Światowy Dzień Wegan - 1 listopada 2020

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Re: Światowy Dzień Wegan - 1 listopada 2020

Post autor: Hipis »

Pierwsze pyton musiałby zjeść tego konia.
E ?= m + (*c²)
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Xiantotikui pisze: pn lis 02, 2020 6:32 pm Pierwsze pyton musiałby zjeść tego konia.
To zwiazek frazeologiczny, prosze takowych nie rozczlonkowywac..!
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Meduzola pisze: pn lis 02, 2020 6:31 pm Najlepiej moze wpierniczac suplementy, bo okolicznosci ich powstawania zawsze sa jasne i przejrzyste... Zadne stworzenie przez nie na 1000% nie ucierpialo..? Moim celem byla rezygnacja z czerwonego miesa oraz drobiu, wiec do wegetarianki blizej mi, niz dalej. Mam gdzies twoje pseudo-transparentne definicje, Pycioslawo. Bym nawet zjadla pytona z kopytami.
Ale to Ty zaczęłaś mówić o jakichś pseudo-wariacjach wegetarianizmu. Albo wegeterianinem się jest albo się nie jest, to nie jest tak że "troszkę jestem, a troszkę nie". To tak nie działa.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Ryby – tradycyjna nazwa zmiennocieplnych, pierwotnie wodnych kręgowców, oddychających skrzelami i poruszających się za pomocą płetw. Obejmuje bezżuchwowce krągłouste (Cyclostomata) oraz mające szczęki ryby właściwe (Pisces).
Dalej:
Kręgowce (Vertebrata, od łac. vertebra – kręg) – najliczniejszy podtyp strunowców (Chordata), mocno zróżnicowany morfologicznie; obejmujący kręgouste, ryby, płazy, gady, ptaki i ssaki. Dotychczas opisano około 58 000 gatunków kręgowców[2], co stanowi około 5% opisanych gatunków zwierząt. Wielkość współcześnie żyjących kręgowców waha się od 7,7 mm u żab Paedophryne amauensis[3] do 33,9 m[4] u płetwala błękitnego[5]. Cechują się obecnością tkanki kostnej, mają dwuboczną symetrię ciała z dobrze wyodrębnioną głową. Szkielet wewnętrzny stanowi podporę dla tkanek i narządów w trakcie rozwoju, umożliwiając osiąganie dużych rozmiarów. Charakterystyczną cechą kręgowców jest posiadanie czaszki oraz dwóch par kończyn. Układ mięśniowy składa się z dwóch mas mięśni położonych równolegle po bokach kręgosłupa. Ruch odbywa się dzięki skurczom mięśni, przyczepionych do kości lub chrząstek.
Dalej:
Strunowce (Chordata, od gr. i łac. chorda – struna) – zwierzęta dwubocznie symetryczne, wtórouste, które na dowolnym z etapów rozwoju osobniczego mają następujące sześć charakterystycznych cech budowy:
Dalej:
Zwierzęta dwubocznie symetryczne (Bilateria) – zwierzęta charakteryzujące się pierwotnie dwustronną (bilateralną) symetrią budowy ciała, trzema warstwami różnicującymi się w trakcie rozwoju embrionalnego oraz obecnością otworu gębowego i odbytu. Grupa ta obejmuje większość zwierząt (około 1,2 mln znanych gatunków), w tym mięczaki, stawonogi i strunowce. Pojawiły się w późnym prekambrze (ediakar), a ich rozkwit nastąpił około 580–520 mln lat temu (eksplozja kambryjska). Najstarszym znanym zwierzęciem dwubocznie symetrycznym jest Vernanimalcula – odkryta w skałach pochodzących z chińskiej prowincji Kuejczou.
Dalej:
Zwierzęta (łac. animalia; gr. zwierzę – ζώο, trb. zoo) – królestwo obejmujące wielokomórkowe organizmy cudzożywne o komórkach eukariotycznych, bez ściany komórkowej, w większości zdolne do aktywnego poruszania się. Są najbardziej zróżnicowanym gatunkowo królestwem organizmów. Największą grupę zwierząt stanowią bezkręgowce, a wśród nich owady. Drugą, obok bezkręgowców, grupą zwierząt są kręgowce. Wśród nich tradycyjnie wyróżnia się ryby, płazy, gady, ptaki i ssaki, do których należy również człowiek.
Pokłócimy się z Wikipedią, lub czy już wszystko jasne?
E ?= m + (*c²)
Meduzola
zaufany użytkownik

