Oszuści matrymonialni.

i inne sprawy partnerstwa lub jego braku

Moderator: moderatorzy

cezary123
zaufany użytkownik

Oszuści matrymonialni.

Post autor: cezary123 »

"Piotr Paweł Wydrzyński – prawnik, psycholog, syndyk, specjalista od zarządzania życiowymi sytuacjami kryzysowymi: – Gdy przyszła do mnie pani Monika w sprawie swoich długów, opowiadała o tym, co ją spotkało, jako o przypadkowym nieszczęściu. Ot, niefart, trafiła na oszusta. Tak jakby szła ulicą i ochlapał ją przypadkiem samochód, bo akurat była kałuża. W ogóle nie widziała, że oszust wybrał ją, bo miała deficyty emocjonalne, niezaspokojone potrzeby, które sprawiły, że była idealną ofiarą dla człowieka, który potrafi ludźmi manipulować".
https://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-ob ... rects=true

Żeby nie było, że nie lubię kobiet. Przynajmniej nie jestem oszustem matrymonialnym. :)
Kobiety są jakie są, czasem naiwne, czasem pazerne na bogactwo, napalone na dobry seks, a czasem mają różne silne niezaspokojone potrzeby, których przeciętny człowiek nie jest w stanie im zaspokoić.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: Oszuści matrymonialni.

Post autor: Catastrophique »

Cezary wychodzi na dwór - zle kobiety.
Cezary włącza telewizor - zle kobiety.
Cezary wlacza przeglądarkę - zle kobiety.
Cezary otwiera puszke - ...

Jestes jedna z osob, ktore posty wywoluja wymioty i wzbudzaja niechec do wracania tutaj.

Traci sie wiare w ludzi jak sie czyta Twoje bzdury i produkty spaczonej osobowości.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
BuffProof
zaufany użytkownik

Post autor: BuffProof »

Jak się dobrze przygląda ludziom to często po czasie widać czy osoba nie szuka w znajomości tylko jakiś korzyści. Dotyczy to obu płci. Mam wrażenie, że takie osoby same są jakoś zaburzone ale poznaje bardzo mało osób więc mam małą próbkę kontrolną. Wolę jak ktoś mnie szczerze oleje niż w śliski sposób jest uprzejmy.
cezary123
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: pt sie 14, 2020 9:58 pm

Traci sie wiare w ludzi jak sie czyta
To co to za wiara, co można ją stracić. Do d...
:lol:
Przeczytaj uważnie co ja piszę i porozmyślaj nad tym, a nie pojawia ci się od razu jakiś odruch nerwowy.
Ale tak to jest, najgorzej zacząć z wariatami.
cezary123
zaufany użytkownik

BuffProof pisze: pt sie 14, 2020 10:41 pm Wolę jak ktoś mnie szczerze oleje niż w śliski sposób jest uprzejmy.
Bo widzisz, szczerze olewają w sprawach damsko-męskich tylko takie prostolinijne osoby, młode, naiwne, żółtodzioby. Za chwilę żałują, bo może dałoby się wyciągnąć z partnera czy partnerki dużo więcej dla swoich korzyści i dopiero później zostawić ich na lodzie. Dopiero później uczą się, że trzeba nieraz upatrzonej ofierze lizać..., manipulować, chwalić, wzmacniać poczucie wartości, udawać miłość. Na zmianę płakać i udawać rozkosze, żeby wzbudzić w kimś jakieś prawdziwe uczucia i przywiązanie.
Oszuści i oszustki matrymonialne nieraz muszą dużo się poświęcić, wiele wytrzymać, zainwestować, ale mając na widoku cel, nie wahają się.
Później nagle wszystko się urywa i ktoś odchodzi jakby nigdy nic. Bo udając wspólne życie i grając emocje, jednocześnie mają umiejętność ochrony przed tymi emocjami, tak żeby samemu się nie wciągnąć.
Zresztą nie dotyczy to tylko oszustów matrymonialnych. Inni przestępcy: złodzieje, mordercy też inwestują tak samo najpierw. Im ktoś zdolniejszy w tym fachu tym więcej wytrzyma i więcej później wyrwie.
cezary123
zaufany użytkownik

