Co ostatnio oglądaliście?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Re: Co ostatnio oglądaliście?

Post autor: Walet Pikowy »

"Topielisko Klątwa La Llorony ".Niby horror,a ja się w ogóle nie bałem rzadko to mi się zdarza.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

"Kariera frajera".W głównej roli Adam Sandler . Przypomniały się stare dobre czasy z dzieciństwa.Dobry film na odmóżdżenie:)
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

"Dumbo". Nie dalem rady. Wyłączyłem po 20 minutach.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Zdrowaśny
zaufany użytkownik

Post autor: Zdrowaśny »

Alita: Battle Angel

Dobry był :)
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Dzis to obejrzę. Skoro piszesz, ze dobry...
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

"Tolkien".Film bardzo ciekawy,trochę zabawny.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Post autor: Tal »

W pragnieniu odstresowania się i zainspirowania poprzez mądry i budujący film natrafiłem na "The Professor and the Madman" w którym główną rolę grają Mel Gibson oraz Sean Peen.

Film "Profesor i szaleniec" powstał na podstawie książki Simona Winchestera z 1998 roku. Opowiada prawdziwą historię powstania oksfordzkiego słownika języka angielskiego do dziś postrzeganego za najbardziej metodyczny słownik angielszczyzny w dziejach.

Mel Gibson wciela się w profesora Jamesa Murraya, który w 1875 roku rozpoczyna prace nad słownikiem. W zamyśle część haseł w pozycji miała pochodzić od czytelników do których Murray wystosował apel w gazetach. Wkrótce okazało się, że autorem ponad 10 tys. haseł do wydawnictwa jest William Chester Minor (Sean Penn) genialny chirurg, który przebywa w zakładzie dla obłąkanych.

To opowieść o szaleństwie, geniuszu i dwóch pochłoniętych obsesją mężczyznach, którzy zmienili literacką historię.

Scenariusz tego filmu napisało życie i z tego powodu takie filmy szczególnie sobie cenię.
Historia ta umocniła moje przekonanie potwierdzając biblijną prawdę na temat miłości i kiedy spotykamy ludzi w ten sposób miłość definiujących wobec bliźniego i Boga możemy być pewni, że mamy do czynienia z Prawdą w Jezusie Chrystusie.

Szczerze zachęcam każdego do obejrzenia tego wyjątkowego filmu.

"1 Choćbym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący. 2 I choćbym miał dar prorokowania, i znał wszystkie tajemnice, i posiadał wszelką wiedzę, i choćbym miał pełnię wiary, tak, żebym góry przenosił, a miłości bym nie miał, byłbym niczym. 3 I choćbym rozdał na żywność dla ubogich cały swój majątek, i choćbym wydał swoje ciało na spalenie, a miłości bym nie miał, nic nie zyskam. 4 Miłość jest cierpliwa, jest życzliwa. Miłość nie zazdrości, nie przechwala się, nie unosi się pychą; 5 Nie postępuje nieprzyzwoicie, nie szuka swego, nie jest porywcza, nie myśli nic złego; 6 Nie raduje się z niesprawiedliwości, ale raduje się z prawdy; 7 Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, wszystkiego się spodziewa, wszystko przetrzyma. 8 Miłość nigdy nie ustaje. Bo choć są proroctwa, przeminą; choć języki, ustaną; choć wiedza, obróci się wniwecz." (1Kor 13,1-8)

Obrazek

https://www.cda.pl/video/359620665?wersja=720p
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Chciałabym obejrzeć:
1. Ninateka
Brancz
Udręka życia
SAKSOFON
Skutki uboczne
Komety
Przygoda

2. HBO GO
Bliskość
Witam panie
STATUS ZWIĄZKU
Czarnobyl
Veep
Deadwood
Fargo
Counterpart

3. Netflix

THE GOOD PLACE
ONE DAY AT A TIME
Sex education
Russian doll
EFEKT MOTYLA
Moje córki krowy

Ale...boję się, że się pogubię w fabule i trzeba kupić abonament...
szmata
zaufany użytkownik

Post autor: szmata »

Serial " Na cały głos"

Serial opowiada o założycielu konserwatywnej stacji telewizyjnej Fox News - Rogerze Ailesie .
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Na Ninatece "Posprzątane" oglądam właśnie
Strasznie fajnie gra Adamczyk. Trochę za nowoczesne dla mnie.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Cudowni chłopcy.

