Leki bez recepty legalnie

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Leki bez recepty legalnie

Post autor: AcidHouse »

Głowę bym dał, że na doz, kiedyś widziałem Undekanian testosteronu bez wzmianki o konieczności pokazania recepty, ale wtedy brałem jeszcze rispolept.
Teraz potrzebuję tylko 7.5 mg aripiprazolu i jakieś depakine do picia, jednak psychiatra przepisuje mi to w tabletkach, a aripiprazol mam w jednej tabletce po 30 mg.
Nie wiem czy należy dzielić 30 mg tabletkę, napisane jest na niej A30 i nie ma podzielnika, jednak tabletka nie jest powlekana.
Powlekane są te depakine, które zamiast zmniejszyć manie to mi ją zwiększają, zresztą aripiprazol też.
Słyszałem, że partia Konfederacja byłaby za zniesieniem recept...
Wtedy można by wejść do apteki po wszystko co się chce, normalnie Alicja w krainie czarów.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Re: Leki bez recepty legalnie

Post autor: Amannn »

To musisz zmienić lekarza . 30 to bardzo duża dawka. Chyba kroić wolno
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Dzięki za poradę.

1. co mogłoby się stać, jeżeli tabletek odgórnie nie do krojenia będziemy kroić i łykać tak przez cały rok ?

Byłem na niejednej wizycie i *słowo niedozwolone* z uśmiechem na ustach mówił mi prosto w oczy, że w szpitalu podają pacjentom, nawet 60 mg, co jest według mnie nie dość, że błędem lekarskim to jeszcze jest to przestępstwo, za które i tak te nieroby nie zostaną rozliczeni za rządów partii komunistycznych.
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Post autor: Józef80 »

Też bym zmienił lekarza na Twoim miejscu.

Co do leków bez recepty - nigdzie na świecie tak nie ma. Niektóre leki są niebezpieczne a inne narkotyczne. Nie można tak zrobić, by był do nich wolny dostęp. Za to powinno być tak, by był ułatwiony dostęp do specjalisty.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Teraz to nie problem dostać leki narkotyczne.
Nie trzeba się wysilać a wystarczy dobra "bajera"
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”