Istnieje wegetarianizm całkowity i wegetarianizm wzgledny. Wikipedia nie ma u mnie monopolu na pozyskiwanie wiedzy; wolę encyklopedia.pwn.pl Jestem vege-filem w takim ukladzie, vegetable- wiadomo, a filus to pasjonata, miłośnik.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Istnieje schizofrenia i schizofrenia względna :)
E ?= m + (*c²)
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

Meduzola pisze: pn lis 02, 2020 6:51 pm Wikipedia nie ma u mnie monopolu na pozyskiwanie wiedzy
Ale co jest dla Ciebie wątpliwe - to, że ryba to też zwierzę napisane na Wikipedii jest słabym argumentem, bo to Wikipedia? Lol.
Meduzola pisze: pn lis 02, 2020 6:51 pm Istnieje wegetarianizm całkowity i wegetarianizm wzgledny.
Internet o tym co najmniej milczy. Poza tym - dobra, ja też mogę nazwać siebie wegetarianką względną, bo jem mięso tylko jak ktoś mi je poda. Tak? Blisko mi do wegetarianki zatem.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Schizofrenia względna to wtedy jak ktoś Tobie podaje leki, a całkowita jak sama bierzesz, analogicznie do wegetarianizmu.
E ?= m + (*c²)
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

Xiantotikui pisze: pn lis 02, 2020 6:57 pm Schizofrenia względna to wtedy jak ktoś Tobie podaje leki, a całkowita jak sama bierzesz, analogicznie do wegetarianizmu.
:icon-mrgreen: Albo względna jak bierzesz tylko część przepisanych leków, popularna praktyka.
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

To już nie schizofrenia ponieważ jesteś świadoma swojego leczenia :mrgreen:
E ?= m + (*c²)
Meduzola
zaufany użytkownik

Jedno jest dla mnie pewne: Dwoch na jednego to banda lysego..!
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

Meduzola pisze: pn lis 02, 2020 7:06 pm Jedno jest dla mnie pewne: Dwoch na jednego to banda lysego..!
My przynajmniej operujemy argumentami, a Tobie się najwidoczniej skończyły...
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Kiedyś przed rozwojem biologii uważano ryby nie za zwierzęta, ale nawet podobno ogon bobra był rybą.
E ?= m + (*c²)
Meduzola
zaufany użytkownik

Z tobą nie chodzi o argumenty, ale o twoja mlodziencza zasierdzialosc. A moderatorka z ciebie jak z koziej dupy trąbka.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

Meduzola pisze: pn lis 02, 2020 7:13 pm Z tobą nie chodzi o argumenty, ale o twoja mlodziencza zasierdzialosc. A moderatorka z ciebie jak z koziej dupy trąbka.
:lol:
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Meduzola pisze: pn lis 02, 2020 7:13 pm Z tobą nie chodzi o argumenty, ale o twoja mlodziencza zasierdzialosc. A moderatorka z ciebie jak z koziej dupy trąbka.
Mój wątek o weganizmie, wrrrrrrrrrrrrr...

EOT. pycioslawa
E ?= m + (*c²)
Meduzola
zaufany użytkownik

No to zdefiniuj "moderowanie". Mnie argumenty wcale sie nie skonczyly, bo dopiero po zaniechaniu przez was bezmyślnego kontrowania, przypomnial mi sie "semiwegetarianizm" i natrafilam na fleksitarianizm, tak ten od wzglednosci...
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Doklejenie do wegetarianizmu słowa na początku zmienia diametralnie jego znaczenie tworząc dwa różne pojęcia o podobnym układzie liter.

Są jeszcze frutarianizm lub witarianizm ale dla mnie to już są skrajności.

Wegetarianizm czyli nie jedzenie mięsa zwierząt jest ok, weganizm czyli nie jedzenie też produktów odzwierzęcych jak jajka, miód czy nabiał też ok.
E ?= m + (*c²)
ODPOWIEDZ

Wróć do „życzenia i pozdrowienia”