Otylość - MAM DOŚĆ ! Latuda ratunek?
Moderator: moderatorzy
Re: Otylość - MAM DOŚĆ ! Latuda ratunek?
Najwazniejsze ze ja wiem, gdzie popelnilem bledy, moge je korygowac, notuje sobie codziennie co jadlem wiec wiem dlaczego nie chudlem akurat w danym miesiacu, miejmy nadzieje ze w przyszlym bedzie wiecej.
Ja też chcę schudnąć ale waga stoi w miejscu też mniej jem myślę że sama dieta to za mało.
Idzie wiosna, to troche na rowerze będę jeżdził, biegać z taką otyłością nie mogę, a widze same spacerki tygodniowo ponad 60 000 krokow nic nie daje.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Na rowerze słabo się chudnie chyba,że byś robił ogromne trasy ,to jakiś efekt byłby.
Na rowerze trzeba robić tabaty .
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
To za mało. Zdrowo jest zrobić 10k kroków dziennie. Żeby to jakkolwiek zadziałało na nadwagę powinieneś robić drugie tyle dziennie. Nie mówię, że codziennie, ale 60k kroków tygodniowo to stanowczo za mało.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Podsumowanie miesiąca marzec: waga 125,4kg (spadek zaledwie 0,6kg przez cały miesiąc) Miałem kryzys zwiększyłem dawkę Absnenoru do 1000mg oraz solianu 400mg i narazie chce pozostac na takiej dawce, ale widzę, że mam większy apetyt. Miałem już wagę niższą ale znowu się podniosła...
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Słabo Ci to idzie,a trwa to już chyba z 3 miechy,a wyników rewelacyjnych nie ma raczej.Przy dużych dawkach leków raczej można zapomnieć o schudnięciu,bo zwiększa się apetyt.Potrzebujesz jakieś twarde zasady,dobrego doradce,żeby nabyć takie nawyki,że to będzie efektywne.Osoby,która sobie poradziła z wagą,bo na pewno są takie,nawet biorące leki,trzeba podpytać ich sekretu i to stosować.Taką zwykła taktyką,to coś zmniejszy się i coś zwiększy,tak jak teraz masz.
Tak nawet tej taktyki innej osoby stosować miech i zobaczyć różnice,co tracisz,a możesz dużo zyskać.
Tak nawet tej taktyki innej osoby stosować miech i zobaczyć różnice,co tracisz,a możesz dużo zyskać.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Bez urazy ale tyle to ja w pare dni moge zrzucic. Weż się za siebie. Spróbuj zastosować diete. Już nie chodzi o to że mniej tylko mniej kalorycznie, mniej słodko, mniej tłusto. Nie słodz herbaty i kawy. Odstaw słodkie napoje. itd. Spróbuj.AdamSchibi pisze: ↑ndz mar 28, 2021 5:38 am Podsumowanie miesiąca marzec: waga 125,4kg (spadek zaledwie 0,6kg przez cały miesiąc) Miałem kryzys zwiększyłem dawkę Absnenoru do 1000mg oraz solianu 400mg i narazie chce pozostac na takiej dawce, ale widzę, że mam większy apetyt. Miałem już wagę niższą ale znowu się podniosła...
Nie pije slodkich napoi od 3 miesiecy, nie jem slodkich, slonych i roznych przekasek od 3 miesiecy. Robie ponad 70 tys kroko tygodniowo. Jem 3-4 posilki nie zaduze dziennie. Mam jeszcze niedoczynnosc tarczycy muszę iść do lekarza bo może tu jest problem robilem badania TSH co prawda mam w normie, ale przy gornej granicy.
-
- zarejestrowany użytkownik
Cześć ja też jestem mam sporą nadwagę obecnie ważę około 120 kg i próbowałem różnych diet plus ruch ale nic nie pomogło kilka kilogramów udało mi się tylko schudnąć też mam niedoczynność tarczycy i myślę tak jak ty że to właśnie przez to robiłem badania i po lekach też mam w normie TSH to jest tym powodem że nie chudniemy.AdamSchibi pisze: ↑ndz mar 28, 2021 5:03 pm Nie pije slodkich napoi od 3 miesiecy, nie jem slodkich, slonych i roznych przekasek od 3 miesiecy. Robie ponad 70 tys kroko tygodniowo. Jem 3-4 posilki nie zaduze dziennie. Mam jeszcze niedoczynnosc tarczycy muszę iść do lekarza bo może tu jest problem robilem badania TSH co prawda mam w normie, ale przy gornej granicy.
-
- zaufany użytkownik
No dobrze skoro to od tarczycy to można to leczyć, niech mnie poprawi ktoś jeśli się myle, ale tym zajmują się chyba endokrynolodzy??? Więc leczcie to. I będzie po problemie.
W tygodniu sie umowie na wizyte. Badania juz mam.
-
- zaufany użytkownik
No i bardzo dobrze. Mam nadzieje że coś to pomoże.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Miesiąc się kończy i jaki wynik po wnioskach?jest poprawa?
Szczerze od jakiegos czasu zaprzestalem kontrolowac swoja wage, zapisywac co jadlem. Troche sie zmienilo w moim zyciu prywatnym poznalem dziewczyne jestesmy na etapie randkowania, staram sie mniej jesc. Podam za jakis czas jak wyglada sytacja wiem ze ostatnio troche podjadalem i na pewno waga poszla w gore. Pozdrawiam Wszystkich.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
To gratuluje,to też może motywować do zmian.
Miejmy nadzieję

Na razie nie widac bo jestem wysoki , ale od 15 lutego biore kwetiapine 400mg na dzien i przytylem 11kg , mysle ze w duzej mierze jest to woda w otrzewnej , bardzo duzo pije ok 4-5l samych plynow na dzien , jakos nie widac zebym przytyl poza brzuchem , przedtem bylem jak decha , teraz troche odstaje.