Aborcja
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Re: Aborcja
A jeszcze o invitro.Bóg daje duszę a nie człowiek.Dusza ludzka zostaje dana gdy człowiek dostaje ciało a więc nie ma tu rozróżnienia czy metodą invitro czy w chwili zapłodnienia.A więc od momentu powstania zygoty.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Wytłumacz to kościołowi, który nie uważa dzieci poczętych przez in vitro jako coś dobrego.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
https://www.pch24.pl/10-argumentow--dla ... 061,i.html
podaję linki ponieważ nie mam już czasu tutaj na dłuższą dyskusję.
Kościół potępia metodę a nie dzieci.Bo dzieci są niewinne.
podaję linki ponieważ nie mam już czasu tutaj na dłuższą dyskusję.
Kościół potępia metodę a nie dzieci.Bo dzieci są niewinne.
-
- moderator
Chciałbyś, żeby tak było. Linkami nie będę rzucać, nie chce mi się szukać żeby i tak nikt nie kliknął.

viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Karanie w sądach za gwałty to jeszcze gorsze od przeciwników invitro... Tutaj są wyroki więzienia przez poczęte dziecko.pycioslawa pisze: ↑ndz mar 07, 2021 2:30 pmChciałbyś, żeby tak było. Linkami nie będę rzucać, nie chce mi się szukać żeby i tak nikt nie kliknął.![]()
-
- moderator
Jak to gorsze?
Proszę o dokument Kościelny który potępia dzieci z invitro.Myślenie anarchistyczne jest błędne pyciosława.
-
- moderator
Nie ma żadnego dokumentu, w tym problem. Tak samo jak nie ma podatków w kościele. Wszystko umowne. Wszystko ponad prawem.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Proszę. Prosto z diecezji Tarnowskiej, stanowisko kościoła.
https://zabno.diecezja.tarnow.pl/index. ... a-in-vitro
-
- moderator
Chłopiec Papuśny pisze: ↑wt mar 09, 2021 2:28 pmProszę. Prosto z diecezji Tarnowskiej, stanowisko kościoła.
https://zabno.diecezja.tarnow.pl/index. ... a-in-vitro

No ale tam nie ma nic o tym, że dzieci poczęte przez in vitro nie mają duszy czy są gorsze.
Chodzilo o problem niszczenia zarodków czyli potencjalnego rodzeństwa, kupowanie ciąży jak czegoś materialnego i osobowy charakter przekazywania życia podczas aktu seksualnego, co ma gwarantować powstanie niepowtarzalnej jednostki ludzkiej. (To też prowizorka etyczna, bo przecież podczas naturalnego zapładniania i rozmnażania się też na kogo wypadnie, ten przeżyje a reszta potencjalnych kombinacji genów ginie bezpowrotnie, a wraz z nimi owi nieznani ludzie, nasi bracia i siostry. Tyle, że pozostali przy życiu umywają ręce, bo to przyroda i przypadek prowadzi te selekcję).

