Czym są tajemnicze koincydencje, których doświadczyłem?

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.

Czym według Was są obserowane przeze mnie koincydencje?

Efektem działania sił nadprzyrodzonych
9
21%
Urojeniami, objawem psychozy (zwłaszcza schizofrenii)
19
45%
Ideami odniesienia czy innymi myślami podobnymi do urojeń, ale nie urojeniami
6
14%
Przypadkiem, a coś tego typu mógłby zauważyć i zwykły człowiek, gdyby przykładał większą uwagę
8
19%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Re: Czym są tajemnicze koincydencje, których doświadczyłem?

Post autor: kotek »

Duże koincydencje przyniosły dwie daty z 2016 roku - 9.3.2016 i 30.9.2016. Daty składają się z trzech liczb i suma cyfr w trzech liczbach razem wziętych wynosi 21, sumy te to 9, 3, 9 i 3, 9, 9 (skojarzyły się mi się z pewną trójką liczb, o której przeczytałem w 2017 roku po raz pierwszy i były one innymi cyframi w liczbach, z których pierwszych cyfr można było ułożyć 21 7) i średnia arytmetyczna tych trzech sum cyfr wynosi 7. W dacie 30.9.2016 jest 7 cyfr znaczących i różnica liczby oznaczającej dzień (30) i liczby oznaczającej miesiąc (9) wynosi 21. To jedyna taka data w tej dekadzie, w której występują cyfry: 0, 1, 2, 3, 6, 9 i w której wspomniana wcześniej różnica wynosi 21 oraz suma cyfr także wynosi 21.

Ciąg: 6, 13, 20 można ułożyć z cyfr dwóch dat wspomnianych wcześniej. Ciągi powstałe z cyfr tego ciągu, które mają pięć cyfr i trzy wyrazy, mają pewne ciekawe właściwości, jeżeli chodzi o różnice.
6, 13, 20 - różnica 7
2, 31, 60 - różnica 29
2, 16, 30 - różnica 14
0, 13, 26 - różnica 13
0, 16, 32 - różnica 16
0, 31, 62 - różnica 31
Różnice: 7, 29, 13, 31 to różnice z tetrady "cudownych" ciągów arytmetycznych złożonych z sześciu tych samych cyfr:
11, 24, 37 - różnica 13
11, 42, 73 - różnica 31
13, 42, 71 - różnica 29
17, 24, 31 - różnica 7
Wszystkie osiem skrajnych wyrazów ciągów wymienionych powyżej to liczby pierwsze.
Wszystkie cztery różnice ciągów wymienionych powyżej to liczby pierwsze. W dodatku cyfry występujące w różnicach (1, 3, 2, 9, 7) to te same cyfry, co w pewnym koincydentnym zbiorze trzech liczb, o którym przeczytałem w drugiej połowie 2017 roku.

21.7 i 3, 6, 9 niejako mnie prześladują :)
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Fragment postu z 8.11.2018:
kotek pisze: śr lis 07, 2018 11:57 pmJest jeszcze jedna ciekawostka związana z ciągami: 11, 24, 37; 11, 42, 73; 13, 42, 71; 17, 24, 31. Gdy uporządkujemy cyfry tworzące te ciągi rosnąco i utworzymy z tych kolejnych cyfr liczby dwucyfrowe, otrzymamy trzy addytywne liczby pierwsze: 1, 1, 2, 3, 4, 7 --> 11, 23, 47. To trzecia, czwarta i piąta liczba Thabita (ang. Thabit number, tu link do angielskiej Wikipedii o tych liczbach: https://en.wikipedia.org/wiki/Thabit_number).

Ile wynoszą sumy cyfr w liczbach: 11, 23, 47?
2, 5, 11.
2, 5, 11 to trzy pierwsze liczby Thabita!
Suma tych trzech addytywnych liczb pierwszych wynosi 18 (3+6+9), a suma cyfr tych trzech liczb wynosi 9.
Różnica średniej i najmniejszej liczby ciągu 2, 5, 11 wynosi 3 (5-2). Różnica największej i średniej wynosi 6 (11-5), zaś największej i najmniejszej - 9 (11-2).
Liczby ciągu 2, 5, 11 przeczytane od tyłu dają te same liczby, tyle że w malejącej kolejności.
Jakiś czas temu znalazłem pewną stronę, gdzie pojawiało się w miarę często kilka pierwszych liczb Thabita, które są jednocześnie liczbami pierwszymi. Strona ta była związana z zależnościami liczbowymi w księdze uznawanej przez wyznawców pewnej religii za świętą. Strona ta pojawiła się chyba 2.11.2017. Ta strona to: (z własnymi wyróżnieniami):
Quran Primalogy
New Discovery – Nov, 2nd 2017
Primalogy structure in the number of words vs chapters

Fact #1 : There is 23 (prime and also additive prime) chapters with number of words as primes.
Fact#2 : The first 11 (prime and also additive prime) chapters total words number is 797 (prime and also additive prime).
Fact#3: The last 11 (prime and also additive prime) chapters total words number is 10037 (prime and .also additive prime).
Fact#4 : If we combine 797 and 337 (center chapter number of words) and 10037,we obtain 79733710037 which is prime and also additive prime.
Fact#5 : The total number of words of all the chapters is 11171 (prime and also additive prime).

