Czy psycholog albo psychoterapeuta moze coś pomóc , czy pomógł coś wam?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
mychoise12
bywalec

Re: Czy psycholog albo psychoterapeuta moze coś pomóc , czy pomógł coś wam?

Post autor: mychoise12 »

Do Miś Uszatek. Miałem już nie marnować więcej czasu na twoją osobę, ale jeszcze zmarnuję kilka minut bardziej nie aby z tobą dyskutować tylko aby wyjaśnić te twoje urojenia które wyprodukowałeś w ostatnim poście bardziej dla innych osób niż dla Ciebie
1.Czy ja Ciebie prosiłem o jakąkolwiek pomoc? Pozwoliłem sobie przejrzeć trochę z tych ponad 2000 postów które wyprodukowałeś przez te lata. Jakość merytoryczna twojego kontentu jest moim zdaniem słaba. Doświadczenia doświadczeniami, ale często formułujesz tezy nie poparte niczym, tylko na podstawie własnego widzimisię. Często w sposób wulgarny i chamski odnosisz się do osób które nie atakują Ciebie, tylko po prostu mają inne zdanie. W czym taki ktoś jak ty może mi pomóc?
2.Wracając do naszej konwersacji. Temat na który odpowiedziałem napisał Stasiek a nie ty. Jako że od trzech lat zgłębiam psychologię, więc uważałem że mam coś ciekawego do powiedzenia. Czy ktoś z tego skorzysta czy nie to jest jego oczywiście sprawa. Wypowiedziałem się również na podstawie swoich doświadczeń z NFZ. Natomiast ty zamiast powiedzieć w sposób normalny i kulturalny że masz zwyczajnie inne doświadczenia i nie podzielasz mojego punktu widzenia. Posłałeś w moją stronę epitety typu plecenie bzdur sianie fermentu... cyt:
Miś Uszatek pisze: ndz cze 27, 2021 4:21 pm
mychoise12 pisze: ndz cze 27, 2021 2:13 pm Moim zdaniem może, ale to zależy do jego kompetencji oraz od jego zaangażowania. Natomiast jeżeli ktoś myśli o NFZ to z góry uprzedzam. Oni nie przewidują psychoterapii na schorzenie typu F.20. Jak masz kasę to możesz opłacić sobie takiego terapeutę prywatnie.
No to bardzo ciekawe bo przez pare lat jak potrzebowałem pomocy psychologa to na NFZ miałem sesje zarówno jako nastolatek jak i póżniej jako dorosły. Mam schizofrenie paranoidalną. I znam wiele osób które korzystały z psychologa na NFZ. Jedynie prawdą jest że na psychologa na NFZ trzeba czasami bardzo długo czekać. Nawet kilka lat.
Także nie siej fermentu i nie pisz bujd i głupot.
Chciałbym również zauważyć że twój komentarz dotyczył raptem dwóch linii mojej obszernej wypowiedzi składającej się aż z 28 linii. Gdzie jest twoja opinia o całej reszcie tego co tam zostało napisane. A może po prostu chciałeś zabłysnąć i znalazłeś sobie jakiś fragment to tak na zasadzie gdzieś tam wetknąć szpilę.
Poza tym już merytorycznie odnosząc się do twoich "rad". Czy ty rozumiesz ile to jest kilka lat? zakładając, że miałeś na myśli 5 a powiedzmy że będziesz żył 80. Jest ito 4% czasu twojego życia. Ja nie mam ochoty czekać tyle czasu aż ktoś łaskawie raczy mi udzielić pomocy (jakości tych usług to jest też osobny jeszcze temat). Mnie jest potrzebna pomoc tu i teraz, a nie za 2 czy za 5 lat? Za 5 lat to może moje ciało wykończy kortyzol i skutki uboczne przyjmowanych środków psychoaktywnych zwanych neuroleptykami jeżeli w ogóle masz pojęcie co to kortyzol i o czym ja tu w ogóle piszę. Ale oczywiście jeżeli ty chcesz czekać twoje prawo. Natomiast nie narzucaj tego nikomu innegmu przez dewaluowanie jego osoby epitetami takimi jak ten z powyższego cytatu.
3. Mając na uwadze powyższe nie jesteś mi w stanie pomóc "radą" ponieważ posiadaną wiedzą biję Cię na głowę. Dodatkowo zażywane przez Ciebie leki obniżają twoje IQ o czym nawet zapewnie nie masz pojęcia. Natomiast jeżeli masz taką ogromną chęć niesienia pomocy to proszę przelej 100, 200 czy 300 zł na moje konto, bo to leczenie w służbie zdrowia doprowadziło mnie do kompletnej ruiny finansowej. Naprawdę z wielką chęcią i wdzięcznością przyjmę :)
Nie jestem lekarzem, a zawarte tu informacje nie stanowią porady medycznej ani diagnozy. Stosując zawarte tu informacje robisz to na własną odpowiedzialność. Przed zastosowaniem zawartych tu informacji, należy zawsze skonsultować się z lekarzem.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Nie zamierzam pisać wypracowania jak ty, napiszę krótko. Masz tupet i to jaki. Bo jeśli nazywanie kogoś od ćwierćinteligentów uważasz za kulturę to niech cię. I to twoje wywyższanie się jaki ty to jesteś mądry inteligentny to uważasz to za przejaw kultury??? Kulturalny człowiek zna umiar ale ty chyba nie. Ja nie zaprzeczam nie jestem święty ale tu na forum potrafię przeprosić, ukorzyć się. Nie ma ludzi nieomylnych ale ty z tym swoim ego nie rozumiesz tego. Ja mogę wyrazić ubolewanie za zaistniałą sytuację i przeprosić jeśli coś napisałem nie tak ale domagam się również przeprosin za te wszystkie paszkwile które na mój temat napisałeś. Cokolwiek tu napisałem chciałem pomoc tobie, a ty zmieszałes mnie z błotem. To mnie boli.
Awatar użytkownika
mychoise12
bywalec

