Co trzeci Polak nie chce schizofrenika za sąsiada i przyjaciela
Moderator: moderatorzy
Re: Co trzeci Polak nie chce schizofrenika za sąsiada i przyjaciela
On się we mnie nie wziął znikąd. Nie jest zakamuflowany. Taki już jestem, na co dzień. Ćwiczę okazywanie emocji, typu uśmiech od ucha do ucha lub focha. Nigdy nie udaję kogoś kim nie jestem. Wewnątrz jestem miłym facetem, każda kobieta mi to mówi, ale na zewnątrz odstraszam ludzi zimną pokerową twarzą. To nie przystoi, dlatego ćwiczę przed lustrem. Chyba już wytłumaczyłem najprościej jak się dało.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
No teraz dopiero zrozumiałem. Tylko jeśli będziesz dawać powody to nadal ten zimny drań, który nie wziął się znikąd będzie w tobie siedział.Digital pisze: ↑czw cze 27, 2019 9:52 am On się we mnie nie wziął znikąd. Nie jest zakamuflowany. Taki już jestem, na co dzień. Ćwiczę okazywanie emocji, typu uśmiech od ucha do ucha lub focha. Nigdy nie udaję kogoś kim nie jestem. Wewnątrz jestem miłym facetem, każda kobieta mi to mówi, ale na zewnątrz odstraszam ludzi zimną pokerową twarzą. To nie przystoi, dlatego ćwiczę przed lustrem. Chyba już wytłumaczyłem najprościej jak się dało.
Tak to prawda kobiety patrzą na to co widać po wierzchu dlatego tego zimnego drania, którego nosisz w sobie musisz przećwiczyć minami w lustrze. Miny i fochy pomogą go zagłuszyć żeby się z ciebie nie wydostawał w towarzystkwie ale wewnątrz będziesz zawsze taki sam.
Nie przyszlo ci to do głowy że to że piszą/mówią że jesteś miły to nie szczerze po prostu kurtuazja wiesz co to kurtuazja ?.
Mówią szczerze w to nie wątpię. Tyle że są to kobiety które raczej nie mają szans na poznanie mojego wnętrza. To są raczej takie powierzchowne stosunki tylko.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony sob sie 03, 2019 10:36 am przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Nikt nie lubi dziwaków. Lepiej jest jednak wychodzić na dziwaka niż jakby wiedzieli, że ktoś jest chory psychicznie.
- Słonecznik1
- bywalec
pewnie co 4 czy 5 wogóle nie chce mieć sąsiada
Prawda jest taka, że ludzie chętniej zaakceptują alkoholika, który bije żonę, narkomana, który zabiję Cię za dawkę, niż chorego psychicznie. Ostatnio czytałem wywiad z żoną Marka Grechuty i nikomu nie przeszkadzało, że "pił", a ona przyznała, ze mąż nie pił w ogóle tylko cierpiał na dwubiegunówkę- ludzie cię bardziej będą akceptować jeśli będziesz nałogowcem, niż osobą chorą psychicznie. Taka sprawiedliwość:(
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- Catastrophique
- bywalec
Kompletna bzdura. Jesli zyjesz z ludzmi w zgodzie, nie zachowujesz sie dziwacznie i odpychajaco, beda do Ciebie mili, niewazne czy jestes alkoholikiem czy schizofrenikiem. U mnie wie cala ulica i spora czesc miasta, nigdy nie mialem zadnych nieprzyjemnosci.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Zachowujesz sie dośc racjonalnie.Nie kazdy ma taką możliwość.
To dlaczego do pracy przyjmą i będą tolerować alkoholika, a schizofrenika już nie, chociaż się leczy? no chyba, ze do pracy chronionej, za parę groszy...Catastrophique pisze: ↑pn wrz 02, 2019 5:58 pm Kompletna bzdura. Jesli zyjesz z ludzmi w zgodzie, nie zachowujesz sie dziwacznie i odpychajaco, beda do Ciebie mili, niewazne czy jestes alkoholikiem czy schizofrenikiem. U mnie wie cala ulica i spora czesc miasta, nigdy nie mialem zadnych nieprzyjemnosci.
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
-
- zaufany użytkownik
ludzie to kmioty nie ma sie nimi co przejmowac
- Catastrophique
- bywalec
Pracuje normalnie, wszyscy wiedza o chorobie. Sa mili bo i ja taki jestem. Jesli chcesz aby ludzie Cie szanowali i lubili, zacznij sam to robic w ich strone, zamiast nazywac ich kmiotami.
@Berk
Wiekszosc ma w remisji.
@Berk
Wiekszosc ma w remisji.
Tik tak tik tak

Przyznawanie się do choroby jest jak wiązanie sobie pętli na szyi, jedno potknięcie i lecisz w dół. Bardzo zły pomysł, ma się przypięta łatkę. Tu się uśmiechają, a za plecami obgadują. I na nic tu zda się bycie miłym. Ludzie już tacy są, depczą słabszych, gardzą chorymi psychicznie. A narkomana czy alkoholika bijącego żonę boją się więc nie ruszają.
- Catastrophique
- bywalec
Digital, w ilu miejscach pracowales? Na miejscu, nie zdalnie.
Tik tak tik tak

- Catastrophique
- bywalec
Uprzedzenia macie tylko w swojej glowie, bo to wygodne - przeciez jak ludzie nie szanuja to mozna siedziec w swojej samotni zamiast walczyc o siebie
.

Tik tak tik tak

Przez całe życie, to chyba nie zliczę, a sporo tego było wierz mi. Co to za walka i o co?
- Catastrophique
- bywalec
Coz innego moglbys napisac
. Walka z fobia spoleczna, nieśmiałościa, mizantropia i samotnoscia miedzy innymi poprzez wychodzenie do ludzi jak np wlasnie praca zarobkowa. Wielu schizofrenikow ma problem z samotnoscia - niepotrzebnie i na wlasne zyczenie.

Tik tak tik tak

Po kij mam wychodzić do ludzi, żeby mnie kijem pogonili? Oni mnie nie chcą, a ja ich nie potrzebuję. Jest mi dobrze tak jak jest i niczego więcej od nikogo nie potrzebuję. Z samotnością ogólnie ma problem spora ilość ludzi. Tego nie da się zmienić. Większość emerytów i rencistów jest samotna, nawet gdy mają rodzinę. Z fobia społeczną i nieśmiałością zmagają się często nawet młodzi i do tego zdrowi ludzie, i to na nich należy skupiać uwagę.
- Catastrophique
- bywalec
Nie kazdy Cie pogoni. Mi to sie nigdy nie zdarzylo.To nie jest tak, ze oni maja Cie chciec. Inicjatywa nalezy do Ciebie jezeli jestes samotny. Trudne, ale nie niemozliwe. Zawsze sie da, jesli wezmiesz odpowiedzialnosc za swoje zycie. Ja wzialem i nie zaluje, poniewaz moje zycie wyglada coraz bardziej tak jak po prostu wymarzone, a wdzieczny za to moge byc Bogu i sobie. Naprawde, ciezko na to pracowalem wiec i satysfakcja ze zmian jest teraz wieksza. Skrajny introwertyk > pelny ekstrawertyk.
Tik tak tik tak