036:053 Soon We shall show them Our signs in the horizons and in their own souls until it becomes clear to them that He is the Real. Is it not sufficient that your Lord is witness to all things?
Czy to może być dowód na to, że moje koincydencje są podstępem szatana, a nie zbiorem "przypadkowych" zdarze czy objawem choroby psychicznej? Dlaczego mam koincydencje z Koranem, i to dość duże?

Daty: 27.4.2017 i 24.7.2017 mają sumę cyfr 23 i sumę liczb 2048, czyli 2^11 (dwa do potęgi jedenastej).
23 - addytywna liczba pierwsza o sumie cyfr 5, jedna z liczb Thabita (czwarta).
2 - najmniejsza liczba Thabita, addytywna liczba pierwsza. Pierwsza z liczb Thabita.
11 - addytywna liczba pierwsza, trzecia liczba Thabita.
1 i 3 (numery wskazujące, która to liczba Thabita w przypadku liczb 2 i 11) postawione obok siebie dadzą liczbę 13, która odwrócona daje inną liczbę pierwszą - 31.

1. Nov 2nd, 2017 to drugi listopada 2017 roku (2.11.2017). Mamy tu pierwszą i trzecią liczbę Thabita w tej dacie!
2. Na slajdzie o Koranie jest wymienionych pięć faktów. 5 to druga liczba Thabita.
3. Są 23 rozdziały z liczbą pierwszą jako sumą słów. 23 to czwarta liczba Thabita, która ma sumę 5.
4. Drugi i trzeci fakt (cyfry 2 i 3 napisane obok siebie dadzą 23) dotyczą jedenastu rozdziałów (dwóch jedenastek rozdziałów). Liczba pierwsza będąca sumą liczb wersetów w jedenastu rozdziałach mających liczbę pierwszą jako sumę liczb słów, które mają najmniejsze liczby słów, wynosi 797. Liczba 797 ma sumę cyfr 23, czyli czwartą liczbę Thabita (która ma drugą liczbę Thabita jako sumę cyfr).
5. Trzeci fakt także dotyczy jedenastu wersetów, tych, które mają największe sumy liczb słów. Jest w nich 10037 słów, liczba ta ma sumę cyfr 11 (trzecia liczba Thabita o sumie cyfr będącej pierwszą liczbą Thabita).
6. Czwarty fakt dotyczy trzech liczb pierwszych postawionych obok siebie - 797, 337 (liczba słów w dwunastym pod względem liczby słów rozdziale Koranu mającym liczbę pierwszą jako sumę liczb słów, ma ona sumę cyfr 13, czyli 2+11 (pierwsza i trzecia liczba Thabita)) i 10037, które to liczby postawione obok siebie dadzą liczbę pierwszą 79733710037, której suma cyfr wynosi 47 (piąta liczba Thabita mająca trzecią liczbę Thabita jako sumie cyfr). Liczba ta składa się z trzech liczb, z których każda ma 7 jako ostatnią cyfrę. Suma ostatnich cyfr w tych liczbach wynosi 21 (7+7+7).
7. Piąty fakt dotyczy sumy słów we wszystkich 23 rozdziałach, która to suma wynosi 11171. Suma cyfr tej liczby wynosi 11 (liczba Thabita o liczbie Thabita jako sumie cyfr), w dodatku z cyfr tej liczby można ułożyć dwie liczby jedenaście.
Ostatnio zmieniony czw mar 28, 2019 9:30 pm przez kotek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Suma liczb: 27 i 4 oraz 24 i 7 wynosi 31, a suma cyfr w tych liczbach wynosi 13. 27 i 4 oraz 24 i 7 to liczby oznaczające dzień i miesiąc w datach początku i końca mojego trzeciego pełnego pobytu na oddziale dziennym. Rok 2017 to rok, w którym trwał ten pobyt. Ten rok pojawił się na slajdzie.

Koincydencja z liczbami Thabita ze strony o liczbach słów w rozdziałach Koranu mających liczby pierwsze jako liczby słów jest duża. Pojawia się tu 5 pierwszych liczb Thabita, które są jednocześnie addytywnymi liczbami pierwszymi. Dlaczego dowiedziałem się o tym slajdzie, może nawet jako pierwszy w Polsce, i to po tym, jak miałem koincydencje związane z tymi liczbami Thabita?

