Klozapol na omamy cenestetyczne
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Re: Klozapol na omamy cenestetyczne
Witam po przerwie. Omamy cenestetyczne nie ustąpiły? 3 miesiące brania rispoleptu. Znacie jakiś lek inny od solian abilify olanzapine i rispolept na omamy cenestetyczne
- amigo
- zaufany użytkownik
Clozapina dosc dobrze dziala na wlasnie takie objawy.Gdy sie nasilanja sprawdza sie tez Haloperidol.
- piotrs
- zaufany użytkownik
jest stary dobry sulpiryd jeszczeArek860415 pisze: ↑sob gru 11, 2021 6:18 pm Witam po przerwie. Omamy cenestetyczne nie ustąpiły? 3 miesiące brania rispoleptu. Znacie jakiś lek inny od solian abilify olanzapine i rispolept na omamy cenestetyczne
weszla latuda rok temu
teraz wszedl kaprizyna reagila refundowany
-
Wątpię że cokolwiek na mnie zadziała. Fachowcy mówią że rokowania przy cenestetycznej schizofreni umiarkowanie niekorzystne. Chyba będę musiał nieść ten krzyż do końca życia. Nie ma chwili w moim życiu żebym zapomniał o chorobie. Nie życzę nikomu takiej schizy. Myślałem o Klozapinie ale boję się skutków ubocznych. Może kiedyś sproboje haloperidolu. Mi lekarka mówiła że nawet kilkanaście miesięcy można czekać na efekt działania leków. Także dam jeszcze czas rispolept owi.
Możesz spróbować kwetiapiny.
Mam już omamy cenestetyczne zgadnijcie ile?25 lat i jakoś żyję.Oczywiście przewlekle cały czas biorę leki i jest naprawdę dobrze.Nie jeden zdrowy chciałby się czuć jak ja.Nie jest najgożej i myślę,że będzie dobrze.Nadzieja to cnota boska.
-
Jakie leki bierzesz? I czy pomagają ci w minimalnym stopniu?
-
Miło słyszeć że ktoś daje rade z tymi objawami. Ja jestem swierzak co do tej schizy. Choruje od 2018roku. Napisz jakie leki bierzesz i czy pomogły na problemy oprucz cenestetycznych
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja mam co jakiś czas TE omamy . Mniej więcej raz-dwa w tygodniu.Arek860415 pisze: ↑czw gru 23, 2021 5:58 pm Jakie leki bierzesz? I czy pomagają ci w minimalnym stopniu?
Rozmawiam z "głosami".
Jest progres . Z czasem robią się mniej uciążliwe, łatwiejsze do wyciszenia.
Clozapina 600 mg, kwas walproinowy 1000 mg, 6 mg lorazepam. ( taki zestaw może wydawać się ciężki).
Ale potrafię się skupić na terapii oraz mam siły na granie w koszykówkę
Trochę duża dawka tej klozapiny ale jak wszystkie inne leki nie działały to widocznie lekarz nie miał innego wyjścia.
-
U mnie schizofrenia spowodowała zaklucenia w rozumieniu świata życia. Do tego bezsilność w dokonywaniu jakichkolwiek działań. Zaburzona planowanie zrobienia czegoś. Do tego prądy w głowie. Leki mało co pomagają ale nie próbowałem jeszcze Klozapiny ani haloperidolu.
Haloperidolu nie masz raczej co próbować a nad klozapiną to ja bym się zastanowił rozważył plusy i minusy
Biorę Kwetaplex 200 mg (1-0-2) i sulpiryd 100 mg/dobę. Czuję się dobrze. Zostają obiawy cenestetyczne("czuję ,że dotykają mnie ściany od środka ciała" ),ale są one mniejsze niż bez tej dawki leków.Arek860415 pisze: ↑czw gru 23, 2021 5:58 pm Jakie leki bierzesz? I czy pomagają ci w minimalnym stopniu?
- falling up
- bywalec
czyli głosy? polub się z nimi. naucz ich używać. weź jakiś artykuł i debatuj. jak chcesz z nich wyjść musisz z kimś szczerze porozmawiać przez max 5 minut.Arek860415 pisze: ↑sob gru 11, 2021 6:18 pm Witam po przerwie. Omamy cenestetyczne nie ustąpiły? 3 miesiące brania rispoleptu. Znacie jakiś lek inny od solian abilify olanzapine i rispolept na omamy cenestetyczne
szczery mill.@
każdy czerwony napój ma barwinik=witamine "Ha"
*
prefix.
*
prefix.