Czy można zamienić dwa neuroleptyki na jeden silniejszy?
Moderator: moderatorzy
Czy można zamienić dwa neuroleptyki na jeden silniejszy?
Część. Brałem kwetaplex 300mg i rispolept 6 mg. Kwetaplex wywoływał mi zgagę , tachykardie oraz to że długo spałem i miałem silniejsZe niepokoje. Nie nawiedzę tych leków .Jakiś czas temu odstawilem kwetaplex Po dwóch miesiącami czuję silny bój brZucha i klatki piersiowej , organizm upomina się o ten lek. Co mam robić, nie chce wracać do kwetaplexu. Czy wiecie może czy można go zastąpić clopixolem albo haloperidolem np 7 mg halo zamiast tych dwóch . Tylko ciekawi mnie czy efekt będzie taki sam i przestanie mnie wszystko boleć. Czy to jest Tak że moj organizm ,uzależnił się od niego?
skorpion :0)
Re: Czy można zamienić dwa neuroleptyki na jeden silniejszy?
Chyba żadnych naszych lekarstw nie należy raptem odstawiać. Z tym pytaniem powinieneś się skierować do twojego lekarza. Tu na forum raczej nikt nie będzie wiedział jak zareaguje twój organizm.
- piotrs
- zaufany użytkownik
nie wiem ale psychotropy chyba nie uzalezniaja
zrob badania
moze zmienic na solian 400 mg na dobe
mysle ze mozna zmieniac zalezy jakie objawy az natrafisz dla siebie najlepszy lek
zrob badania
moze zmienic na solian 400 mg na dobe
mysle ze mozna zmieniac zalezy jakie objawy az natrafisz dla siebie najlepszy lek
- piotrs
- zaufany użytkownik
tak mozna probuj
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Jak już ma się tą chorobę to najlepiej brać jeden lek w podtrzymujących dawkach do których oczywiście trzeba dojść przez regularne branie leków .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro