pomocy!

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
chory na schizo
zarejestrowany użytkownik

pomocy!

Post autor: chory na schizo »

dlaczego chorzy na schizofrenię tak bardzo bronią się przed próbami pomocy i odbierają to jako atak, wrogość ze strony bliskich?
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Re: pomocy!

Post autor: Hipis »

Psychoza wyciąga wszystkie traumy a najwięcej traum tworzy rodzina, myślę że dlatego.
E ?= m + (*c²)
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Jak ja atakuję kogoś, kogokolwiek, kto chce mi pomóc - to czysto na tle urojeniowym. Bez żadnej ideologii za tym ukrytej.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Jurian_69
zaufany użytkownik
Status: praktyk new code nlp
Gadu-Gadu: 63586693
Kontakt:

Post autor: Jurian_69 »

Łukasz Dębogost Tesla pisze: pn sie 17, 2020 8:22 am Psychoza wyciąga wszystkie traumy a najwięcej traum tworzy rodzina, myślę że dlatego.
biologiczna - owszem. ta, którą sobie wybierasz sam; raczej nie.
F43.9 :geek:
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Bo ludzie myślą, że mogą pomóc, że potrafią pomóc, dziś.
nic
Awatar użytkownika
apsnt
zarejestrowany użytkownik

Post autor: apsnt »

Łukasz Dębogost Tesla pisze: pn sie 17, 2020 8:22 am Psychoza wyciąga wszystkie traumy a najwięcej traum tworzy rodzina, myślę że dlatego.
Paradoksalnie może właśnie dlatego. Psychoza paranoidalna musi się przecież brać z wpojonego lęku. To tylko moje zdanie, nie trzeba się z nim zgadzać.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Schizofrenia bez lęku jak teraz ja mam polega na wkvrwieniu na wszystko dookoła i urojeniach aby tylko kogoś wkręcić złośliwie.

Czasami samo wychodzi też wkręcenie niezłośliwie, ale z tego można się pośmiać z wkręcanym a nie brać na poważnie.
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

Post autor: imon »

Przede wszystkim chorzy są schizofrenie nie wierzą w intelekt innych w sprawie ich przypadłości. Intelekt innych zwykle odrazu atakuje w nasz komfort. My szukamy logicznych wyjaśnień. A zdrowi w tym czasie obalają nasz intelekt. My bronimy naszego intelektu naturalnie nie mniej jednak wydaje mi się że zdrowiejemy jednak gdy masz intelekt przepadnie i wszystko w głowie zaczyna się tworzyć na nowo. Tak więc zdrowi w naszej sprawie moim zdaniem zawsze lepiej wiedzą, że w naszej głowie same bezsensowne i oderwane od rzeczywistości glupoty w których nie należy szukać sensu
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”