Psychiatryki
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Psychiatryki
W psychiatrykach personel łącznie z psychiatrami to zwykle psychopaci. Nawet jak trafi się tam ktoś normalny to szybko nabywa cech psychopatycznych albo rezygnuje z pracy. Może się to komuś podobać lub nie, ale taka jest prawda. Szanse na wyleczenie w takim bractwie zerowe. ;-)
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Re: Psychiatryki
Szpitale psychiatryczne to instytucje totalne. Prof. E. Goffman sformuował to pojecie właśnie na podstawie szpitali psychiatrycznych. To że są ta wszyscy z personelu psychopatami to daleko idący skrót myślowy.
Tu jest to opisane: http://drohiczyntn.pl/images/DPN092016/ ... Fudali.pdf
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
-
- zaufany użytkownik
Ustala się tzw. porządek dziobania jak w kurniku. Na najniższej grzędzie zawsze jest schizofrenik. ;-)
- Jurian_69
- zaufany użytkownik
- Status: praktyk new code nlp
- Gadu-Gadu: 63586693
- Kontakt:
To są psychotycy, którzy chcą "leczyć" chorych. Najlepiej ich biologocznymi rodzinami ;[ Nie polecam .tricky pisze: ↑sob lut 01, 2020 6:10 am W psychiatrykach personel łącznie z psychiatrami to zwykle psychopaci. Nawet jak trafi się tam ktoś normalny to szybko nabywa cech psychopatycznych albo rezygnuje z pracy. Może się to komuś podobać lub nie, ale taka jest prawda. Szanse na wyleczenie w takim bractwie zerowe. ;-)
F43.9 

-
- zaufany użytkownik
Kwestia wyboru. Tyle powiem.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Generalnie wydaje mi się, że bardzo wiele rzeczy zależy do jakiego szpitala idziemy (w sensie personel itd), ponieważ to właśnie personel tworzy szpital, a nie szpital personel.
Tricky wyżej napisał, że to psychopaci - może być w tym wiele prawdy, bo ja też nasłuchałam się bardzo wielu opowieści o tym jak jest na oddziałach psychiatrycznych. Wszystko co medyczne tworzy człowiek, od człowieka zależy jaka będzie atmosfera. Ja wiem, że są lekarze który znaleźli się tam z przypadku i się wyżywają na pacjentach, którzy są jak warzywo po lekach, jednak nie generalizujmy. Ogólnie szpital ma pomóc wyjść z trudnej sytuacji psychicznej, to zadanie wykonuje.
Ja chodząc do mojej psychiatry w szpitalnym oddziale psychiatrycznym nie widzę jakiś jęków, krzyków, wrzasków czy fekalii na ścianach, wręcz przeciwnie, wszystko w jak najlepszym porządku jest.
Tak jak mówię, wszystko zależy od personelu, ale też od pacjenta, bo wiadomo, że jak jakiś typ, będzie robił problem i się rzucał do wszystkich to go zapną w pasy, zalekują i niech warzywo leży. Będzie miał inne wspomnienia z pobytu w szpitalu niż jego sąsiad z łózka obok, który grzecznie był w szpitalu i nie robił zadymy.
Tricky wyżej napisał, że to psychopaci - może być w tym wiele prawdy, bo ja też nasłuchałam się bardzo wielu opowieści o tym jak jest na oddziałach psychiatrycznych. Wszystko co medyczne tworzy człowiek, od człowieka zależy jaka będzie atmosfera. Ja wiem, że są lekarze który znaleźli się tam z przypadku i się wyżywają na pacjentach, którzy są jak warzywo po lekach, jednak nie generalizujmy. Ogólnie szpital ma pomóc wyjść z trudnej sytuacji psychicznej, to zadanie wykonuje.
Ja chodząc do mojej psychiatry w szpitalnym oddziale psychiatrycznym nie widzę jakiś jęków, krzyków, wrzasków czy fekalii na ścianach, wręcz przeciwnie, wszystko w jak najlepszym porządku jest.
Tak jak mówię, wszystko zależy od personelu, ale też od pacjenta, bo wiadomo, że jak jakiś typ, będzie robił problem i się rzucał do wszystkich to go zapną w pasy, zalekują i niech warzywo leży. Będzie miał inne wspomnienia z pobytu w szpitalu niż jego sąsiad z łózka obok, który grzecznie był w szpitalu i nie robił zadymy.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Umierają po cichu i nieprzytomnie.Maksymiliana pisze: ↑ndz lut 02, 2020 5:14 pm Ja chodząc do mojej psychiatry w szpitalnym oddziale psychiatrycznym nie widzę jakiś jęków, krzyków, wrzasków czy fekalii na ścianach, wręcz przeciwnie, wszystko w jak najlepszym porządku jest.
I na podstawie klasztorów.AniaNieIstnieje pisze: ↑sob lut 01, 2020 12:30 pm Szpitale psychiatryczne to instytucje totalne. Prof. E. Goffman sformuował to pojecie właśnie na podstawie szpitali psychiatrycznych.

