Funkcjonowanie psychomotoryki

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
Handicap
zaufany użytkownik

Funkcjonowanie psychomotoryki

Post autor: Handicap »

Witajcie wszyscy chorzy, poza wymienionymi w dolnej części (podpis) z uwagi na sianą przez nich dezorganizację i przejaw gwiazd..

Potrzebuje sprawdzonego sposobu na poprawę sposobu życia, dzięki właściwemu myśleniu. Nie zamierzam ponownie uczyć się myśleć po zastrzykach paliperydonu. Dostałem ich już kilka.. Więc zainteresuje się chętnie terapią, lub jakimś fenomenalnym substytutem. Chodzi mi o to, że brakuje mi checi na cokolwiek przez otyłość. Wytłumaczę, tak by nie zaszkodzić.. https://www.drugs.com/condition/obesity.html

Wstaje | Ścielę wyrko | Ćwiczę - Myśląc powtarzam zdobytą wiedzę
Uczę się | Organizuje wiedzę | Rysuje - Myśląc planuje szykowany posiłek
Jem posiłek | Odpoczywam | Migam w TV - Myśląc wykorzystuje czas by odpocząć
Szukam pracy | Buduje w sobie chęć do zarabiania - Myśląc unikam zdenerwowania (bycie czujnym)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

To się oczywiście w mojej opinii rozwija/rozszerza znacznie głębiej i finalnie zapętla. Problem w tym, że jestem gruby :shifty: obrzydliwie .. :cry:
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Re: Funkcjonowanie psychomotoryki

Post autor: Jaskolka »

Handicap pisze: śr mar 09, 2022 3:35 am Witajcie wszyscy chorzy, poza wymienionymi w dolnej części (podpis) z uwagi na sianą przez nich dezorganizację i przejaw gwiazd..
witaj Handicap ;) fakt, posty tych osób robią zamęt ale pozwól im próbować powiedzieć coś. Oni tak jak ja też Nie chcą milczeć i pozostawać sam na sam ze swoimi myślami . Na początku też czułam się zdezorganizowana, kiedy wyprodukowałam moje ważne dla mnie przemyślenia a za chwilę jakby na talii kart na moim poście w dziale powyżej lądowała karta ,,Dupa'' No i bądź tu spokojny , nom trudno. :shifty:
Potem zrozumiałam że każdy jeśli już tutaj napisze to chce coś powiedzieć, i nie koniecznie musi to być elaborat. To ma w głowie i pisze. Ostatnio sama próbowałam na czacie porozmawiać o zwykłych codziennych sprawach. z wzajemnością, bo się udało. Nie muszę wciąż tworzyć wytworów moich kontemplacji , przemyśleń i rozważań.
To tak na dzień dobry dzisiaj dla Ciebie :) :angelic-whiteflying:
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Meduzola
zaufany użytkownik

Re: Funkcjonowanie psychomotoryki

Post autor: Meduzola »

Handicap pisze: śr mar 09, 2022 3:35 am Witajcie wszyscy chorzy, poza wymienionymi w dolnej części (podpis) z uwagi na sianą przez nich dezorganizację i przejaw gwiazd..
Oczywiście dziękuję za "feedback", choć nie wiedziałam, że mogę zostać wymieniona w jakiś naładowany niezrozumiałymi dla mnie emocjami sposób. Więc może się (jeszcze bardziej) przerazisz, ale ja nie zamierzam niczego zmieniać. Prywatnie czy naukowo, twarz mam jedną, obce mi rozdwojenie, patrz: tworzenie w internecie różnych tożsamości. I taki mam wypracowany latami styl: Trochę liryki, trochę prozy, trochę historii, filozofii, socjologii i matematyki. Synkretyzm rodzajowy. Dla przykładu: Opisano różne układy, typu pokarmowy, oddechowy, płciowy, wydalniczy... Dlatego wszelkie holistyczne dociekania "trzeba" wybić myślącym z głowy, ale to się już nie uda, nie tym razem. Kto tu jest gwiazdą? Gwiazdorzą specjaliści, znawcy od siedmiu boleści. Zwracasz się do innych na publicznym forum osób ze swoimi bardzo konkretnymi problemami, a oczekujesz jakichś rozmytych zdań, które przemyśleniami nie są, bo może bazują na wewnętrznych przekonaniach, ale są wybiórcze i jałowe. Ja Cię za rączkę nie poprowadzę, ale życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach. A kto tu "wznieca kurz"..? "Brainstorming" na publicznym forum to w gruncie rzeczy oczekiwane zjawisko. Siwy dym? No wiesz, na przykład archeolog zainteresowany zwyczajami badanego ludu musi się niestety trochę spocić i w piasku pobrudzić. A "dezorientacja" to oczywiście moja specjalność, sabotaż i dywersja. Trzeba burzyć, żeby tworzyć, choć dobre fundamenty pozostaną nienaruszone. Tyle.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”