Chciałbym odstawić lek ?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Chciałbym odstawić lek ?
Witam Was wszystkich od 2 tygodni jestem na dawce 2.5 zolafrenu. A w remisji jestem 21 lat. Chciałbym całkowicie odstawić ten lek.
Mam pytanie do Was czy ktoś po długiej remisji odstawił lek i żyje w zdrowiu ?
Soli Deo per Miriam
- piotrs
- zaufany użytkownik
Re: Chciałbym odstawić lek ?
Borsuk pisze: ↑ndz gru 05, 2021 8:44 pm Witam Was wszystkich od 2 tygodni jestem na dawce 2.5 zolafrenu. A w remisji jestem 21 lat. Chciałbym całkowicie odstawić ten lek.
ja slyszalem ze niektorzy rowniez na tym forum brali sladowe dawki lekow
potem przestali i dostawali nawrotow
nie wiem przekonasz sie moze jestes zdrowy po tylu latach
a brali 100 mg solianu sladowa podtrzymujaca
-
- zaufany użytkownik
To nas pytasz?
A z jakiego powodu masz zawyzona dawke 25 mg (?),Ja biore 10mg egolanzy.Pogadaj z psychiatrą.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Ja brałem nawet i 30 mg. Sam se zawyżyłem z tytułu myśli samobójczych i kompletnie katastroficznych wizji. Pomagała.
Kolega pyta czy i jak odstawić. Więc jeśli kolega chce odstawić to proponowałbym stopniowo: 0,5 mg minus raz na cztery dni. Ale zaznaczam, że nie jestem lekarzem - jestem uberlekkarzem
Kolega pyta czy i jak odstawić. Więc jeśli kolega chce odstawić to proponowałbym stopniowo: 0,5 mg minus raz na cztery dni. Ale zaznaczam, że nie jestem lekarzem - jestem uberlekkarzem

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- amigo
- zaufany użytkownik
Nie ma co sie chwalic czy zalic, ale bralem 40 mg i ani nie ziewnalem. Jestem ROBOCOP ?

- piotrs
- zaufany użytkownik
to dawka podtrrzymujaca śladowa
chyba nie odczuwalna czujesz ja
jak chodzisz do pracy
bierz ja 2-3 miesiace zobaczysz
"Początkowa dawka leku wynosi 10 mg na dobę. W leczeniu epizodów manii stosuje się dawkę 15 mg na dobę. Dawkę dobową ustala się w zależności od stanu zdrowia pacjenta i mieści się ona w zakresie od 5 do 20 mg na dobę"
Odstawienie to jest taka troszkę loteria. Latami może być w porządku, i naglę bum.
Osobiście przerabiałem to na sobie. Po odstawieniu przez lekarza, po pięciu latach miałem nawrót, po którym miałem wielki kryzys emocjonalny. Zajęło mi to potem troszkę czasu zanim się pozbierałem i wróciłem do normy.
Decyzje musisz podjąć sam. Może być tak że będzie wszystko w porządku, a może być tak że po paru latach coś się wydarzy.
Osobiście przerabiałem to na sobie. Po odstawieniu przez lekarza, po pięciu latach miałem nawrót, po którym miałem wielki kryzys emocjonalny. Zajęło mi to potem troszkę czasu zanim się pozbierałem i wróciłem do normy.
Decyzje musisz podjąć sam. Może być tak że będzie wszystko w porządku, a może być tak że po paru latach coś się wydarzy.
- piotrs
- zaufany użytkownik
Osobiście przerabiałem to na sobie. Po odstawieniu przez lekarza, po pięciu latach miałem nawrót, po którym miałem wielki kryzys emocjonalny.
[/quote]
ile lat brałes leki jakie i jakie dawki ze dostałeś nawrotu po 5 latach
jakie leki ile teraz bierzesz
ja dostałem nawrotu po ponad roku bez leków
[/quote]
ile lat brałes leki jakie i jakie dawki ze dostałeś nawrotu po 5 latach
jakie leki ile teraz bierzesz
ja dostałem nawrotu po ponad roku bez leków
- piotrs
- zaufany użytkownik
ile lat i jakie leki brałesErtis pisze: ↑pn gru 06, 2021 11:55 pm Odstawienie to jest taka troszkę loteria. Latami może być w porządku, i naglę bum.
ze po 5 latach dostałes nawrotu
ile i jakie bierzesz teraz leki
miales stres
Teraz nie pamiętam dokładnie, ale też ładnych parę lat. Wiesz z tym odstawieniem to jest różnie, kwestia indywidualna. Każdy inaczej na to zareaguję. Wcześniej gdy sam na własną rękę odstawiałem, a zdarzało mi się to parę razy, to średnio po pół roku był nawrót.
Lecę na zolafrenie dziesiątce. A miałem też przygodę że na piątce, też jakoś po pięciu latach miałem delikatny odlot. To kwestia wszystko indywidualna.
To działo się tak stopniowo, delikatnie efekt kuli śnieżnej. Nieraz jak sobie wspominam to sygnały ostrzegawcze były już wcześniej. Ale że po prostu nauczyłem się żyć z własnymi myślami, to brałem to za naturalny stan umysłu.
Lecę na zolafrenie dziesiątce. A miałem też przygodę że na piątce, też jakoś po pięciu latach miałem delikatny odlot. To kwestia wszystko indywidualna.
To działo się tak stopniowo, delikatnie efekt kuli śnieżnej. Nieraz jak sobie wspominam to sygnały ostrzegawcze były już wcześniej. Ale że po prostu nauczyłem się żyć z własnymi myślami, to brałem to za naturalny stan umysłu.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jeżeli już jesteś zdrowy całkiem, to możesz spróbować, czyli jak masz pracę, drugą połówkę swoją, nie masz objawów już.
A ile miałeś psychoz do tej pory?
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Bierzesz takie śladowe ilości leku jakbyś w ogóle nie brał. Moim zdaniem śmiało odstawiaj. Jakbyś miał dostać psychozy to i tak dostaniesz.
Witam. Lepiej nie odstawiać Leków. Może i jest się po nich zmęczonym i sennym ale Choroba Schizofrenia nigdy nie zostanie wyleczona. Tabletki trzeba brać do końca Życia. Ja odstawialam i teraz mam więcej problemów niz gdybym posłusznie brała tyle ile trzeba i cały czas. Powtórzę. Schizofrenia jest nieuleczalna. Pozdrawiam.
Jak do Was pisałem to było rok temu i ten rok byłem na dawce 2.5 i było świetnie .a ogólnie to tak poważnie było tylko raz w życiu 96 roku wtedy miałem 17 lat i byłem wtedy długo w szpitalu i przyz ten czas cały czas na zolafrenie. Długo na dawce 10 potem 7.5 po tem 5 i teraz rok 2.5.
I myślę o odstawieniu .Czy znacie ludzi co odstawili i żyją długo w zdrowiu ???
I myślę o odstawieniu .Czy znacie ludzi co odstawili i żyją długo w zdrowiu ???
Soli Deo per Miriam
Jeśli teoj lekarz wie ze jesteś na dawce2,5 to odstaw za jego zgoda ta dawka jest tak niska ze moim zdaniem nie ma antypsychotycznego działania i tylko skitów ubocznych możesz się po niej dorobić . Skonsultuj sprawę z lekarzem i zobacz co powie
Najlepiej się amannn'a słuchaj on ci wszystko dobrze wyjaśni
Ma ukończony kurs z trollowania na forum i ziołolecznictwa. Polecam,
trafisz wszędzie tam gdzie chcesz.