie mam prawa jazdy, pewnie i tak by się nie przydało, bo obecnie biorę sześć "psychotropów", które chyba jakieś działania uboczne mają. Płaca minimalna jest czymś dobrym. Produkty powinny być tańsze, a zarobki dla większości ludzi - wyższe. "Nie" dla lichwy, "robienia pieniędzy pieniędzmi". Bardzo wielu ludzi ma zbyt niskie wynagrodzenie w stosunku do wymogów wykonywanej przez nich pracy. "Nie" dla trucia się narkotykami, nikotyną, alkoholem. "Nie" dla nieładu prokreacyjnego czy małżeńskiego! Skąd się biorą milionerzy (zwłaszcza ci bogatsi)? Skąd mają tyle pieniędzy? Czy bardzo wielu z nich zarobiło tyle pieniędzy w nieuczciwy sposób, czy nie? Każdy powinien mieć godne warunki życia, godne mieszkanie. Nie może być pracy "za miskę ryżu"! Praca jest więcej warta, także, jeżeli chodzi o pieniądze i dobra materialne.
https://nowyobywatel.pl/2013/09/23/feno ... tych-prac/ - Fenomen g**** wartych prac. Pewne wulgaryzmy, ale ciekawy artykuł.
https://nowyobywatel.pl/2013/09/23/feno ... tych-prac/ - Fenomen g**** wartych prac. Pewne wulgaryzmy, ale ciekawy artykuł.
mtDNA jest często o wiele bardziej "przemieszane" niż Y-DNA (w Polsce tak jest, jedna haplogrupa Y-DNA (R-YP254) jest posiadana może przez kilkanaście procent polskich mężczyzn, mimo tego, że wiek jest ostatniego wspólnego przodka jest szacowany na zaledwie około 2100 lat!). mtDNA przekazują kobiety (córkom i synom, ale synowie nie mogą przekazywać mtDNA potomstwu), Y-DNA przekazują tylko mężczyźni swoim synom. Jak kobieta pocznie potomstwo, to przekaże mu swoje mtDNA bez względu na to, czy to będzie córka, czy syn. Jak mężczyzna spłodzi potomstwo, to przekaże mu swoją haplogrupę tylko wtedy, jeżeli będzie to potomek płci męskiej. Jeśli mężczyzna spłodzi córkę, to ani haplogrupy mtDNA, ani haplogrupy Y-DNA jej nie przekaże (kobiety nie mają chromosomu Y).
- FreshEscape
- bywalec
Kotek, urodziłeś sie o kilka dekad za pózno. Nie ważne co umiesz, a czego nie umiesz. NIe ważne czy ci sie chce czy nie. Nie ważne ile psychotropów łykasz. Z takimi poglądami w PiSie zostałbyś premierem, albo co najmniej ministrem edukacji. Startuj chłopie do samorządu, ten kraj wszystko przyjmie...kotek pisze: ↑ndz sie 14, 2022 9:51 pm Zaburzenia psychiczne mogą stanowić niekiedy nawet większe upośledzenie zdolności zarabiania niż znaczna niepełnosprawność fizyczna. Mam rentę socjalną i zasiłek pielęgnacyjny. Nie czuję z tego powodu żadnego wstydu. Mam orzeczenie o niepełnosprawności na całościowe zaburzenia rozwoju i choroby psychiczne. Nie mam żony, co może bardzo podcinać mi skrzydła, nie mam też potomstwa (płodzenie potomstwa osoby nie w małżeństwie jest obrzydliwe). Nie chcę nikogo krzywdzić. "Boję się" piorunów czy zakażenia. Piekła, surowej kary Bożej też. Tacy jak ja raczej nie są w stanie zbyt wiele zarobić. Chciałbym mieć najbanalniejszą, najmniej wymagającą pracę (ale nie sprzątanie, roznoszenie ulotek (które zresztą nie jest zbyt użyteczne społecznie), lekarz przepisuje mi kilka leków psychotropowych i mam zaburzenia snu - wtedy praca w ochronie (przynajmniej w późniejszych godzinach) odpada), pewnie byłaby za minimalną pensję - oczywiście pracodawca musiałby dość dokładnie znać moje problemy i ograniczenia. Nie mam prawa jazdy, pewnie i tak by się nie przydało, bo obecnie biorę sześć "psychotropów", które chyba jakieś działania uboczne mają. Płaca minimalna jest czymś dobrym. Produkty powinny być tańsze, a zarobki dla większości ludzi - wyższe. "Nie" dla lichwy, "robienia pieniędzy pieniędzmi". Bardzo wielu ludzi ma zbyt niskie wynagrodzenie w stosunku do wymogów wykonywanej przez nich pracy. "Nie" dla trucia się narkotykami, nikotyną, alkoholem. "Nie" dla nieładu prokreacyjnego czy małżeńskiego! Skąd się biorą milionerzy (zwłaszcza ci bogatsi)? Skąd mają tyle pieniędzy? Czy bardzo wielu z nich zarobiło tyle pieniędzy w nieuczciwy sposób, czy nie? Każdy powinien mieć godne warunki życia, godne mieszkanie. Nie może być pracy "za miskę ryżu"! Praca jest więcej warta, także, jeżeli chodzi o pieniądze i dobra materialne.
- Słonecznik1
- bywalec
ostatni post. Moj laptop albo jak gram na konsoli to pojawiają się w tekkenie gracze z nikami mówiącymi do mnie . Jedna sprawa ja nie wiem kto to robi , wiem ze mozna zmienic hasło orange albo to zgłosić wogóle . Jak wróce z terapi to sobie oczyszcze bo nie będzie mnie podglądał ktos , a pisze w zeszycie .Swoje cele i tak dopne. Przyjaciół poznaje się w biedzie , nie pozdrawiam .
)) ten sie smieje kto sie smieje ostatni

- Kiciuś_XXL
- moderator
Chujnia. Wyjeżdżając wczoraj do pracy na cztery dni nie wziąłem tych nowych leków które biorę prawie miesiąc. W Wiedniu mam tylko stare leki czyli większą dawkę olanzapiny.
Wezmę na nowo 10mg to będę w dzień chodził do tyłu sobie myślę. Więc nie wziąłem nic. I wspaniale bo za to mam nieprzespaną nockę. W kolejnych dniach stanę się nerwowy i bezpowodowo będę dostawał kurwicy. Wiem to z doświadczenia.
Przyjadę do domu i już będę brał Latude 74mg i bez olanzapiny.
Należę do tych osób którzy bezwzględnie muszą brać leki inaczej powrót do tragicznych powtórzeń.
Wezmę na nowo 10mg to będę w dzień chodził do tyłu sobie myślę. Więc nie wziąłem nic. I wspaniale bo za to mam nieprzespaną nockę. W kolejnych dniach stanę się nerwowy i bezpowodowo będę dostawał kurwicy. Wiem to z doświadczenia.
Przyjadę do domu i już będę brał Latude 74mg i bez olanzapiny.
Należę do tych osób którzy bezwzględnie muszą brać leki inaczej powrót do tragicznych powtórzeń.