Zeby się już nie rozpisywać za bardzo: "Co siejesz, to zbierasz".
Nie jestem lekarzem, a zawarte tu informacje nie stanowią porady medycznej ani diagnozy. Stosując zawarte tu informacje robisz to na własną odpowiedzialność. Przed zastosowaniem zawartych tu informacji, należy zawsze skonsultować się z lekarzem.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Siać to ty siejesz. Nie chcesz zgody to nie. Jestem na tym forum już tyle lat ale takiego usera jeszcze nie spotkałem. Kłótliwy, arogancki, szydzący z innych. Myślisz że taki super inteligentny jesteś?, to się koleś mylisz i to bardzo. Tylko zastanawia mnie to skąd to masz? Nieszczęśliwe dzieciństwo? Krzywdę ci ktoś zrobił? Że tak lubisz się na innych wyrzywac? Coś musiało być bo normalnie człowiek tak się nie zachowuje.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

I wiem co cię jeszcze boli. Nie lubisz sprzeciwu. Ktoś powie Nie a ty od razu szału dostajesz. Ja postawiłem ci się i to cię wpienia. Ale to wszystko może wynikać z przeszłości.
Awatar użytkownika
mychoise12
bywalec

Czy jestem inteligentny? Tak. Potwierdzają to obiektywne testy. Charakter:Określiłbym siebie jako "twardy,surowy", nawet ktoś tu stwierdził, że brakuje mi wrażliwości. Być może tak. Nikt nie jest doskonały i ciągle pracuję nad jakością swoich kontaktów interpersonalnych. Natomiast w przeciwieństwie do Ciebie, szanuję wolność innych do wypowiadania własnego zdania o ile nie uderza ono we mnie osobiście. Stawiam też granice, o czym właśnie się przekonałeś. Natomiast sam uważam, że na niektórych osobników za dużo marnuję czasu. W pewnej mądrej księdze napisano: „Nie dawajcie psom tego, co święte, i nie rzucajcie swych pereł przed świnie, by ich nie podeptały nogami, i obróciwszy się, was nie poszarpały”
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

No to nie jesteś takim geniuszem za jakiego się masz. Bo ja może nie zawsze zgadzam się z innymi ale potrafię wyciągnąć do drugiego człowieka rękę a ty tego nie potrafisz bo nie masz za grosz uczuć i nawet odrobiny wrażliwości. Tak proszę geniusza.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

I żony i dzieci też pewnie nie masz ? Skoro taki bezuczuciowy jesteś.
Awatar użytkownika
mychoise12
bywalec

Trafiłeś :) Kobiety i dzieci nie mam. Szukam cały czas. Może kiedyś jakąś kobietę znajdę. Jak to mawiają "Każda potwora znajdzie swojego amatora" :) A czy to wynika z mojego charakteru? Myślę że raczej z obniżenia libido przez neuroleptyki. A mówiąc tak bardziej po ludzku: po lekach nie miałem chęci :)
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

A ja po lekach nie mam problemu z moją małżonka. Seks nie tylko zależy od chemii ale też od nastawienia i spontanu. Muszą być wszystkie te czynniki.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Jak się nie chce to nic hooya nie postawi. :mrgreen:
Awatar użytkownika
mychoise12
bywalec

Nie wiem czy do końca zostałem dobrze zrozumiany przez Ciebie. Nie chodziło mi o sam akt seksualny. Po prostu nie miałem chęci nawet spotykać się i rozmawiać z kobietami dla celów matrymonialnych. Nie miałem takich potrzeb. Nawet były takie przypadki, że nie reagowałem na ich zaproszenia do łóżka :) Teraz po odstawieniu leków jest OK. Ale skoro Ty nie masz z tym żadnego problemu to dla mnie też OK.
Awatar użytkownika
mychoise12
bywalec

Miś Uszatek pisze: pn cze 28, 2021 11:06 am Jak się nie chce to nic hooya nie postawi. :mrgreen:
Ha Ha. O to się nie martw. Teraz nawet dwudziestce bym poradził. Co drugi dzień robię po 20 km rowerem. Wjeżdżam pod każdą górę. 30kg ciężarami bez żadnego problemu operuję jedną ręką. A tam na dole wszystko jest OK, a i rozmiar nie najgorszy. :D
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Ale przecież ja nie do ciebie to pisałem Nie spinaj się tak. To była luźna refleksja
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

mychoise12 pisze: ndz cze 27, 2021 9:56 pm AcidHouse Mam takie pytanie? Na ostatnią twoją wiadomomość prywatną odpisałęm Ci dość obszernie i z konkretną argumetnacją, Wiadomość odebrałeś. Nie doczekałem się odpowiedzi. Chwilę potem piszesz tu posta o coachach i szerszeniach. Czyżbyś nie był usatysfakcjonowany otrzymaną odpowiedzią?
Wszystko się wyjaśniło, zawiniątko jest w Twojej skrzynce.
Awatar użytkownika
mychoise12
bywalec

Oki, wieczorem albo jutro odpiszę bo teraz szykuję się do pracy.
einsam
zaufany użytkownik

Post autor: einsam »

Miś Uszatek pisze: pn cze 28, 2021 11:00 am A ja po lekach nie mam problemu z moją małżonka. Seks nie tylko zależy od chemii ale też od nastawienia i spontanu. Muszą być wszystkie te czynniki.
To Miś Uszatek ma żonę?Wyobrażałem sobie,że jest kawalerem...
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Od dwóch lat jestem żonaty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „psychoterapia”