Zauważyłem, że liczba 33779710037 także jest liczbą pierwszą. Sprawdziłem to na tej stronie: https://primes.utm.edu/curios/includes/primetest.php

To nie jedyna koincydencja związana z Koranem. Sumy cyfr w liczbach oznaczających liczbę wersetów, słów i liter w pierwszym rozdziale Koranu to: 7, 11, 13. Te trzy liczby mają sumę 31 i sumę cyfr 13, tak samo, jak liczby 27 i 4 czy 24 i 7! Sumy liczb w liczbach: 7, 11, 13 wynoszą 7, 2, 4. To te same cyfry, co w liczbach 27 i 4 czy 24 i 7!

Gdy podałem w Google frazę "liczby thabita", to znaleziono tylko 3 wyniki (do moich postów).

Znalazłem taki film: (Buddyzm Islam zagrożenia - S. Michaela Pawlik OP)
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Buddyzm i islam niesie zagrożenie a chrześcijaństwo może nie? Śmiechu warte!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Islam może się jawić jako bardziej niebezpieczny od buddyzmu, a to dlatego, że w świętej dla wyznawców islamu księdze są zastanawiające zależności liczbowe i literowe. Moja natura uważa islam za zło, bo głosi on straszny los tych, którzy nie wyznają tej religii. Dla niej nielogiczne jest to, aby chrześcijanie (zwłaszcza ci, którzy wierzą w możliwość wiecznego potępienia) szli do piekła, zwłaszcza w nieskończoność. Dlaczego Adam i jego żona czy Izraelici wielbiący złotego cielca mieliby otrzymać przebaczenie (co jest czymś dobrym), a np. katolicy, którzy odrzucają Koran, zwłaszcza uznając go za podstęp szatana, nie? Tak samo dla niej nie fair może być to, że muzułmanie według wiary chrześcijańskiej pójdą do piekła? Dla mojej psychiki za gorszych grzeszników uważani są ateiści, ci, co nie wierzą w Najwyższego, a nie wyznawcy (zwłaszcza gorliwi) innych monoteistycznych religii?
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Uwaga! Opisy tych koincydencji dotyczą gier z licznymi niebezpiecznymi treściami, a przynajmniej przez niektórych granie w nie może być grzechem ciężkim.

Na zrzucie ekranu z pewnej gry zobaczyłem takie komentarze (prawdopodobny tekst):

*You see: Egg.
*This heavy egg stuck in the hole and now will not
move anywhere.
*You see: Hole.
*Obviously, a hole dug by animals. Hardly you'll fit
inside.

Jakie rzeczowniki się powtarzają? "Egg" i "hole". Lokacja nazywa się ponoć "Giant Egg" (Wielkie Jajo).

14.10.2018 zobaczyłem w tej samej grze specjalne spotkanie nazwane Big Hole (Wielka Dziura). Ów otwór był nawiązaniem do odbytu formy życia opartej na azocie, która wystąpiła w filmie "Ewolucja" z 2001 r. (jeden z niewielu filmów, które oglądałem, zawierał niebezpieczne treści (podobnie jak i gra, w której były te spotkania)), gdzie David Duchovny występował jako dr Ira Kane. W spotkaniu było ciało Iry Kane'a, w nim można było znaleźć szampon (Head & Shoulders?). Była też lina (ang. rope) i kamień (ang. rock). Ponoć użycie szamponu na dziurze pozwala na wejście do jej środka.

Szampon nazwałem "V", gdy opisywałem tę koincydencję na innych forach. 18.10.2018 wpisałem angielską transliterację rosyjskiej nazwy jednej z najniebezpieczniejszych istot w grze, w której było to spotkanie. Znalazłem słowo "szampon" w trzecim linku, od razu było go widać. Potem zobaczyłem pewną stronę związaną z językiem angielskim i na niej ujrzałem słowo "shampoo", to było też 18.10.2018. 19.10.2018 myślałem o szamponie w pewnym dużym sklepie i chwilę później usłyszałem reklamę dwóch szamponów. Powtórzyło się to 22.10.2018!

Jakiś czas później znowu wpisałem nazwę tej istoty i znalazłem w trzecim linku... dwa słowa "shampun" i jedno angielskie "shampoo"! Bingo!
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Jakiś czas później zobaczyłem inne spotkanie specjalne w tej samej grze. Nazywało się "Dear John". Były w nim szczątki sierżanta Konga. W nich był przedmiot z czarnym wizerunkiem kota. Był też kamień ("rock").
Może tego samego dnia zobaczyłem też inne spotkanie specjalne o nazwie "Next" ("Następny"). Był w nim dziwny autobus i skrzynka ze znaczkami pocztowymi. Kamień też był, jak zwykle :) Możliwe, że kilka godzin po zobaczeniu spotkania "Next" kilka razy rozwiązywałem test IQ, w którym był przycisk... Next!

Spotkanie "Dear John" spowodowało dużą koincydencję 4.5.2019. Około 17 sprawdziłem, czy przedmiot znaleziony w szczątkach Konga "zawierał" czarny wizerunek kota. Zawierał. Tytuł filmu ze spotkaniem zawierał słowa "legendary legend". Chwilę później wpisałem w Google chicken-kicken (co pochodziło od kopania kurczaka w innej grze niż ta ze spotkaniami). Od razu wyświetlił się link do filmu zatytułowany "Legend of Big John"!

