Prymitywny cep.
Pytanie?
Moderator: moderatorzy
Re: Pytanie?
I to miałem na myśli mówiąc o nieuczciwych kłamcach i prowokatorach, których najlepiej ignorować.
Nie jest denerwująca taka nieuczciwość dwóch matołków, którym woda sodowa do głowy uderzyła?
Nie jest denerwująca taka nieuczciwość dwóch matołków, którym woda sodowa do głowy uderzyła?
Spawacz nie odspawa swojej zwężonej tętnicy wieńcowej...
Znachor nie wyrwie mi zęba, poczęstowawszy mnie dwiema pięćdziesiątkami,
bo znachorów (już) nie ma...
I Rusi Halickiej też nie.
Fredro nie porazi mnie już swoim "magnetyzmem" (serca").
Ale drzemiąca w kimś charyzma nie jest tylko potokiem słów i zlepkiem znaczeń.
"Ach Panie Panowie, czemu ciepła nie ma w nas..? (...) Co było to było..."
Skwituje te wypociny Cezarego emotką: 
Czarku ty masz zonę, albo dziewczynę? Pracujesz? Czy utrzymują Cię rodzice i żyjesz na pół gwizdka ?

Czarku ty masz zonę, albo dziewczynę? Pracujesz? Czy utrzymują Cię rodzice i żyjesz na pół gwizdka ?

Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Śmiej się śmiej.
Mnie tak nie zażyjesz. Żeby ze mną rozmawiać, trzeba być najpierw uczciwym.
Twoje podatki dziwki zjadły a kolekcja noży u schizofrenika to podejrzana sprawa. Może być problemem w niespodziewanej chwili.
Typowe umniejszanie innych i niszczenie poczucia wartości, aż szkoda, że tak pospolite. Rywalizacja w stadzie o pozycję w hierarchii, podporządkowywanie sobie, niszczenie konkurencji.
Nic więcej.
Czego można wymagać od takich jednostek.
A jak sądzisz?
Zależy jakie mniemanie o mnie masz, to tak będziemy rozmawiać.
Na razie mogę powiedzieć Ci, że uczciwie dążę do celu i to jest dobre działanie, prowadzące do szlachetnych efektów.
Mówisz do mnie chyba jakimiś szyframi.A mi chodzi o to że kazdy człowiek ma prawo do godnego życia bez wzgledu na wykształcenie.To świadczy o jakości i postępie społeczeństwa.Tak samo jak świadczy traktowanie zwierząt.Meduzola pisze: ↑śr lip 21, 2021 4:58 pmSpawacz nie odspawa swojej zwężonej tętnicy wieńcowej...
Znachor nie wyrwie mi zęba, poczęstowawszy mnie dwiema pięćdziesiątkami,
bo znachorów (już) nie ma...
I Rusi Halickiej też nie.
Fredro nie porazi mnie już swoim "magnetyzmem" (serca").
Ale drzemiąca w kimś charyzma nie jest tylko potokiem słów i zlepkiem znaczeń.
"Ach Panie Panowie, czemu ciepła nie ma w nas..? (...) Co było to było..."
- Catastrophique
- bywalec
Zapomnialem z kim rozmawiam :/.cezary123 pisze: ↑śr lip 21, 2021 4:45 pmTy sobie nie radzisz.Catastrophique pisze: ↑śr lip 21, 2021 2:58 pm Ty jestes zbyt odklejony od rzeczywistosci.
I nie - nie radzisz sobie o czym wszyscy wiemy.
Lepiej od ciebie![]()
Argumenty typu "chyba Ty" gdy prawda w oczy kole (a najśmieszniejsze, ze wiemy to od Ciebie).
Brakuje jeszcze wyzwisk i bedziemy mieli całokształt tego jak prowadzisz dyskusje.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Nie.
Kłamstwo i nieuczciwość denerwuje.
Jeśli chodzi o szyfry, tak, to wiersz... o zawodzie i powołaniu, a także okolicznościach życiowych, relacjach społecznych, i wszystkim, co plącze nasze ścieżki życiowe itd. Co do Twoich pozostałych trzech ;-) zdań, też zgadzam się z Tobą w zupełności. Tylko wstawienie filmiku bez opracowania, tzn. jakiejś szczątkowej interpretacji może u wywołać u mnie taką reakcję, bo nie znam wtedy intencji wstawiającego :-)
- Catastrophique
- bywalec
Eden to taki Amannn tylko wiecej "abstrakcji"
.

