niech pan zacznie brać leki, to się panu polepszy
Moderator: moderatorzy
niech pan zacznie brać leki, to się panu polepszy
w 2010 odstawiłem leki
i chciałem chodzi do psycholożki
a ona powiedziała, żebym zaczął brać leki to mi się będzie lepiej myślało i będę mógł do niej chodzić
a po lekach pojawiły się lęki i potem balem się do niej chodzić
ale specjalista :/ a mogla by mi pomagać na sucho (bez leków)... dalej biorę leki , bo muszę i tyle
i po tylu latach już nie czuję potrzeby rozmowy z psychologiem.. jest jak jest
i chciałem chodzi do psycholożki
a ona powiedziała, żebym zaczął brać leki to mi się będzie lepiej myślało i będę mógł do niej chodzić
a po lekach pojawiły się lęki i potem balem się do niej chodzić
ale specjalista :/ a mogla by mi pomagać na sucho (bez leków)... dalej biorę leki , bo muszę i tyle
i po tylu latach już nie czuję potrzeby rozmowy z psychologiem.. jest jak jest
-
- zaufany użytkownik
Re: niech pan zacznie brać leki, to się panu polepszy
Mi też wmawiali, że będzie się lepiej myślało po lekach.
Mnie raz lekarz powiedział, że mam "totalnie zaburzone funkcje poznawcze" [leki brałam systematycznie, to nie wiem, co w istocie chciał zanegować, brzmiało bowiem jak zarzut], bo nie umiałam w sposób adekwatny odpowiadać na jego pytania, przy czym jarać mi się chciało strasznie. O rany, te "funkcje poznawcze"... Nie lepiej po prostu "funkcje umysłowe": myślenie (cogitare)- kojarzenie- zapamiętywanie ("pamięć operacyjną" mam na myśli, patrz też: dementia praecox i Alzheimer)..? DLACZEGO "KOGNITYWNY" PRZETŁUMACZONO JAKO "POZNAWCZY"..? Może znajdę kiedyś tę informację: kto, gdzie, kiedy. No, a leki to sprawa swoistej umowy społecznej, na razie się z tego nie wywiniemy. No i te Abilify naprawdę mnie wyciąga z porannego dołu (co jednak nie znaczy, że obiektywnie jestem do czegokolwiek bardziej zdolna, skłonna... Tzn. sprzątam i przygotowuję samodzielnie posiłki...).
Ostatnio zmieniony pn cze 21, 2021 2:58 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
a nie wymiotujesz po abilify?
bo ja zawsze wymiotowałem godzinę po spożyciu abilify
na oddziale powiedziałem lekarzom że w czasie wizyty porannej chce mi się wymiotować
i oni powiedziały że pewnie tak na pana działamy, a to był abilify.. lekarze i nie skojarzyli tego z lekiem
bo ja zawsze wymiotowałem godzinę po spożyciu abilify
na oddziale powiedziałem lekarzom że w czasie wizyty porannej chce mi się wymiotować
i oni powiedziały że pewnie tak na pana działamy, a to był abilify.. lekarze i nie skojarzyli tego z lekiem
Po abilify wymiotowałeś?! Przecież to najmniej inwazyjny lek jaki znam.