Chodzilo o problem niszczenia zarodków czyli potencjalnego rodzeństwa, kupowanie ciąży jak czegoś materialnego i osobowy charakter przekazywania życia podczas aktu seksualnego, co ma gwarantować powstanie niepowtarzalnej jednostki ludzkiej. (To też prowizorka etyczna, bo przecież podczas naturalnego zapładniania i rozmnażania się też na kogo wypadnie, ten przeżyje a reszta potencjalnych kombinacji genów ginie bezpowrotnie, a wraz z nimi owi nieznani ludzie, nasi bracia i siostry. Tyle, że pozostali przy życiu umywają ręce, bo to przyroda i przypadek prowadzi te selekcję).
przeczytałem całość... Bez komentarza. Chyba Papuśny robi to specjalnie bo chce udowodnić że nie umiem czytać ze zrozumieniem?
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
Chodziło mi o sam fakt stanowiska kościoła wobec metody In Vitro. Z różnych artykułów można wyczytać, że polski kościół rzymsko-katolicki jest najbardziej zacietrzewiony w zwalczaniu tej metody. Z resztą według mnie, jak we wszystkim co robi złego, bo np ukrywanie pedofilii wśród własnych szeregów i krycie latami pedofili nie można nazwać dobrym uczynkiem, przy jednoczesnym obwinianiu dzieci o to że to one kuszą dorosłych. Tutaj podrzucam link o działaniu tzw. trybunału metropolitalnego i odwlekaniu spraw ofiar księży pedofili: https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... oxNewsImg6
Po za meritum, to "bawi" mnie porównanie że aborcja jest gorszym grzechem niż czyn pedofili.
Ciąć mam żyły czy jeszcze nie....
Nie pamiętam jednak gdzie to przeczytałem.
Po za meritum, to "bawi" mnie porównanie że aborcja jest gorszym grzechem niż czyn pedofili.
Ciąć mam żyły czy jeszcze nie....
Nie pamiętam jednak gdzie to przeczytałem.
Kobieta ma właściwość biologiczną pozwalającą jej odebrać życie nowym ludziom na różnym etapie wczesnego rozwoju. Zarodki in vitro niszczone są być może przez lekarzy obu płci, ale z powodu interesu kobiety.
Nie wiem jak przedstawia się sprawa pedofilii, jeżeli chodzi o udział kobiet w tym procederze.
To jest takie licytowanie, kto gorszy: Diabeł czy szatan.
Nie wiem jak przedstawia się sprawa pedofilii, jeżeli chodzi o udział kobiet w tym procederze.
To jest takie licytowanie, kto gorszy: Diabeł czy szatan.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
No ja np. wyczytałem że nie we wszystkich komórkach dochodzi do zapłodnienia, znaczna część przestaje się rozwijać we wczesnym stadium, nie zawsze dochodzi do podziału, inne obumierają. Wnioskuje że te tysiące jajeczek zamrożonych embrionów tudzież nazywanych dziećmi to zwykle wyolbrzymianie przez krytyków tej metody. Kilkaset tysięcy sztuk brzmi groźniej niż kilkadziesiąt sztuk. Kobiecie zwykle transferuje się jeden do dwóch jajeczek gdy nie ma skończonych 35 lat. Gdy ma to do 4 jajeczek. Gdy się nie przyjmą wtedy używa się zamrożonych i gdy to nie przyniesie efektów, stosuje się inne metody leczenia.
Dla kogoś być albo nie być, to wystarczy jeden dodatkowy zarodek, a nie on sam. Wtedy ma żywe tak zwane rodzeństwo czy sąsiadów a tylko jego samego nie ma ani trochę.
Zamiast nowej osoby, która ma być dla niej punktem odniesienia do reszty świata, zieje otchłanna pustka w jego miejscu
Wiadomo, że każdego nie da się uratować w przyrodzie, ikra ryb zawiera nawet milion jaj na wszelki wypadek, bo trudno o życie a później ławicę rekiny przetrzebią i w ogóle do dorosłości dożyje nikły procent organizmów, ale u ryb dobrze opiekujących się potomstwem - tylko kilkadziesiąt.
Pozwól że podpiszę tutaj uwagę
W temacie aborcji nie będę się już wypowiadał z powodu potrzeby pozostania neutralnym.
Na temat powyższy nie mam już nic do napisania, zarzucenia, przyjęcia.
Życzę udanej i bogatej w argumenty konwersacji.
Pozdrawiam
Chłopiec Papuśny
Zamiast nowej osoby, która ma być dla niej punktem odniesienia do reszty świata, zieje otchłanna pustka w jego miejscu

Wiadomo, że każdego nie da się uratować w przyrodzie, ikra ryb zawiera nawet milion jaj na wszelki wypadek, bo trudno o życie a później ławicę rekiny przetrzebią i w ogóle do dorosłości dożyje nikły procent organizmów, ale u ryb dobrze opiekujących się potomstwem - tylko kilkadziesiąt.
Pozwól że podpiszę tutaj uwagę
W temacie aborcji nie będę się już wypowiadał z powodu potrzeby pozostania neutralnym.
Na temat powyższy nie mam już nic do napisania, zarzucenia, przyjęcia.
Życzę udanej i bogatej w argumenty konwersacji.
Pozdrawiam
Chłopiec Papuśny
Dla kogoś kto właściwie odczytuje że embrion to osoba.....