13.5.2019, ok. 21:30, na TVN24 widziałem podpis kobiety nazywającej się Jo Kent. Chwilę później widziałem słowo "Kate". Jakiś czas później na pewnym forum zobaczyłem słowo "kont". O słowach "Kent" i "kont" (zapewne i "Kane" oraz "Kong") myślałem może ok. 18 - 20 13.5.2019! Ok. 22 wpisałem w Google frazę rozkosz koincydencji epickich i w pierwszym linku (jego opisie) znalazłem słowo "kona". Widziałem też mniej więcej w tym samym czasie link do filmu z gry "jakby z tej samej serii" co ta, w której były Wielka Dziura i "Następny" i w tym linku było słowo "Kane"! Duża koincydencja... Jeszcze ta "rozkosz koincydencji epickich"... Mniam, pysznie.

Kilka słów "wpadło" w koincydencję z drugiej połowy 13.5.2019:
1. Kane
2. Kong
3. Kent
4. Kont
5. Kona
6. Kate
Pięć pierwszych słów spełnia następujące trzy warunki:
- ma cztery litery
- zaczyna się na k
- trzecią literą jest n
Szóste słowo ma pierwszą, drugą i czwartą literę taką samą, co słowo "Kane".

Kane i Kong zaczęli koincydencję. Dwa trupy o koincydentnych słowach na końcu ich opisu.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Wielkie Jajo przyniosło jeszcze inne koincydencje. Jakiś czas temu podałem w Google frazę złożoną z nazwy pewnej gry i słowa eggs. Wszedłem na pierwszą stronę w wynikach i było o "jajach wielkanocnych" w tejże grze (bardzo podobnej do tej rosyjskiej gry, w której było Wielkie Jajo). W pierwszym "jaju wielkanocnym" znalazłem frazę z liczb i liter. Były one po dwóch stronach loga. Po lewej stronie można było znaleźć liczby 5 i 23, a po prawej - liczbę 421. No to naprawdę "wielkie jajo", bowiem dostrzegłem masę koincydencji związanych z tymi trzema liczbami! Dotyczyły one zwłaszcza trypletu 7, 29, 139.

Liczby: 5, 23, 421 tworzą tryplet o ciekawie podobnych właściwościach do 7, 29, 139:
1. Pierwsze liczby (najmniejsze) są liczbami pierwszymi (addytywnymi) jednocyfrowymi.
2. Drugie liczby są dwucyfrowymi liczbami pierwszymi addytywnymi.
3. Trzecie liczby są trzycyfrowymi addytywnymi liczbami pierwszymi.
4. Cyfry w największych liczbach tworzą ciągi geometryczne bez konieczności ich porządkowania od najmniejszej do największej lub na odwrót (1, 3, 9 - ciąg geometryczny rosnący, 4, 2, 1 - ciąg geometryczny malejący).
5. Sumy cyfr w obydwu trypletach są nieaddytywnymi liczbami pierwszymi.
6. Sumy cyfr w sumach cyfr obydwu trypletów są nieaddytywnymi liczbami pierwszymi.
7. W obydwu trypletach występuje po pięć różnych cyfr: w 7, 29, 139 - 1, 2, 3, 7, 9; w 5, 23, 421 - 1, 2, 3, 4, 5.
8. Sumy cyfr, które nie powtarzają się w liczbach tych dwóch trypletów (występują tylko raz w poszczególnych trypletach) wynoszą tyle samo - 13 (7+2+1+3 = 5+3+4+1).
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Zauważyłem ciekawą zależność związaną z pierwszymi i drugimi cyframi w liczbach "cudownego" kwartetu ciągów arytmetycznych:
- 11, 24, 37 - pierwsze cyfry 1, 2, 3, drugie cyfry 1, 4, 7;
- 11, 42, 73 - pierwsze cyfry 1, 4, 7, drugie cyfry 1, 2, 3;
- 13, 42, 71 - pierwsze cyfry 1, 4, 7, drugie cyfry 3, 2, 1;
- 17, 24, 31 - pierwsze cyfry 1, 2, 3, drugie cyfry 7, 4, 1.
Pierwsze i drugie cyfry zawsze tworzą ciągi arytmetyczne.

Ale nie to jest najciekawsze.
Iloczyny cyfr i liczb w każdym z tych ciągów złożonych z liczb jednocyfrowych są liczbami doskonałymi - 6 lub 28.

Liczba doskonała to taka, której suma wszystkich dzielników innych niż ona sama jest równa jej samej.
Dzielniki liczby 6 (inne niż ona sama): 1, 2, 3.
Dzielniki liczby 28 (inne niż ona sama): 1, 2, 4, 7, 14.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Pod koniec 2018 roku (a może później) zauważyłem dwa "cudowne" kwintety:
- 3, 7, 11, 15, 19,
- 2, 5, 11, 23, 47.

