Czy to nawrot choroby? Pomożcie...

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Re: Czy to nawrot choroby? Pomożcie...

Post autor: zbyszek »

Ależ Magiga, na prawdę nie ma takiego niebezpieczeństwa !
magiga
zaufany użytkownik

Post autor: magiga »

Zbyszku, lekarz powiedzial, ze niektore osoby moga miec infekcje od prezerwatyw - no tak mi wczoraj powiedzial, tez bym wolala, zeby mi powiedzial - nie nie ma takiej opcji, to bym byla spokojna...
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Ależ od wszystkiego można mieć infekcję co jest zabrudzone, np. od własnych rąk. Prezerwatywy są jednak dezynfekowane, więc jeśli jest świeżo otworzona to skąd miałyby wziąć się mikroorganizmy ?
magiga
zaufany użytkownik

No wiesz Zbyszku, mi to sie zawsze wydawalo, ze prezerwatywy chronia przed infekcjami, no ale skoro on powiedzial, ze u niektorych osob moga doprowadzic do infekcji, to nie wiem, mam nadzieje, ze tak jak pisze Moi, chodzilo mu o osoby ktore sa uczulone na lateks, wtedy to by mialo sens. No chyba, ze to chodzi o to, ze prezerwatywa jest czyms sztucznym, no juz sama nie wiem...
magiga
zaufany użytkownik

Masakra, tak cieplo jest, chcialabym moc wyjsc z domu z lekkim sercem, isc gdzies, pobawic sie jak moje kolezanki, czuc sie wolna, a to mnie tak meczy, ze juz nie moge wytrzymac, odebralo mi to cala radosc zycia, nic mnie nie cieszy, wszystko jest za mgla, ja poprostu wiem, ze juz dlugo tego nie wytrzymam, ja chce zyc i cieszyc sie zyciem, ale nie chce robic kompletnie niczego co posrednio lub bezposrednio moze doprowadzic do poronienia - jestem na tym punkcie mega przeczulona i juz nic z tym nie zrobie, poprostu nie bede fair z sama soba jesli bede cos robic co niesie ze soba ryzyko poronienia, a z 2 strony jestem mloda, mam 25 lat, chce zyc, kochac, bawic sie, chce czuc sie wolna a nie taka mega stłamszona jak teraz, poprostu nie umiem sobie z tym poradzic, a juz mam bardzo malo sil, jestem na wyczerpaniu, to juz trwa tyle czasu i nie widac zadnego swiatelka w tunelu, poprostu nic. Rozstalam sie z chlopakiem, z ktorym spotykalam sie przez ostatnie ponad pol roku, z wiadomych przyczyn - nie chce tak zyc i tak sie meczyc, z 2 strony jestem zbyt wrazliwa na punkcie nowego zycia, zeby robic cos co moze je zniszczyc i tak sie doluje i tak w kolko codziennie odkad wstane dokad pojde spac i nie ma szans na poprawe...
Mim
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Mim »

Przestań w końcu nad tym rozmyślać i zajmij się czymś przyjemnym, pożytecznym. To tym myśleniem sama się dręczysz i wprowadzasz do skrajności. To nie problem tak Cię niszczy, tylko samo myślenie o nim. A uwierz mi, że czynniki psychosomatyczne mają ogromny wpływ na zdrowie fizyczne. Według mnie mogły by nawet wywołać ew. poronienie. Poczytaj o efekcie placebo, lekach homeopatycznych i o chorobach psychosomatycznych. Dla przykładu psychika potrafi mieć tak duży wpływ na metabolizm, że może wywołać niektóre typy cukrzycy.
magiga
zaufany użytkownik