Tik tak tik tak

mnie zastanawia jedno wg wykladu.jesli kazdy polak posiada marzenia o np.lamborghini i dajmy ponad przecietna determinacje to powinien ten cel osiagnąć.
Wtedy dajmy na to co drugi polak jezdzilby lamborghini.Przeciez to nonsens.
Kiedys mowili dajcie polakom wędke a sami sobie poradzą.Poniekad prawda, ale ty nie radzisz jak zdobyć tą wędkę,także wszystko pozostaje w sferze marzeń i fantazji.oczywiście może coś źle zrozumiałem...
Wtedy dajmy na to co drugi polak jezdzilby lamborghini.Przeciez to nonsens.
Kiedys mowili dajcie polakom wędke a sami sobie poradzą.Poniekad prawda, ale ty nie radzisz jak zdobyć tą wędkę,także wszystko pozostaje w sferze marzeń i fantazji.oczywiście może coś źle zrozumiałem...
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
marzenia z natury to jakieś nieosiągalne pożądania, rzeczy których nie będziemy mieli, coś czego nie zrobimy. po prostu są w głowie.
cel w życiu nadaje mu kierunek nieraz, jak się ma plan zdobycia upragnionego czegoś.
może obejrzę ten wykład z ciekawości.. nie wiem.
cel w życiu nadaje mu kierunek nieraz, jak się ma plan zdobycia upragnionego czegoś.
może obejrzę ten wykład z ciekawości.. nie wiem.
nic
Eden próbował bronić twojej niecnej działalności. A ty starasz się jego i mnie obrazić. Jak jeszcze raz mnie obrazisz to piszę do Zbyszka o ban dla ciebie. Twoje obrażanie wszystkiego i wszystkich musi się w końcu skończyć.
A według Ciebie o ile jego wyklady są bliższe Jezusowi Chrystusowi?

Ja czytam i słucham Biblię i zapisuje swoje notatki. Przedstawiam bezinteresownie swoje przeżycia i wspomnienia i wychodząc z poziomu wyższego doświadczenia i wiedzy, czasem dochodzę do nowych wniosków.
Biblia się skończy, będę wiedział jak się odnaleźć na rynku religii w świecie i w państwie Kościoła Rzymskokatolickiego.
Wykładu Janusza nie obejrzalem. Sądzę, że skomentowałbym go po swojemu, a jemu mogloby się to nie podobać, tak jak kiedyś skomentowalem jego artykuł o Bozi Walsha i kołczującym napędzie milości nadludzkiej w umyśle człowieka w świetle ewolucji naturalnej i sytuacji w Przyrodzie.
Sądzę też, że przeciętny psycholog lepiej wyprowadzi chorego z doła. Wystarczy, że podniesie mu poczucie wartości i pomoże zaakceptować siebie z wszystkimi wadami i zaletami.
Januszek wybral dokładnie odwrotną metodę i może na pewne osobniki ona dziala, ale na inne nie.
Nie jest moim marzeniem posiadanie bogactwa materialnego i pęd szczurów ku zawałowi czy depresji wynikających z tego, że ktoś tam został primabalerina a oni nie. Banały.
Reakcja ze środowiskiem ma tak przebiegać, aby dawała spełnienie w każdym etapie drogi. Droga ważniejsza od celu bywa.
Januszek wybral dokładnie odwrotną metodę i może na pewne osobniki ona dziala, ale na inne nie.
Nie jest moim marzeniem posiadanie bogactwa materialnego i pęd szczurów ku zawałowi czy depresji wynikających z tego, że ktoś tam został primabalerina a oni nie. Banały.
Reakcja ze środowiskiem ma tak przebiegać, aby dawała spełnienie w każdym etapie drogi. Droga ważniejsza od celu bywa.
- Catastrophique
- bywalec
Im więcej frustracji tym więcej monologów
.

Tik tak tik tak

Srustracji