Witam serdecznie

Dział przeznaczony dla nowych użytkowników w celu przywitania się i uzyskanie wstępnych informacji co i jak.

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Jeśli przychodzisz od razu z konkretnym pytaniem lub problemem, użyj raczej działu "Kto pomoże", lub odpowiedniego działu tematycznego w ogólnej dyskusji.

Proszę też starszych użytkowników o nie rozpoczynanie tu dłuższych dyskusji, a raczej w dziale "nasze środowisko"
Awatar użytkownika
Betix
zarejestrowany użytkownik
Status: Nie pracuje

Witam serdecznie

Post autor: Betix »

Witam. Niedawno dostałam nową diagnozę - schizofrenia. Dotychczas byłam leczona na CHAD, ale ponieważ od początku diagnozy pojawiały się różnego rodzaju urojenia prześladowcze, odsłonięcia, a także urojenia dotyku i tym podobne to na wczorajszej wizycie u psychiatry stwierdzono, że choruję na schizofrenie. Jestem przerażona gdyż mimo brania leków te objawy się nasiliły. Przy CHADZIE brałam Ketrel, symquel retard, cital, lamotrix. Od dziś mam nie brać antydepresant cital, a 15 mg abilify. Wystraszyłam się diagnozy, ale zarazem ulżyło mi gdyż teraz rozumiem co się ze mną dzieje. Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Re: Witam serdecznie

Post autor: Bright Angel »

Szalom, Betix :)
Witamy na forum. Jest tu dojść dużo pożytecznych informacji na temat schizofrenii i innych chorób psychicznych. Ale też jest dużo bałaganu, trzeba przyznać.
Prawidłowa diagnoza jest bardzo ważna, aby leczyć przyczynę a nie tylko objawy. Postaraj się o dodatkowe badania psychologiczne i testy.
Sam wywiad lekarski to za mało. W ChADzie często towarzyszą objawy psychotyczne, dlatego czasami ciężko jest rozróżnić od schizofrenii.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Moniko02
zaufany użytkownik
Status: niezdolna do pracy
Gadu-Gadu: 47147715

Post autor: Moniko02 »

Witaj Betix :D
Jak się dzisiaj czujesz?
Pogodziłaś się z tą diagnozą czy niekoniecznie? Powiem Ci szczerze, że ja do dziś się z ta zgodą borykam niestety. Też brałam Abilify. Jak na Ciebie działa?
Kto Ci wystawił diagnozę?
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Post autor: Jaskolka »

witaj Betix :)
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Awatar użytkownika
Yellow9
zaufany użytkownik