Są całkiem podobne do siebie:
- mają razem po 7 cyfr,
- dwie pierwsze liczby są jednocyfrowe,
- środkową liczbą jest 11,
- trzy pierwsze liczby w obydwu z nich są addytywnymi liczbami pierwszymi.

3, 7, 11, 15, 19 - ciąg arytmetyczny pięcioliczbowy o różnicy 4.
2, 5, 11, 23, 47 - pięć pierwszych liczb Tabita, wszystkie są addytywnymi liczbami pierwszymi (te pięć).

Ciekawe są tryplety powstałe przez wydzielenie trzech największych i trzech najmniejszych liczb z tych trypletów:
- 3, 7, 11 i 11, 15, 19 - te dwa ciągi arytmetyczne mają te same sumy liczb co iloczyny cyfr tworzących te ciągi:
3*7*1*1 = 21 = 3+7+11
1*1*1*5*1*9 = 45 = 11+15+19
- 2, 5, 11 i 11, 23, 47 - obydwa tryplety są utworzone przez trzy kolejne liczby Tabita.

Mniejszy z trypletów powstałych z kwintetu 2, 5, 11, 23, 47 tworzony jest przez sumy cyfr w kolejnych liczbach większego trypletu!
- 2 = 1+1,
- 5 = 2+3,
- 11 = 4+7.

Obydwa tryplety utworzone przez trzy konsekutywne liczby Tabita będące addytywnymi liczbami pierwszymi są koincydentne z 3, 6, 9!
Pierwszy - 2, 5, 11:
1. Liczba liczb: 3.
2. Średnia arytmetyczna liczb: 6.
3. Suma cyfr: 9.
4. Suma liczb: 18.
5. Średnia arytmetyczna sum cyfr w liczbach trypletu wynosi 3 (((2+5+(1+1))/3 = (2+5+2)/3 = 9/3 = 3).
6. Różnica pomiędzy średnią a najmniejszą liczbą w tryplecie 2, 5, 11 to 3 (5-2).
7. Różnica pomiędzy największą a średnią liczbą w tryplecie 2, 5, 11 to 6 (11-5).
8. Różnica pomiędzy największą a najmniejszą liczbą w tryplecie 2, 5, 11 to 9 (11-2).
9. Trzy różnice wspomniane powyżej tworzą "ciąg arytmetyczny Tesli" - 3, 6, 9!

Drugi - 11, 23, 47:
1. Liczba liczb: 3.
2. Liczba cyfr: 6.
3. Suma liczb to 81, czyli 9x9; 81 ma sumę cyfr 9.
4. Suma cyfr to 18, czyli 9+9 i 81 czytane od tyłu; 18 ma sumę cyfr 9.
5. Średnia arytmetyczna liczb trypletu to 27, czyli 3x9 i 3x3x3.
6. Różnica pomiędzy średnią a najmniejszą liczbą tego trypletu to 12 (23-11).
7. Różnica pomiędzy największą a średnią liczbą trypletu 11, 23, 47 to 24 (47-23).
8. Różnica pomiędzy największą a najmniejszą liczbą tego trypletu to 36 (47-11).
9. Trzy różnice wspomniane wyżej tworzą ciąg arytmetyczny o sumie 72; sumy cyfr w liczbach tego ciągu to... 3, 6, 9!
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Dziś około 22:30 spotkała mnie zastanawiająca koincydencja. Wpisałem w Google pewne dziewięcioliterowe słowo złożone z dwóch angielskich wulgaryzmów połączonych przyimkiem. Otrzymałem 2 170 000 wyników, znaleziono je w 0,39 sekundy. Dwie liczby związane z tym wyszukiwaniem były koincydentne z 21 7, 12 4 oraz 3, 6, 9.

1. W liczbie 2170000 jest 7 cyfr.
2. Z trzech pierwszych cyfr liczby 2170000 można ułożyć frazę 21 7 (bez konieczności sortowania cyfr).
3. Suma cyfr w liczbie 0,39 wynosi 12, a ich średnia arytmetyczna - 4.
4. Różnica między średnią a najmniejszą cyfrą w liczbie 0,39 wynosi 3 (3-0).
5. Różnica między największą a średnią cyfrą w liczbie 0,39 wynosi 6 (9-3).
6. Różnica między największą a najmniejszą cyfrą w liczbie 0,39 wynosi 9 (9-0).
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Zauważyłem, że z sumami liczb i cyfr w dwóch trypletach (7, 29, 139; 5, 23, 421) są związane ciągi arytmetyczne koincydentne z 12 i 4. Dublet 12.4 jest wysoce koincydentny w moim życiu, chociaż nie tak, jak 21.7. 12 to czwarty wyraz ciągu arytmetycznego zaczynającego się od 3, 6, 9, a 21 - siódmy. Obydwa niezwykłe dublety są koincydentne z "ciągiem arytmetycznym Tesli".

