Kogo przyjmują do ŚDSu?

Moderator: moderatorzy

Damian77777
zaufany użytkownik

Re: Kogo przyjmują do ŚDSu?

Post autor: Damian77777 »

Jest jeszcze jedna wazna rzecz dla ktorej warto czasami uczeszczac do sds a mianowicie dobry cieply obiad.Mysle ze to bardzo wazne bo wielu ludzi z f20 zyje w duzej biedzie a tu jest mozliwosc zjedzenia darmowego cieplego posilku wiem bo bliska mi osoba tam chodzi nie tyle na zajecia co na obiady
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Damian77777 pisze: wt gru 07, 2021 7:04 pm a tu jest mozliwosc zjedzenia darmowego cieplego posilku
U mnie tak samo.Nie dosc, ze dobre jedzenie to i zbilansowana dieta.
einsam
zaufany użytkownik

Post autor: einsam »

hvp2 pisze: ndz maja 23, 2021 6:49 pm
cezary123 pisze: ndz maja 23, 2021 3:50 pm
hvp2 pisze: ndz maja 23, 2021 1:51 am
Lepiej żeby chodzili do śds-ów niżby mieli tylko siedzieć po domach i zalegiwać po łóżkach czy tapczanach.
A jeszcze lepiej spacerować po pięknych górach i dolinach za rentę i mieć wszystko w ... :D
Biorąc pod uwagę charakter choroby oraz działania uboczne zażywanych leków niestety mało prawdopodobne.
Po pięknych górach to ja chodziłem 10 lat temu na wycieczce z dziennego oddziału psychiatrycznego z placu Sikorskiego.
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Post autor: Jaskolka »

Nie rozumiem co to jest ŚDSu ?
Środowiskowy
Dom
??? i co dalej.

ja chodziłam do Ośrodka Pomocy Przylądek. Mieliśmy tam działy , każdy z innymi pracami. stolarka, malarstwo, układanie puzzli, szycie, komputery. I tak były organizowane wycieczki w różne miejsca i autokarowe i rowerowe. czasem piesze.
Chodziłam tam, a potem po zatorze przyjeżdżali po mnie, a odkąd zaczęłam pracować została zerwana umowa.
Były też tam spotkania grupowe z psychologiem, głównie dla schizofreników.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”