Na oddziale na którym byłam było czysto i przyjemnie.Personel dbał o pacjentów.Lekarze rozmawiali z pacjentami nawet i po obchodzie.Miałam też psychologa dwa razy w tygodniu.Byłam tam dwa miesiące i postawili mnie na nogi.Jestem im za to wdzięczna. Za pierwszym razem dostałam tam diagnozę CHAD,a za drugim schizofrenii.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2020 6:45 pm przez florris, łącznie zmieniany 1 raz.
Lekko chorego podleczą, ciężko chorego dobiją.
Takie prawo Natury.
Poza tym zależy, z jakiego powodu w ogóle tam ktoś się znajduje.
https://www.tvp.info/18627505/smierc-13 ... awie-pomoc
https://tvn24.pl/polska/superwizjer-szp ... 80-2323898
https://www.rp.pl/artykul/1090811-Do-sz ... horzy.html
Połączyłam posty w jedno - Maxi.
Takie prawo Natury.
Poza tym zależy, z jakiego powodu w ogóle tam ktoś się znajduje.
https://www.tvp.info/18627505/smierc-13 ... awie-pomoc
https://tvn24.pl/polska/superwizjer-szp ... 80-2323898
https://www.rp.pl/artykul/1090811-Do-sz ... horzy.html
Połączyłam posty w jedno - Maxi.
-
- zaufany użytkownik
Jak ktoś kitnie na oddziale, to piją za drzwiami za jego śmierć. Taki rodzaj stypy. Innych z kolei trzymają z dala od psychiatryków, żeby się czasem nie dowiedzieli za dużo. Takie życie.
To wszystko jest nieco przerażające
mnie leczył były alkoholik z byłą psychozą po alkoholową
popadał w Takie Paranoje
popadał w Takie Paranoje

-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Psychiatryk to forma upodlenia ludzkości, tyle znaczą ludzie co nic tam. Jaka choroba takie leki, i na schizofrenię też dobrych nie ma działań leczniczych dzisiaj. Na szczęście nie byłem tam już klika dobrych lat.
nic
-
- bywalec
Ja też nie byłem kilka lat
- Catastrophique
- bywalec
Byłem w czterech, jeśli dobrze pamiętam. Zawsze miły, życzliwy personel i lekarze. Pacjenci zwykle też, jedynie dosyć często zdarzało się złodziejstwo. Wyprowadzili mnie z psychozy, za co jestem bardzo wdzięczny. Narzekać można jedynie na jedzenie w tych placówkach, ale to chyba nie należy do ich odpowiedzialności (znaczy się personelu i lekarzy).
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

-
- bywalec
U mnie był catering i fajne jedzenieCatastrophique pisze: ↑ndz sie 23, 2020 12:15 pm Byłem w czterech, jeśli dobrze pamiętam. Zawsze miły, życzliwy personel i lekarze. Pacjenci zwykle też, jedynie dosyć często zdarzało się złodziejstwo. Wyprowadzili mnie z psychozy, za co jestem bardzo wdzięczny. Narzekać można jedynie na jedzenie w tych placówkach, ale to chyba nie należy do ich odpowiedzialności (znaczy się personelu i lekarzy).
- Catastrophique
- bywalec
Zazdroszczę.Ronaldinho pisze: ↑ndz sie 23, 2020 12:18 pmU mnie był catering i fajne jedzenieCatastrophique pisze: ↑ndz sie 23, 2020 12:15 pm Byłem w czterech, jeśli dobrze pamiętam. Zawsze miły, życzliwy personel i lekarze. Pacjenci zwykle też, jedynie dosyć często zdarzało się złodziejstwo. Wyprowadzili mnie z psychozy, za co jestem bardzo wdzięczny. Narzekać można jedynie na jedzenie w tych placówkach, ale to chyba nie należy do ich odpowiedzialności (znaczy się personelu i lekarzy).
W szpitalu w Polsce?
Tik tak tik tak

-
- bywalec
Tak, w PolsceCatastrophique pisze: ↑ndz sie 23, 2020 12:19 pmZazdroszczę.Ronaldinho pisze: ↑ndz sie 23, 2020 12:18 pmU mnie był catering i fajne jedzenieCatastrophique pisze: ↑ndz sie 23, 2020 12:15 pm Byłem w czterech, jeśli dobrze pamiętam. Zawsze miły, życzliwy personel i lekarze. Pacjenci zwykle też, jedynie dosyć często zdarzało się złodziejstwo. Wyprowadzili mnie z psychozy, za co jestem bardzo wdzięczny. Narzekać można jedynie na jedzenie w tych placówkach, ale to chyba nie należy do ich odpowiedzialności (znaczy się personelu i lekarzy).
W szpitalu w Polsce?
- Catastrophique
- bywalec
Prywatny?Ronaldinho pisze: ↑ndz sie 23, 2020 12:23 pmTak, w Polsce
I w jakim miescie?
Tik tak tik tak