A wątek ten i artykuł, który wkleiłem mówi o pomocy kobietom, które stały się ofiarami oszustów matrymonialnych. I nie chodzi tylko o zranione uczucia jak u nastolatków a o coś poważniejszego. O kasę, bankructwo, upadłość. Oszuści nie są głupi, dla nich wyrwane emocje są nic nie warte, ale jak kogoś pozbawią całego dorobku życia i jeszcze zadłużą na pół miliona, gdzie nie ma już szansy na spłatę, to ....
Kobieta z artykułu wyszła z tego i to wzmocniona. Jakim cudem?
To proszę sobie poczytać.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

cezary123 pisze: sob sie 15, 2020 8:00 am
Catastrophique pisze: pt sie 14, 2020 9:58 pm

Traci sie wiare w ludzi jak sie czyta
To co to za wiara, co można ją stracić. Do d...
:lol:
Przeczytaj uważnie co ja piszę i porozmyślaj nad tym, a nie pojawia ci się od razu jakiś odruch nerwowy.
Ale tak to jest, najgorzej zacząć z wariatami.
Znamienne jest dla wiary, ze mozna ja utracic.
W moim przypadku jest niemozliwe aby ja stracic, ale na drodze czasami pojawiaja sie "zgrzyty" w postaci Twoich wypowiedzi.
Ja nie wiem, jak Ty dajesz sobie rade sam ze soba, pewnie jest Ci ciezko. Wspolczuje, ale to kwestia Twoich decyzji. Jesli wolisz cierpiec - kto Ci tego moze zabronic? A ze sie tym dzielisz, w jakis sposob moze Ci pomagac, jednak calkowicie brakuje Ci do tego dystansu, co na dluzsza mete bedzie dla Ciebie zguba. Juz jest - jestes samotny, wycofany, pewnie niesmialy i wystraszony. Koszmarek taki.
Rozmyslanie na tym co piszesz jest strata czasu bo to ciezkie bzdury bedace produktem chorego, cierpiacego umyslu. Sa ciekawsze, bardziej budujace i kontruktywne rzeczy niz to. Znacznie.
Nawet jako wariat widze co "tworzysz" i sam wole rzeczy bardziej pozytywne niz to bagno.
Awatar użytkownika
Yellow9
zaufany użytkownik

Post autor: Yellow9 »

Kobiety są jakie są, czasem naiwne, czasem pazerne na bogactwo, napalone na dobry seks, a czasem mają różne silne niezaspokojone potrzeby, których przeciętny człowiek nie jest w stanie im zaspokoić.
Ile ich miałeś, że takim specem jesteś?
Życie jest piękne

Tylko akurat nie moje
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Jedną.
I już jest skarbnicą wiedzy na ich temat ;).
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

A jak mu się pisze, że jest mnóstwo szczęśliwych facetów ze szczęśliwym kobietami - szczęśliwych par, udaje, że nie widział, że nie ma tematu ;).
Awatar użytkownika
Yellow9
zaufany użytkownik

Post autor: Yellow9 »

Gdy przyszła do mnie pani Monika w sprawie swoich długów, opowiadała o tym, co ją spotkało, jako o przypadkowym nieszczęściu. Ot, niefart, trafiła na oszusta.
Tak to bywa. Czy zawsze jest możliwe samodzielne dokonanie wyboru, co chcemy przeżyć a co nie?
W ogóle nie widziała, że oszust wybrał ją, bo miała deficyty emocjonalne, niezaspokojone potrzeby, które sprawiły, że była idealną ofiarą dla człowieka, który potrafi ludźmi manipulować".
Napisali to tak jakby była to jej wina. Byłam w sądzie i tam rozmawiałam z kobietą, której pobili syna. Mówiła, jak to sądy są nie sprawiedliwe i stają w obronie sprawcy zamiast pokrzywdzonego. Rzeczywiście tak jest. Jak ktoś kogoś zgwałci to najważniejsze jest w co był ubrany. Nikogo już nie interesuje by proces i kara były stosowne. Najważniejsze jest, żeby nie mieć nikogo na sumieniu. Przykre.
Życie jest piękne