7+5 = 12
2+9+2+3 = 16
1+3+9+4+2+1 = 20

Po zsumowaniu cyfr w pierwszych, drugich i trzecich liczbach dwóch trypletów otrzymaliśmy ciąg arytmetyczny 12, 16, 20. Jest on pełen koincydencji z 12.4!
1. Suma cyfr wynosi 12.
2. Najmniejszy wyraz to 12.
3. Różnica to 4.
4. Średnia arytmetyczna sum cyfr w liczbach ciągu to 4.
5. Różnica pomiędzy największym a najmniejszym wyrazem ciągu to 8, czyli 12-4 (oraz średnia arytmetyczna liczb 12 i 4).
6. Średnia arytmetyczna uzyskanego ciągu w nim i środkowy wyraz to 16, czyli 12+4.
7. Liczba liczb w ciągu 12, 16, 20 to 3, czyli 12:4.
8. Suma liczb w tym ciągu to 48, czyli 12x4.

Zsumujmy teraz liczby (pierwsze, drugie i trzecie) w obydwu wymienionych wcześniej trypletach (5, 23, 421 i 7, 29, 139), a następnie zsumujmy cyfry w uzyskanych liczbach oraz cyfry w uzyskanych po tym zsumowaniu liczbach:
7+5 = 12 --> 1+2 = 3 --> 3
29+23 = 52 --> 5+2 = 7 --> 7
139+421 = 560 --> 5+6+0 = 11 --> 1+1 = 2

Teraz zsumujmy cyfry w liczbach ciągu: 12, 16, 20:
12 --> 1+2 = 3
16 --> 1+6 = 7
20 --> 2+0 = 2

Otrzymaliśmy te same trzy liczby w obydwu przypadkach, te same sumy dla najmniejszych, średnich i największych liczb.
3, 7, 2 to trzy addytywne jednocyfrowe liczby pierwsze, ich suma wynosi 12, a średnia arytmetyczna - 4!

Ciągi: 3, 7, 11 i 12, 16, 20 mają te same:
- różnice (wynoszą one 4),
- sumy cyfr (wynoszą one 12)
- średnie arytmetyczne sum cyfr (wynoszą one 4)
- sumy cyfr w najmniejszych wyrazach (wynoszą one 3)
- sumy cyfr w średnich wyrazach (wynoszą one 7)
- sumy cyfr w największych wyrazach (wynoszą one 2)
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Dostrzegłem, że cyfry, które powtarzają się w trypletach 5, 23, 421 i 7, 29, 139 liczonych razem, to: 1, 2, 3.
Liczby 1, 2, 3 są wyraźnie koincydentne:
- są to liczby cyfr w kolejnych wyrazach jednego i drugiego trypletu,
- tworzą ciąg arytmetyczny
- ich suma jest równa ich iloczynowi i wynosi 6
- nie są liczbami złożonymi, chociaż są trzema kolejnymi liczbami naturalnymi.

Rozważmy inne pary trypletów mających liczby 139 i 421 jako największe liczby i 7 oraz 5 jako najmniejsze oraz liczby dwucyfrowe jako środkowe wyrazy. Sumy cyfr w trypletach mają wynosić 31 (z siódemką jako najmniejszą liczbą) lub 17 (z piątką jako najmniejszą liczbą). Chodzi o tryplety typu: 7, ??, 139 oraz 5, ??, 421. Mamy kilka takich par:
- 7, 47, 139 i 5, 23, 421 - powtarzają się 1, 3, 4,
- 7, 47, 139 i 5, 41, 421 - powtarzają się 1, 4,
- 7, 29, 139 i 5, 41, 421 - powtarzają się 1, 2,
- 7, 83, 139 i 5, 23, 421 - powtarzają się 1 i 3,
- 7, 83, 139 i 5, 41, 421 - powtarza się 1.
Nie ma ani jednego ciągu arytmetycznego czy geometrycznego utworzonego przez powtarzające się cyfry w poniższych trypletach.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Kupiłem dnia 18.2.2020 sześć artykułów w sporym sklepie (4 takie same, 2 pozostałe inne). Zapłaciłem 28,14 zł. W cenie jest koincydencja. Cztery cyfry występujące w tej cenie uporządkowane rosnąco lub malejąco utworzą ciąg geometryczny. Suma liczb 28 i 14 to 42. Liczby: 14, 28, 42 tworzą ciąg arytmetyczny o sumie liczb 84 i sumie cyfr 21. Liczby 21 i 84 są "skonstruowane" z tych samych cyfr, co liczby 28 i 14.Liczby: 14, 28, 42 są "skonstruowane" z tych samych cyfr, co liczby ciągu geometrycznego 21, 42, 84. Nierzadko byłem diagnozowany z F84.5, F42.2, F21 jednocześnie.

