po co ludzie biorą ślub kościelny.
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
- falling up
- bywalec
po co ludzie biorą ślub kościelny.
a potem sądowne rozwody?
każdy czerwony napój ma barwinik=witamine "Ha"
*
prefix.
*
prefix.
- Józef80
- zaufany użytkownik
Re: po co ludzie biorą ślub kościelny.
Kwestia wiary i wyboru.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
(Wisława Szymborska)
no mielibyśmy raczej problemy w spełnieniu oczekiwań drugiej połówki
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
pytanie było z tym że potem rozwód.. jak dla mnie to nie wiara, tylko niedojrzałość.
nic
Myśle, ze jeżeli naprawdę chce się z kimś być to wymaga tego przyzwoitosc.
Ja np wole być sam i mieć więcej czasu dla rodziny i bliskich. Nigdy nie chciałem slubu. Czasami sobie myśle ze na świecie to tylko ja jeden prawdziwy człowiek. Ze biorę udział w eksperymencie czy nabiorę nawyków innych podstawionych ludzi. Nie wierze w to ale czasami tak sobie pomysle
Ja np wole być sam i mieć więcej czasu dla rodziny i bliskich. Nigdy nie chciałem slubu. Czasami sobie myśle ze na świecie to tylko ja jeden prawdziwy człowiek. Ze biorę udział w eksperymencie czy nabiorę nawyków innych podstawionych ludzi. Nie wierze w to ale czasami tak sobie pomysle
Ja też mam myśli, że w tej rzeczywistości jestem jedyną prawdziwą osobą. Mimo tego nie wierzę w to, przed czym dodatkowo chroni wiara.
-
- zaufany użytkownik
O czym wy tu piszecie?
Rozwód nie daje rozwodu kościelnego... Bzdury i jeszcze raz bzdury. Poczytajcie o Jacku Kurskim jaki przykładny katolik.
Rozwód nie daje rozwodu kościelnego... Bzdury i jeszcze raz bzdury. Poczytajcie o Jacku Kurskim jaki przykładny katolik.
Po co ludzie biorą ślub kościelny, Myslę, że o tym może się tylko prawdziwie wypowiedzieć osoba która wzięła taki ślub. Może to być odpowiedź , że byłam nieodpowiedzialna. Może,
A moja odpowiedź brzmi tak.
Uwielbiam Boga, razem z mężem chodziliśmy do kościoła i przedmiotem wielu naszych rozmów było jak sobie wyobrażamy wspólne życie. Że będzie na dobre i na złe. Że nasze dzieci wychowamy w wierze i przyzwoitości. Im bliżej Boga będą małżonkowie tym bliżej siebie będą. Tak my będziemy. Nie było rozmowy o unieważnieniu małżeństwa. Chodziliśmy na nauki , aby świadomie kontrolować poczęcie dzieci, ale dzieci mieliśmy więcej i przyjęliśmy ich poczęcie w zgodzie z Bogiem i ze sobą. Tak było ze mną.
Potem mąż tak mnie traktował, że aby dzieci miały matkę musiałam uciekać.
Teraz złożyłam pozew o unieważnienie z mojej winy. Leży i czeka aż mąż też nie będzie chciał być moim mężem. Bo ma rodzinę i 6 dzieci z inną partnerką.
Uwielbiam Boga, razem z mężem chodziliśmy do kościoła i przedmiotem wielu naszych rozmów było jak sobie wyobrażamy wspólne życie. Że będzie na dobre i na złe. Że nasze dzieci wychowamy w wierze i przyzwoitości. Im bliżej Boga będą małżonkowie tym bliżej siebie będą. Tak my będziemy. Nie było rozmowy o unieważnieniu małżeństwa. Chodziliśmy na nauki , aby świadomie kontrolować poczęcie dzieci, ale dzieci mieliśmy więcej i przyjęliśmy ich poczęcie w zgodzie z Bogiem i ze sobą. Tak było ze mną.
Teraz złożyłam pozew o unieważnienie z mojej winy. Leży i czeka aż mąż też nie będzie chciał być moim mężem. Bo ma rodzinę i 6 dzieci z inną partnerką.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
- Józef80
- zaufany użytkownik
Bardzo przykre to co Ciebie spotkało. Do tego bierzesz winę na siebie :-(Jaskolka pisze: ↑śr sty 12, 2022 3:57 pm Po co ludzie biorą ślub kościelny, Myslę, że o tym może się tylko prawdziwie wypowiedzieć osoba która wzięła taki ślub. Może to być odpowiedź , że byłam nieodpowiedzialna. Może,
Czemu ty się, zła godzino,
(Wisława Szymborska)
(Wisława Szymborska)
- Catastrophique
- bywalec
Piekna ceremonia. Nie przepadam za katolickimi obrzedami, ale slub to cos innego, niemal wyjatkowego.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- amigo
- zaufany użytkownik
Ponieważ naciskają rodzice.