Tylko akurat nie moje
cezary123
zaufany użytkownik

Yellow9 pisze: sob sie 15, 2020 8:39 am Ile ich miałeś, że takim specem jesteś?
A na co mi te kłopoty :lol:
cezary123
zaufany użytkownik

Yellow9 pisze: sob sie 15, 2020 9:29 am Napisali to tak jakby była to jej wina.
Niekoniecznie. Warto przeczytać cały artykuł, jak ktoś ma możliwość.
Chodzi po prostu o zidentyfikowanie przyczyn i słabości u potencjalnych ofiar.
cezary123
zaufany użytkownik

Yellow9 pisze: sob sie 15, 2020 9:29 am Jak ktoś kogoś zgwałci to najważniejsze jest w co był ubrany.
Yellow9 pisze: sob sie 15, 2020 9:29 am Byłam w sądzie i tam rozmawiałam z kobietą, której pobili syna. Mówiła, jak to sądy są nie sprawiedliwe i stają w obronie sprawcy zamiast pokrzywdzonego
Przemoc jest zawsze karana i winny sprawca niezależnie od tego jak by się zachowywała ofiara.
Oczywiście, jeżeli sprawca był na przykład bogatszy, na wysokim stanowisku, umiał manipulować sądem, to ofiara odchodzi jeszcze bardziej upokorzona a sprawca uniewinniony. Działa wtedy prawo dżungli, prawo silniejszego a opinia publiczna też nieraz staje po stronie sprawcy - bo po co jakaś płotka drażniła i prowokował rekina.
Wiem, że to oburzające.
cezary123
zaufany użytkownik

"Kobietę zauroczyło zdjęcie przystojnego Amerykanina z brodą i siwiejącymi włosami. Zaczęli korespondować, posługując się internetowym translatorem. Marcus - bo tak się przedstawił - pisał do pani Lidii na komunikatorze WhatsApp, opowiadał o wierze w Boga, pisał wiersze, był uważny, delikatny i prawił mnóstwo komplementów. To był zdecydowanie mężczyzna marzeń nie tylko pani Lidii, ale również większości pań, marzących o ideale. - Otrzeźwiło mnie, gdy napisał o swoim interesie, na który potrzebuje pieniędzy - opowiada kobieta. - Gdy nie podjęłam tematu, poprosił o pieniądze dla swojej córki, która z powodu koronawirusa nie może zrobić zakupów dla dzieci".
(...)
Gdy przeszukała sieć, okazało się, że mężczyzna z wysłanego jej zdjęcia występował na portalach randkowych jako Brent z Fresno, Peter z Kaliforni i w kilku innych wcieleniach. Zdjęcie prawdopodobnie pochodziło z banku twarzy, a przedstawiało mniej znanego modela. - Teraz mam wątpliwości, czy korespondowałam z jednym człowiekiem - wskazuje pani Lidia. - Być może to cała szajka, która zajmuje się oszustwami matrymonialnymi. Jeśli któraś z Czytelniczek koresponduje z przystojnym Amerykaninem, to niech jej się zapali światełko ostrzegawcze.

Oszuści grasują w całym kraju
- Docierają do nas informacje z kraju o oszustach matrymonialnych, którzy próbują wzbogacić się, kosztem zauroczonych kobiet - tłumaczy komisarz Aneta Berestecka, oficer prasowy żarskiej policji".
https://gazetalubuska.pl/pisal-ze-kocha ... 1-14862855

"...wzbogacić się kosztem zauroczonych kobiet".