Suma cyfr w dacie 18.2.2020 wynosi 15, tyle samo, ile suma cyfr 2, 8, 1, 4. 18.02 są urodziny Hansa Aspergera. F84.5 - zespół Aspergera w ICD-10. Suma cyfr w liczbie oznaczającej rok (2020) wynosi 4, liczba ta składa się z czterech cyfr. W dacie 18.2.2020 brakuje czwórki. Pozostałe trzy cyfry znaczące to 1, 8, 2 - obecne we frazie 28,14.

Z cyfr daty: 18.2.2020 można ułożyć trzyliczbowy ciąg geometryczny: 18, 20, 22. Oraz nieco inny - 12, 20, 28. Różnice tych ciągów wynoszą 2 i 8.
wyjątek
zaufany użytkownik
Status: student
Gadu-Gadu: używam skype'a

Post autor: wyjątek »

@up znajdź sobie taką pracę że ktoś ci daje jakieś dane losowe a ty wyszukujesz tam regularności i inne dowody boskości
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Nie wiem, czy taka praca istnieje. W dodatku nie we wszystkich danych można znaleźć coś, co wygląda na znak od Stwórcy.

10.10.2014 spojrzałem w Internecie na okładkę książki po holendersku, która była o dziewczynce z McDD (multiple-complex developmental disorder - zespół wielu złożonych zaburzeń rozwojowych) o imieniu Suzanne. Tego dnia była szósta rocznica najstarszego użycia skrótu MCDD na polskim forum o zespole Aspergera (10.10.2008). Zarówno 10.10.2014, jak i 10.10.2008 to były piątki. Później, dnia 10.10.2014, kiedy wciąż byłem na uczelni, pewna Aspijka (która przyniosła mi koincydencje wcześniej) napisała posty na forum o ZA, w których były linki do postów użytkowniczki forum o ZA, która pisała, że ma McDD. Na jednym z forów, do których były linki, był post użytkowniczki o nicku Suzanne, a pod nim post użytkowniczki o nicku Suzeta. Była koincydencja ze słowem Suzanne, w dodatku pojawiło się słowo Suzeta, tuż obok postu Suzanne... Obydwa słowa: Suzanne i Suzeta mają trzy takie same pierwsze litery: Suz. Co powstanie, gdy te trzy litery przeczytamy od tyłu? zuS, co kojarzy się z ZUS-em. Koincydencja miała miejsce w pierwszej połowie października 2014 roku, a w pierwszych połowach październików 2015 i 2016 miałem komisje w ZUS, dzięki którym przyznano mi rentę socjalną bez odwoływania się.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Przypadki nie istnieją. "Koincydencja" dla mnie nie oznacza przypadku, zwłaszcza "zupełnego". Moje "koincydencje" bledną w porównaniu do kwestii Koranu czy sedewakantyzmu. To jest dopiero problem! "Paraliżuje funkcjonowanie bardziej niż koronawirus, skutki są nieskończenie brzemienniejsze - tu nie chodzi tylko o ziemskie życie, trwające zwykle kilka dekad". Psychika twierdzi, że "strach przed piekłem (w nieskończoność) jest najlepszym paliwem dla szaleństwa". Może mnie męczyć pisanie o koincydencjach w Internecie.

Daty: 4.4.2016 i 24.6.2016 przyniosły koincydencje. Ostatnie cyfry w liczbach tych dat to: 4, 4, 6 oraz 4, 6, 6.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Odkryłem coś ciekawego w trypletach koranicznych (7, 29, 139 i 7, 11, 13) i "wielkojajowych" (5, 23, 421 i 5, 5, 7).

Iloczyny cyfr w trypletach koranicznych:
- w pierwszym - 7, 2x9, 1x3x9 -> 7, 18, 27. Suma 52. Gdybyśmy w środkowej liczbie zamienili 18 na 17 (jedna cyfra, o jeden mniej), to otrzymalibyśmy ciąg arytmetyczny 7, 17, 27,
- w drugim: 7, 1x1, 1x3 -> 7, 1, 3. Suma 11. Gdybyśmy w ostatniej liczbie zamienili 3 (jedyną cyfrę) na 4 (liczbę o 1 większą) - liczby 4 i 3 także różnią się o 1, jak 18 i 17 - to otrzymalibyśmy po posortowaniu liczb ciąg arytmetyczny 1, 4, 7 (rosnący) lub 7, 4, 1 (malejący).
Suma liczb 52 i 11 to 63. Liczbę 63 tworzą cyfry 6 (pierwsza) i 3 (druga), suma tych cyfr to 9, zaś iloczyn cyfr 6 i 3 to 18 (wynosi więc tyle, ile suma liczb 3, 6, 9).

