Czy komuś pomogła latuda?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Stasiek
zaufany użytkownik

Czy komuś pomogła latuda?

Post autor: Stasiek »

Nie chodzi mi o orgazmy czy podniecenie , szukam dobrego leku na urojenia i głosy , te co biore mają bardzo dużo skutków ubocznych już nie daje rady
Paweł_
bywalec

Re: Czy komuś pomogła latuda?

Post autor: Paweł_ »

Ja na razie nie mogę się wypowiedzieć bo biorę ten lek za krótko ale widzę różnicę że jest lepszy od innych neuroleptyków które brałem.
rozszczepionyumysl
zaufany użytkownik

Post autor: rozszczepionyumysl »

A pomaga też na objawy negatywne, bo tych mam raczej więcej niż pozytywnych?
Awatar użytkownika
Saardukar
bywalec

Post autor: Saardukar »

Paweł_ pisze: pt lip 09, 2021 3:47 pm Ja na razie nie mogę się wypowiedzieć bo biorę ten lek za krótko ale widzę różnicę że jest lepszy od innych neuroleptyków które brałem.
Paweł a na jakie objawy go bierzesz?
Awatar użytkownika
xmiaplacidus
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67253143

Post autor: xmiaplacidus »

Mnie bardzo pomaga. Super aktywizuje, czyli działa też na objawy negatywne. Minus taki, że mam potrzebę drzemki po latudzie. Przy 18,5 mg codziennie po 3 h, zaczęłam brać pół i teraz tylko raz na kilka dni tak mam i wystarczy ok. godzinka, także jeszcze do zaakceptowania. Czasami jakiś głos delikatny się pojawia, ale mam to w d. Nie chcę już niczego zmieniać z lekami.
F25.1
ktoś znajomy
zarejestrowany użytkownik

Post autor: ktoś znajomy »

Cześć niestety musiałem odstawić latude miałem bardzo silną akatyzje nie dało się tego wytrzymać byłem bardzo pobudzony i nakręcony nie mogłem znaleźć sobie miejsca cały czas musiałem być w ruchu nie mogłem usiedzieć w jednym miejscu leżeć i spać w nocy też się nie dało szkoda bo bardzo liczyłem na ten lek bo po innych miałem jeszcze gorsze objawy uboczne teraz już sam nie wiem jaki lek byłby dla mnie najlepszy.
Awatar użytkownika
Xoredas
zaufany użytkownik
Status: Brak

Post autor: Xoredas »

Ja bardzo polecam trevikte co 3 miesiace ale najpierw tabletki + przed spaniem 5 mh olanzapaminy tak bym bral gdybym sie odpoczatku sie leczyl a a zastrzyku tez jest do wyboru mala dawka jesli lekarz taka zaleci pozdrawiam.
użytkownik nieaktywny
zarejestrowany użytkownik

Post autor: użytkownik nieaktywny »

Nie biorę już latudy nie mogłem wytrzymać byłem cały czas otępiony tylko leżałem cały dzień nie mogłem nic zrobić za silny lek dla mnie już nie wiem jaki lek jest dla mnie z abilify też nie wyszło do olanzapiny nie chcę wracać.
Awatar użytkownika
Stoķrotķa
bywalec
Status: 💰💰💰💰💰

Post autor: Stoķrotķa »

Otępienie ranking:
1. Olanzapina (powoduje zaniki pamięci)
2. Haloperidol (wykrzywia język, gorzej się mówi, przy wyższych dawkach to możesz leżeć na podłodze)
3. Fluanxol (leży i śpi się całymi dniami, taki ok)
4. Arypiprazol (otępienie)
5. Xeplion (trochę mniejsze otępienie niż po Abilify) [x - pochodna risperidonu]
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Bobik pisze: wt wrz 21, 2021 4:40 pm Nie biorę już latudy nie mogłem wytrzymać byłem cały czas otępiony tylko leżałem cały dzień nie mogłem nic zrobić za silny lek dla mnie już nie wiem jaki lek jest dla mnie z abilify też nie wyszło do olanzapiny nie chcę wracać.
Ja dzisiaj caly czas muza, tańczyłam, kołysałam się, podskakiwałam... Aż Mama zainsynuowała mi i insynuowała cały dzień, że wzięłam jakiś narkotyk, aż zadzwoniłam na policję, prosząc o test, ale system mnie odrzucił, olali se mnie; sorry: I am so confused... Już nie piszę, które leki mnie mniej lub bardziej otępiają, zamulają czy aktywizują. Dziś i wczoraj była muza, i byłam ja. Rap, hip-hop, punk, reggae, dawne dzieje :-) ;-) Biorę leki, mimo braku wewnętrznego zegara biologicznego. Coś tam biorę... Ej, hi hi. I am glad about Today.
Awatar użytkownika
Xoredas
zaufany użytkownik
Status: Brak

Post autor: Xoredas »

Biorę teraz olanzapine mniejszą dawke ,trevikte i latude.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

:auto-ambulance: mi sie chcialo spac po latudzie
caly dzien jakby sie oczy zamykaly
dla mnie to taki jak stary rispolept
bralem kilka dni ale jesc sie nie chcialo
ODPOWIEDZ

Wróć do „latuda”