One też same są sobie winne, ślicznotki przed lustrem? :lol:
Toragasira
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Toragasira »

cezary123 pisze: sob sie 15, 2020 12:41 pm Przemoc jest zawsze karana i winny sprawca niezależnie od tego jak by się zachowywała ofiara.
Oczywiście, jeżeli sprawca był na przykład bogatszy, na wysokim stanowisku, umiał manipulować sądem, to ofiara odchodzi jeszcze bardziej upokorzona a sprawca uniewinniony. Działa wtedy prawo dżungli, prawo silniejszego a opinia publiczna też nieraz staje po stronie sprawcy - bo po co jakaś płotka drażniła i prowokował rekina.
Wiem, że to oburzające.
Przykro mi to stwierdzać ale nie masz racji chyba mało wiesz o świecie albo jesteś jeszcze młody. Nie zawsze przemoc jest karana to zależy od sędziego i kto jak się umie bronić. Owszem masz racje że bogaty często wygrywa ale to nie dlatego że rekin trafił na płotkę tylko po prostu stać go na dobrego prawnika co też nie daje gwarancji że wygra bo może trafić na mądrzejszego lub znajomego sędziego życie pisze różne scenariusze czasem nawet bogaty traci całą fortunę jak ma pecha a bogactwo to po prostu szczęście i pewne schematy myślowe.

Szukam fajnych modrych ludzi do konwersacji właśnie odnośnie takiego myślenia na podstawie jednej dwóch relacji moja mama całkiem zniechęciła się do facetów, tata ją zostawił(zmarł) i miał dziecko z inną(zostawił właściwie to przychodził do domu dla mamy ale ona nie chciała być w relacji 2+1), a kolejny chciał ją tylko do roboty w polu. Nie chce jej na siłę kogoś wciskać ale chce żeby była szczęśliwa i miała kogoś godnego siebie.
cezary123
zaufany użytkownik

Toragasira pisze: czw wrz 24, 2020 2:23 am Nie chce jej na siłę kogoś wciskać ale chce żeby była szczęśliwa i miała kogoś godnego siebie.
Z miłością trzeba ostrożnie. Nawet najlepsze chęci obu stron, szczerość i uczciwość nie zawsze gwarantują porozumienie i szczęście.
Zawsze jest coś, co może się nie spodobać, i wtedy nakręca się błędne koło awantur, pretensji i nieporozumień.
Udane małżeństwa to są takie, w których jedna ze stron jest hojnym poczciwiną a druga skwapliwie korzysta z ciepła rodzinnego i dobrze jej i miło. Różnie to bywa w epoce równouprawnienia i gender, ale zwykle takie związki są najtrwalsze. :)
Ja obecnie dałem sobie pewien okres na uniezależnienie się od innych osób i znalezienie własnego sensu życia.
cezary123
zaufany użytkownik

https://www.lublin112.pl/stracila-ponad ... lnierzowi/

Kolejne zauroczone, naiwne kobity.
Tym razem zauroczone po prostu pieniędzmi.
cezary123
zaufany użytkownik

"Oszust obiecywał ofiarom wspólną przyszłość. Wpadł przez zakonnicę"
"Klemczak wpadł w ręce policji w czerwcu tego roku, po tym jak z kasy Domu Pomocy Społecznej w Dobrzeniu Wielkim zniknęło pół miliona złotych. Okazało się, że stała za tym szefująca ośrodkowi zakonnica. Kobieta przekazała pieniądze Klemczakowi.

Wtedy ruszyła lawina. Na jaw wyszło, że 43-latek działał na znacznie szerszą skalę. Szukał głównie kobiet w trudnej sytuacji życiowej".

https://www.tvp.info/44889408/oszust-ob ... -zakonnice

Było się trzymać księży a nie szukać świeckiego amanta. Bogatsi i pewniejsi. Można zrzucić sutannę i habit i zacząć wspólne życie :lol:

Biedne kobiety...
cezary123
zaufany użytkownik

Zakonnica poleciała na byka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „miłość, seksualność, partnerstwo”