Musze cos napisac - byc moze to jest zrodlem, albo jednym ze zrodel mojego problemu. W lutym tego roku podczas seksu z moim chlopakiem (ktory mnie niedawno rzucil z powodu moich jazd o prezerwatywach)pekla nam prezerwatywa, on powiedzial mi trzesac sie jak osika, ze jak zajde w ciaze to on sie zabije (nie chodzilo o to, ze ma zla sytuacje materialna czy cos w tym stylu, bo ma 28 lat, dobra prace i niebiednych rodzicow, ale o to, ze on "nie czuje sie gotowy"). Jego ojciec jest lekarzem, wiec nazajutrz przywiozl mi tabletke antykoncepcja po - nie chcialam jej brac, ale wzielam. To byl drugi raz w moim zyciu kiedy wzielam taka tabletke, za pierwszym jak ja bralam to nie wiedzialam jak ona dziala, teraz wiedzialam. A dziala tak ze jesli jeszcze nie doszlo do owulacji to moze ja zablokowac (choc niekoniecznie), a jak juz doszlo do owulacji i plemnik polaczyl sie z kom jajowa, to nie pozwala temu zarodkowi zagniezdzic sie w macicy - dla mnie to juz jest dzialanie poronne. Zarowno wtedy, jak i teraz poszlam do spowiedzi, za pierwszym razem uslyszalam w konfesjonale, ze co tak sobie przyszlam do spowiedzi? Ksiadz mi dal do zrozumienia, ze jestem morderczyna. Ok ciezko to przezylam, ale z czasem pomyslalam sobie, spoko trafilam na ksiedza-swira, zdarza sie. Teraz jak poszlam do spowiedzi (specjalnie wybralam mlodego ksiedza)to uslyszalam, ze nie dostane rozgrzeszenia, bo jesli doszlo do zaplodnienia to zabilam swoje dziecko, w koncu dal mi to rozgrzeszenie, ale ta mysl o zabijaniu wlasnych dzieci utkwila we mnie gleboko. Takze kiedy przeczytalam ze prezerwatywy doprowadzaja do infekcji od razu pomyslalam, ze infekcja uszkodzi kom jajowa lub plemniki i dojdzie do poronienia z mojej winy, bo uzywam prezerwatyw. Zauwazylam, ze ja kompletnie nie boje sie, ze dostane infekcji np. od pojscia na basen, albo od tamponu czy czegos w tym stylu, co jest przeciez bardzo prawdopodobne, ale boje sie, ze zabije jakies zycie uzywajac metod antykoncepcyjnych. Jak ktos moze niech napisze co o tym sadzi.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Jakkolwiek nie jestem za dowolnym przerywaniem ciąży jednak kilka komórek (zygota) to moim zdaniem jeszcze nie dziecko. Aby można było mówić o dziecku potrzebny jest przynajmniej zaczątek systemu nerwowego realizujący jakieś funkcje psychiczne. Skojarzenia o zabójstwie to według mnie nadużycie pojęć.
Mim

Nie mogę się zgodzić z tym, ażeby korzystanie z tamponów lub z pływania na basenie mogło być w ogóle prawdopodobną przyczyną infekcji. Firmy i wszelkie inne podmioty produkujące tampony muszą spełniać określone normy higieniczne do sprzedaży czegokolwiek. Pomyśl ile osób korzysta z takich produktów regularnie, a ile jest przypadków jakichkolwiek tego ofiar? Jedna na milion? Nawet nigdy o czymś takim nie słyszałem. A na basenie to co najwyżej można zarazić się grzybicą stóp, ale chyba nie o to Ci chodziło :)
magiga
zaufany użytkownik

Zarowno moja siostra i kuzynka, gdy poszly razem na basen tego samego dnia dostaly infekcji - wiec to chyba mozliwe. Bo niby od czego dostalyby infekcji w tym samym dniu?
Mim

W każdym razie jeśli to było coś groźnego, to o ile się nie mylę można by było złożyć donos do Sanepidu. W razie potwierdzenia przesłanek wykonywanej kontroli mogą nawet zamknąć taki basen.
Ostatnio zmieniony śr cze 23, 2010 7:30 pm przez Mim, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zjawa
zaufany użytkownik

Post autor: zjawa »

Magiga nie masz sie czym martwic i przejmowac bo ja pierwsze slysze zeby prezerwatywa prowadzila do poronienia albo jakis infekcji.to totalna bzdura,niepotrzebnie uwierzylas w slowa tej lekarki.
być może zdąże ułożyć jeszcze wszystko przed śmiercią...
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

magiga pisze:Zarowno moja siostra i kuzynka, gdy poszly razem na basen tego samego dnia dostaly infekcji - wiec to chyba mozliwe. Bo niby od czego dostalyby infekcji w tym samym dniu?
Mogły się zatrzeć przy podcieraniu niezbyt czystą ręką. To, że dostały zakażenia tego samego dnia to przypadek- też się zdarza.
W gruncie rzeczy grzybica pochwy może się rozwinąć nawet wtedy, gdy się zbyt dba o czystość i zbyt często kobieta się podmywa- niszczy wtedy naturalną florę bakteryjną.
Twoja siostra i kuzynka mogły też wcześniej brać jakieś leki, które tę florę bakteryjną zniszczyły ( np. antybiotyki, albo inne).
Inny powód to zbyt ciasna bielizna (np. ciasne stringi), co prowadzi do podrażnień, zatarć i w konsekwencji nadkażeń.

Pozdrawiam.m.
magiga
zaufany użytkownik

Bylam dzis u ginekologa i powiedzial, ze od prezerwatyw mozna dostac infekcji jak np. dojdzie do podraznienia, czyli jednak tamta baba miala racje:(
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

magiga pisze:Bylam dzis u ginekologa i powiedzial, ze od prezerwatyw mozna dostac infekcji jak np. dojdzie do podraznienia, czyli jednak tamta baba miala racje:(
Jeśli dojdzie do podrażnienia, to zawsze może dojść do infekcji i bez prezerwatywy! A tamta baba nie miała racji, bo twierdziła, że prezerwatywy prowadzą do infekcji. Magiga, zaczynasz wierzyć we wszystko, co Ci się powie!!! Trochę przesadzasz, weźże się w garść.
magiga
zaufany użytkownik

No ale dla mnie to nie zmienia nic - poprostu potwierdzilo sie ze prezerwatywy posrenio prowadza do infekcji
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 7:33 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

magiga pisze:No ale dla mnie to nie zmienia nic - poprostu potwierdzilo sie ze prezerwatywy posrenio prowadza do infekcji
Magiga, nie prezerwatywy prowadzą do infekcji, tylko podczas używania prezerwatyw może dojść do infekcji (np. zatarcia). Zdarza się to bardzo rzadko. Mnie nie przydarzyło się nigdy i nikomu z moich znajomych też, z tego, co wiem (a rozmawiałam kiedyś na ten temat). Nie bądź dzieckiem i nie łap się na każde kłamstwo, jak na lep! Czytaj i wyciągaj wnioski, a nie przeinaczaj fakty!
Albo - faktycznie- zamiast prezerwatyw stosuj pigułki, piankę plemnikobójczą, kapturek dopochwowy, spiralę lub cokolwiek innego.
Mim

Otóż to. Nie można wierzyć we wszystko co się usłyszy lub przeczyta, w szczególności w czasach gdzie to co krok ktoś próbuje wykorzystać łatwowierność drugiej osoby w imieniu własnych interesów. Musisz wypracować własny stanowczy osąd, samodzielne myślenie i nauczyć się odcinać od tego co Cię przygnębia. Na przykładzie tego co napisałem wcześniej, ile jest przypadków infekcji z powodu korzystania z prezerwatyw? Przecież stosowane są masowo, a o szkodliwości lub ofiarach się nie słyszy. Ofiara jedna na milion, na sto tysięcy? Nawet o tym nie słyszałem, ale gdyby nawet istnieli to dlaczego wśród nich miałabyś być Ty użytkowniczko Magiga?
magiga
zaufany użytkownik

Zaczelam sie jeszcze martwic o taka rzecz - czy jak uzywam prezerwatyw to czy nie zmieniaja one PH w pochwie i to PH nie jest szkodliwe dla plemnikow? Moze ktos wie? Bo bardzo sie martwie
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”