Iloczyny cyfr w trypletach "wielkojajowych":
- w pierwszym - 5, 2x3, 4x2x1 -> 5, 6, 8. Suma 19. Gdybyśmy ostatnią liczbę zmienili (zmniejszyli) o 1, to otrzymalibyśmy ciąg arytmetyczny 5, 6, 7.
- w drugim: 5, 5, 7 -> 5, 5, 7. Suma 17. Gdybyśmy drugą liczbę zwiększyli o 1 (zmienili bądź co bądź), to otrzymalibyśmy ciąg arytmetyczny 5, 6, 7.
Suma liczb 19 i 17 to 36. Liczbę 36 tworzą cyfry 3 (pierwsza) i 6 (druga), suma tych dwóch cyfr to 9, zaś iloczyn cyfr 3 i 6 to 18 (wynosi więc tyle, ile suma liczb 3, 6, 9).

We wszystkich czterech trypletach po zmienieniu jednej cyfry o 1 wychodzą ciągi arytmetyczne, bezpośrednio lub po uporządkowaniu rosnąco lub malejąco liczb.
W przypadku obydwu par trypletów w jednym wypadku należy zmniejszyć jedną z liczb, a drugą zwiększyć.
Tryplety typu ?, ??, ??? - jedną liczbę należy zmniejszyć o 1.
Tryplety powstałe z cyfr będących sumami cyfr w liczbach trypletów typu ?, ??, ??? - jedną z liczb w "mniejszych" trypletach należy zwiększyć o 1.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Same słowa czy zwroty "coronavirus" i "COVID-19" skojarzyły mi się ze mną.

1. Słowo "coronavirus" ma tyle samo liter, co słowo "coincidence", obydwa słowa zaczynają się na te same dwie litery.
2. Słowo "coronavirus" (czy "koronawirus") skojarzyły mi się ze słowami "coranovirus", "quranovirus", "koranowirus". Trzy ostatnie słowa moja psychika kojarzy z Koranem, księgą świętą dla muzułmanów, w której w ostatnich dziesięcioleciach zauważono dużo cudów liczbowych, naprawdę bardzo dużo.
3. Słowo "COVID" czytane od tyłu daje "DIVOC", które to słowo przypomina polskie słowo "dziwak", a ja jestem dziwakiem. Z "COVID" można też ułożyć słowa "CODIV" ("kody w (Koranie)?") i VIDOC ("widok" - dzięki mnie cuda Koranu oraz koincydencje miałyby być widoczne dla całego świata według idei w umyśle).
4. Liczba "19" jest liczbą chyba najbardziej kojarzącą się z cudami liczbowymi Koranu, z mojej daty urodzin można ułożyć trzy dziewiętnastki (tylko z daty 19.11.1999 można ułożyć cztery, jeśli chodzi o daty z lat 1000 - 8999), w tym roku będę kończył 29 lat, a więc urodziłem się w roku 1991 - liczba 1991 jest palindromowa, 19 czytane od tyłu to 91, rok 1991 może być zwany po prostu "dziewięćdziesiątym pierwszym".
5. Spółgłoski w słowach "coronavirus" i "koronawirus" to crnvrs i krnwrs, w takiej kolejności występują spółgłoski we frazach "Coran verse" i "Koranu wersy".
6. W słowie "COVID" występują obok siebie litery CO i ID, tak samo jak w słowie "coincidence".
7. Angielska nazwa państwa, w którym jako pierwsza wybuchła epidemia koronawirusa, to "China". Litery Ch i n to ostatnie litery w wyrazach "Christian" i "chrześcijanin". W obydwu słowach występują samogłoski "i" oraz "a"! Psychika może widzieć w tym znak, że ten, co zacznie mocno głosić cuda Koranu światu, będzie chrześcijaninem lub przynajmniej byłym chrześcijaninem.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Jakiś czas temu odkryłem, że liczby 4 i 6 stanowią kolejną parę koincydentnych dla mnie liczb, po 21 i 7, 12 i 4, 13 i 31. W szczególny sposób wiążą się one ze wspomnianymi datami 4.4.2016 i 24.6.2016 (daty początku i końca pierwszego w moim życiu chodzenia na oddział dzienny). W datach tych na ostatnich miejscach w liczbach tworzących te daty występują dwie cyfry: 4 albo 6, każda po trzy razy. Trzy liczby: 4, 4, 4 lub, 6, 6, 6 tworzą ciąg arytmetyczny lub geometryczny (stały).

Liczba 2016 ma bardzo dużo dzielników. Są wśród nich 12 i 4, 21 i 7 oraz 3, 6, 9. Z cyfr liczby 2016 można ułożyć dwa rosnące ciągi arytmetyczne: 0, 6, 12 i 2, 6, 10. Ich różnice to... 6 i 4! Mają one po 4 cyfry. Co więcej, ciągi te są wyraźnie koincydentne z "liczbami Tesli":
- średnie arytmetyczne sum cyfr w liczbach tworzących te ciągi wynoszą 3,
- mają 3 liczby,
- średnia arytmetyczna liczb tych ciągów wynosi 6,
- środkowy wyraz wynosi 6, powtarza się on w obydwu ciągach,
- suma cyfr w tych ciągach wynosi 9,
- suma liczb tych ciągów wynosi 18 (tak jak w ciągu 3, 6, 9).
ODPOWIEDZ

Wróć do „varia”