Kto, co?
Czy chcecie założyć rodzinę?
Moderator: moderatorzy
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Re: Czy chcecie założyć rodzinę?
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
-
- bywalec
- Status: -
- Gadu-Gadu: -
do tematu rozmowy odpowiedz Pycia
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Ja bym chciał, ale jestem wadliwy, uszkodzony
Jestem właśnie w trakcie (11 lat już będzie), że wybijam sobie ten pomysł z głowy. Ale chodzą te parki. Kobiece dupy. Nawet turyści niemieccy.
Jestem właśnie w trakcie (11 lat już będzie), że wybijam sobie ten pomysł z głowy. Ale chodzą te parki. Kobiece dupy. Nawet turyści niemieccy.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Próbować trzeba, kto nie próbuje ten nie wygrywa! Każda kolejna próba zbliża do właściwego celu bo rośnie szansa na sukces. Każdy ma prawo do szczęścia i do spełnienia się. Nawet obowiązek ma bym rzekł, obowiązek do bycia szczęśliwym. Wbrew wszystkim nieżyczliwym.
ja na widok kolorowanki trochę się rozpłakałem bo wiedziałem że nie będę miał komu jej kupić
ale po kilkunastu latach przyzwyczaiłem się do swojej samotności
ale po kilkunastu latach przyzwyczaiłem się do swojej samotności
Nie żałuję, że nie mam dzieci. Jakoś tak nie złożyło się. Za to miałem więcej czasu dla siebie, więcej wszystkiego dla siebie i nie musiałem sobie w wielu kwestiach odmawiać. Coś za coś. Choć wyrzeczenia w imię małego nowego człowieka też są wspaniałe.
-
- moderator
Co Ty gadasz do mnie w ogole?
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
To hebrajski i w dodatku drukowane same wielkie litery 

-
- moderator
Po koreansku wiecej rozumiem niz z niektorych wiadomosci Maniusia.
On ma swoją wyjątkową mowę. Mowę ciała też może mieć jakąś swoją wyjątkową

-
- moderator
Nie chce sie przekonac na wlasnej skorze...

Jestem zboczony,wolę zwierzęta 

Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
-
- bywalec
- Status: -
- Gadu-Gadu: -
Digital niech każdy ma swój styl i będzie oryginalny a swiat będzie ciekawszy xd
-
- moderator
Małżeństwo to wielka rzecz. I nie mówię tu wyłącznie o instytucji małżeństwa jako takiej tylko o sprawach życia codziennego. Znacznie łatwiej iść przez życie we dwoje niż samemu. Jest na kogo popatrzeć, na kim polegać, na kim się oprzeć. W kwestii finansowej też jest znacznie łatwiej bo dwie strony dokładają się do budżetu. Jest tez znacznie ciekawiej, weselej i człowiek nie ma czasu by zapadać się w siebie i pogrążać w chorobie. I kwestia najważniejsza, gdy zaprosicie Pana do siebie to Bóg już zawsze będzie z wami, a nie ma nic większego od boskiego wsparcia i bożego błogosławieństwa. „Gdzie dwóch gromadzi się w Moje imię, tam jestem pośród nich” (Mt 18,20)
Ale PAN czasem każe kochasiom zdobyć się na ciężkie przeprawy miłosne, zanim dotrze ze sobą męża i żonę.
Ja bym tak nie chciał.

(1): Słowo Pańskie skierowane do Ozeasza, syna Beeriego, za dni królów judzkich: Ozjasza, Jotama, Achaza i Ezechiasza oraz króla izraelskiego Jeroboama, syna Joasza. (2): Początek tego, co powiedział Pan do Ozeasza. Rzekł do niego: Idź, weź sobie [za żonę] kobietę uprawiającą nierząd i [bądź ojcem] dzieci nierządu; bo zaiste kraj uprawia nierząd - odwracając się od Pana. (3): Poszedł, więc i wziął za żonę Gomer, córkę Diblaima, a ta poczęła i urodziła mu syna. (4): I rzekł Pan do niego: Nadaj mu imię Jizreel, jeszcze trochę czasu upłynie, a ukarzę dom Jehu za krew [przelaną] w Jizreel i kres położę królestwu domu Izraela. [Biblia Tysiąclecia V, Oz 1]
(1): Mówcie do braci swoich: Mój lud, a do swych sióstr: Umiłowana. (2): Spór prowadźcie z waszą matką, prowadźcie spór! Ona, bowiem już nie jest moją żoną, a Ja już nie jestem jej mężem. Winna usunąć znaki nierządu ze swej twarzy i spomiędzy swych piersi ozdoby cudzołożnicy. (3): W przeciwnym razie obnażę ją zupełnie, i stanie się taka jak w dzień swych urodzin; uczynię ją podobną do pustyni, sprawię, że będzie jak ziemia wyschnięta, i umrze z pragnienia. (4): Dzieciom jej nie okażę litości, bo są to dzieci nierządu. (5): Matka ich, bowiem uprawiała nierząd, okryła się hańbą ta, co je poczęła; mówiła, bowiem: Pobiegnę za swymi kochankami, co chleb mi dają i wodę, wełnę, len, oliwę i napój. (6): Dlatego zamknę jej drogę cierniami i murem otoczę, tak, że nie znajdzie swych ścieżek. (7): Za kochankami swymi pobiegnie, ale ich nie dogoni; zacznie ich szukać, ale nie znajdzie. Wtedy powie: Pójdę i wrócę do mego męża pierwszego, bo wówczas lepiej mi było niż teraz. (8): Nie wie już o tym, że to Ja właśnie dałem jej zboże, moszcz, świeżą oliwę, że nie skąpiłem srebra ni złota, z którego uczyniono Baala. (9): Dlatego wrócę i zabiorę swoje zboże w odpowiedniej chwili i swój moszcz we właściwej porze, odbiorę moją wełnę i len, co miały okryć jej nagość. (10): Teraz obnażę ją przed oczami kochanków, i nikt jej nie wyrwie Mi z ręki. (11): Położę kres wszystkim jej zabawom, świętom, dniom nowiu, szabatom i wszystkim uroczystym zebraniom. (12): Zniszczę jej winnice i sady figowe, o których mówiła: Oto zapłata moja, jaką mi dali moi kochankowie. W gąszcz je obrócę i będą się nimi pasły dzikie zwierzęta. (13): Ukarzę ją za dni Baalów, gdy im paliła kadzidła, a zdobna w swe kolczyki i naszyjniki biegała za swymi kochankami, a o Mnie zapomniała - wyrocznia Pana. (14): Dlatego zwabię ją i wyprowadzę na pustynię, i przemówię do jej serca. (15): Tam zwrócę jej winnice, a z równiny Akor [uczynię] bramę nadziei - i tam odpowie jak w dniu, w którym wychodziła z ziemi egipskiej. (16): I stanie się w owym dniu - wyrocznia Pana - że nazwie Mnie: Mąż mój, a już nie powie: Mój Baal. (17): Usunę z jej ust imiona Baalów, a imion ich już się nie wspomni. (18): W owym dniu zawrę z nimi przymierze, z dzikim zwierzęciem i ptactwem podniebnym, i z tym, co pełza po ziemi. Łuk, miecz i wojnę usunę z kraju, sprawię, że będą odpoczywać bezpiecznie. (19): I poślubię cię sobie na wieki, poślubię przez sprawiedliwość i prawo, przez miłość i miłosierdzie. [Biblia Tysiąclecia V, Oz 2]
To ta sama Bozia co Jezus? Możliwe, bo on też lubił Marie Magdaleny.