Witam serdecznie
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Jeśli przychodzisz od razu z konkretnym pytaniem lub problemem, użyj raczej działu "Kto pomoże", lub odpowiedniego działu tematycznego w ogólnej dyskusji.
Proszę też starszych użytkowników o nie rozpoczynanie tu dłuższych dyskusji, a raczej w dziale "nasze środowisko"
Jeśli przychodzisz od razu z konkretnym pytaniem lub problemem, użyj raczej działu "Kto pomoże", lub odpowiedniego działu tematycznego w ogólnej dyskusji.
Proszę też starszych użytkowników o nie rozpoczynanie tu dłuższych dyskusji, a raczej w dziale "nasze środowisko"
- Betix
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Nie pracuje
Witam serdecznie
Witam. Niedawno dostałam nową diagnozę - schizofrenia. Dotychczas byłam leczona na CHAD, ale ponieważ od początku diagnozy pojawiały się różnego rodzaju urojenia prześladowcze, odsłonięcia, a także urojenia dotyku i tym podobne to na wczorajszej wizycie u psychiatry stwierdzono, że choruję na schizofrenie. Jestem przerażona gdyż mimo brania leków te objawy się nasiliły. Przy CHADZIE brałam Ketrel, symquel retard, cital, lamotrix. Od dziś mam nie brać antydepresant cital, a 15 mg abilify. Wystraszyłam się diagnozy, ale zarazem ulżyło mi gdyż teraz rozumiem co się ze mną dzieje. Pozdrawiam wszystkich
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Witam serdecznie
Szalom, Betix
Witamy na forum. Jest tu dojść dużo pożytecznych informacji na temat schizofrenii i innych chorób psychicznych. Ale też jest dużo bałaganu, trzeba przyznać.
Prawidłowa diagnoza jest bardzo ważna, aby leczyć przyczynę a nie tylko objawy. Postaraj się o dodatkowe badania psychologiczne i testy.
Sam wywiad lekarski to za mało. W ChADzie często towarzyszą objawy psychotyczne, dlatego czasami ciężko jest rozróżnić od schizofrenii.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Witamy na forum. Jest tu dojść dużo pożytecznych informacji na temat schizofrenii i innych chorób psychicznych. Ale też jest dużo bałaganu, trzeba przyznać.
Prawidłowa diagnoza jest bardzo ważna, aby leczyć przyczynę a nie tylko objawy. Postaraj się o dodatkowe badania psychologiczne i testy.
Sam wywiad lekarski to za mało. W ChADzie często towarzyszą objawy psychotyczne, dlatego czasami ciężko jest rozróżnić od schizofrenii.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Moniko02
- zaufany użytkownik
- Status: niezdolna do pracy
- Gadu-Gadu: 47147715
Re: Witam serdecznie
Witaj Betix ![Very Happy :D](./images/smilies/icon/biggrin.gif)
Jak się dzisiaj czujesz?
Pogodziłaś się z tą diagnozą czy niekoniecznie? Powiem Ci szczerze, że ja do dziś się z ta zgodą borykam niestety. Też brałam Abilify. Jak na Ciebie działa?
Kto Ci wystawił diagnozę?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon/biggrin.gif)
Jak się dzisiaj czujesz?
Pogodziłaś się z tą diagnozą czy niekoniecznie? Powiem Ci szczerze, że ja do dziś się z ta zgodą borykam niestety. Też brałam Abilify. Jak na Ciebie działa?
Kto Ci wystawił diagnozę?