Mianem "cudownych chłopców" określa się ludzi sukcesu, którzy muszą do niego dorosnąć i swoimi dalszymi osiągnięciami udowodnić, że nie postawili sobie poprzeczki zbyt wysoko. W świecie nastawionym na zwycięzców taki problem dotyczy wielu ludzi ze świecznika (jeden Małysz wie, jak go przeskoczyć) - borykał się z nim także Michael Douglas, kiedy jako młody producent zdobył Oskara za "Lot nad kukułczym gniazdem" i bał się, że nic lepszego już go w życiu nie spotka. Teraz znowu musi przeżywać podobne męki - na szczęście jako postać fikcyjna.
Grany przez niego Grady (nomen-omen) Trip dorastał w latach sześćdziesiątych - stąd jego zamiłowanie do rozmaitych dopalaczy: od skrętów, poprzez "starą przyjaciółkę" kodeinę zapijaną whisky, aż po kokainę. Jest pięćdziesięciokilkuletnim wykładowcą literatury oraz autorem bestselleru sprzed siedmiu lat - od tego czasu nie opublikował żadnej nowej książki. Nie spotkała go jednak - jak można by się spodziewać - niemoc twórcza, lecz raczej "niemoc ukończenia". Jego dzieło rozrasta się do niepokojących rozmiarów, gdyż Trip zdaje sobie sprawę, że kiedy wystuka wreszcie THE END, nastąpi nieuchronna konfrontacja z czytelnikami.
Głównym motorem fabuły filmu nie są jednak twórcze zmagania, lecz straszliwy sojusz Losu z Pechem, przy współudziale przewrotnej Fortuny. W ciągu jednego dnia na głowę biednego profesora zwala się cała lawina problemów: żona go opuszcza, kochanka (małżonka szefa - dziekana wydziału literatury) oświadcza, że jest w ciąży, a z wizytą przyjeżdża bankrutujący wydawca Crabtree (Robert Downey Jr.), dla którego jedyną nadzieją pozostała niedokończona książka Tripa. Mało? Proszę bardzo: Crabtree pojawia się w towarzystwie ponętnego&#8230; transwestyty w czerwonej sukni; najzdolniejszy uczeń profesora, James Leer (w tej roli Tobey Maguire) zabija ukochanego psa wspomnianego już dziekana, który (pies, nie dziekan) skoczył z zębami na Tripa, a na dodatek w najmniej odpowiednim momencie pojawia się nawiedzony Murzyn z fryzurą á la Leningrad Cowboys, twierdząc, że jest właścicielem samochodu profesora. Uff! Wystarczy&#8230;

Fajny film nakręcony jeszcze w starych klimatach,z fajna obsadą,uśmiałem się na nim:)
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Oglądałem pierwszą część Annabelle .Dosyć słaby horror może druga część będzie lepsza,bo jak widziałem zwiastun drugiej części to sobie więcej obiecywałem po tym filmie.

Mia otrzymuje od męża zabytkową lalkę, która po napadzie na ich dom zostaje opętana przez okultystów i terroryzuje małżeństwo

Pewne fajne momenty miał,ale dosyć słabo się na nim bałem :roll:
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Spaceruję sobie po Jarmarku Jagiellońskim w Lublinie a tam kilkoro Chińczyków rozdaje ulotki. Zerkam i widzę ceny narządów do transplantacji. Po kilkaset tysięcy złotych. Podobno wycinają je żywym ofiarom! Porywają, rozbierają i po człowieku.
O co chodzi?
O prześladowania członków sekty Falun Gong w Chinach.

No to obejrzymy sobie reportaż:

https://www.arte.tv/pl/videos/087017-00 ... alun-gong/
cezary123
zaufany użytkownik

Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Świat według Garpa

Wychowany samotnie przez matkę Garp jest początkującym pisarzem, który próbuje odnaleźć swoje miejsce na świecie.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Kobiety Mafii 2. Nie arcydzieło ale oglądało się świetnie, Vega daje radę. Odkryłem nowy niesamowity vod, 3filmy.com. Wszystkie nowości bez ograniczeń.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Post autor: Tal »

Digital pisze: sob sie 24, 2019 9:58 pm (...) Odkryłem nowy niesamowity vod, 3filmy.com. Wszystkie nowości bez ograniczeń.
Dzięki, właśnie wygodnie się rozsiadam, by obejrzeć Paweł, apostoł Chrystusa, którego od jakiegoś czasu szukałem ;)

Oczywiście film ten polecam każdemu, tym bardziej, że jest dubbingowany i w jakości HD ready.

Jeszcze raz dzięki Digital i pozdrawiam serdecznie.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

A do usług i proszę bardzo :D miłego oglądania.
cezary123
zaufany użytkownik

"Jak Magda Goebbels, wyemancypowana, młoda kobieta stała się wyznawczynią nazistowskiej propagandy"?

https://www.planeteplus.pl/dokument-mag ... eszy_47873
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Nowe oblicze Greya

Trzecia część ekranizacji światowego bestselleru - trylogii autorstwa E.L. James. Szczęśliwi Christian i Ana wiodą dostatnie, pełne miłości życie. Codzienność nie zabiła w nich namiętności. Ale nad ich związek nadciągają czarne chmury. Były szef Any, Jack Hyde, który poprzysiągł zemstę, czeka na czas, w którym będzie mógł jej dokonać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „filmy”