forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Już przez ok. 80 lat naukowcy próbują wykorzystać psychodeliki do leczenia schizofrenii, jednak bezskutecznie.
Wiadomo, że amfetamina może nasilać objawy schizofrenii.
We now know that amphetamines increase schizophrenic symptoms.
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
Chyba nie tyle próbują leczyć za pomocą psychodelików tylko budują przysłowiowy pomost by dogrzebać się do sedna problemu skrzętnie ukrytego głęboko w podświadomości pacjenta. Nie podoba mi się ten sposób, przypomina mi hipnozę tyle że inny jest środek ale założenia podobne - wykonać coś poza świadomością pacjenta i bez jego czynnej współpracy. Do tego samego celu wykorzystywano MDMA. Przypomina mi to raczej pranie mózgu, nie poddałbym się czemuś takiemu. Na niekorzyść przemawia stosowanie LSD podczas wojny w Wietnamie jako broni biologicznej, mam raczej złe skojarzenia ale jestem starej daty.
Czytałem natomiast publikacje dowodzące iż mikro dawkowanie psylocybiny ma działanie antydepresyjne. I znowuż raczej bym nie dał eksperymentować na sobie i własnej psychice. Chociaż kto wie, może coś w tym być. Czas pokaże. Jest wielu amatorów grzybków, niech na nich robią badania.
Do psychodelikow zalicz sie tez Cannabis i w moim mniemaniu pogarsza nawet stan zdrowia a co dopiero LSD czy Grzyby Psylocybinowe, albo DMT, Meskalina.
Czytałem kilka książek w tym temacie i gdybym miał możliwość wyboru to bym poddał się terapii psychodelicznej, profesjonalne podejście to na pewno podstawa a nie sam psychodelik.
LSD zwiększa IQ bo uwolniona serotonina podłącza nie podłączone neurony do sieci neuronowej.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.