Czy to prawda że Abilify aktywizuje?
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Czy to prawda że Abilify aktywizuje?
Powiedziałam mojemu lekarzowi że bardzo źle się czuję. Kompletnie nic mi się nie chce, jestem pozbawiona energii, nie sprzątam swojego pokoju, nie mogę się uczyć, śpię po 12 godzin na dobę itd. Zmniejszył mi dawkę Kventiaxu (ketrelu) i wprowadził Abilify. Powiedział, że ten lek aktywizuje. Bardzo się ucieszyłam że będzie lepiej, ale kiedy przeczytałam ulotkę okazało się że nic na ten temat nie jest napisane. Czy w odczuciu osób które go biorą Abilify aktywizuje czy tylko wciskał mi placebo??
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: Czy to prawda że Abilify aktywizuje?
Mnie trochę zaktywizował.
.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 8:36 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Mnie abilify tak zaktywizował, że z osoby wstającej codziennie ok. 12.-13.00 zaczęłam z dnia na dzień wstawać o 7.00-8.00. Energia rano i chęć do działania.
- Anime
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 45723214
...
Ostatnio zmieniony pt sty 29, 2010 9:28 pm przez Anime, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Jaką dawkę Olanzapiny brałeś?
- Anime
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 45723214
...
Ostatnio zmieniony pt sty 29, 2010 9:29 pm przez Anime, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Niemożliwe, ludzie byliby sto razy normalniejsi niż są...
ja po miesiacu brania dawki 15mg zaczelam krocej spac a meczacy do tej pory wrecz fizyczny opor przed robieniem czegokolwiek przeszedl w obojetnosc wobec koniecznosci dzialania co spowodowalo ze gdy rozum mowi zrob to-to bez wiekszych oporow robie,tak wiec jest jakas zmiana. Oprocz abilify biore solian 200 2 razy i xetanor. Lekarka u ktorej jestem stara sie bardzo zeby bylo mi jak najlepiej.
Mnie dawka 7,5 mg bardzo aktywizowała (chodziłem nakręcony mocno), ale jak przeszłem na 15 mg to czuję się normalnie.
Z tym, że biorę jeszcze Ketrel, który działą na mnie usypiająco. Oba leki wyrównują moją aktywność do normalnego poziomu.
Z tym, że biorę jeszcze Ketrel, który działą na mnie usypiająco. Oba leki wyrównują moją aktywność do normalnego poziomu.
po dwoch miesiacach wprowadzania mam 30 abilify i musze stwierdzic ze moje zycie zmienia sie na plus-zaczynam sie wiecej ruszac cos moge zrobic a gdy wlacze sobie jakas wesola muzyke az chce sie zyc.
Biorę je zaledwie kilka dni, ale widze już zmianę na lepsze .Wczesniej brałam solian w dawce 200 0 200 byłam na nich bardzo śpiąca mogłam spać na okrągło
Już w pierwszych dniach brania abilif zdecydowanie mniej śpie a co za tym idzie mam większą ochotę do życia 

POZDRAWIAM RENATA [/color]
Mnie abilify nie aktywizuje. Biorę go już 4 miesiące i nadal nie mam na nic ochoty. Na stażu w pracy ledwo zmuszam się do zrobienia czegokolwiek. Oprócz tego śpię po 12 godzin na dobę. Ciągle czuję się zmęczona i brakuje mi energii.
nie zabardzo mnie aktywizje.
Ostatnio zmieniony sob sie 13, 2011 9:03 pm przez mamuska, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja już abilify biorę 3 tygodnie - i cóż mogę stwierdzić - żeby mnie aktywizowało to nie odczuwam tego, bo cały czas byłam aktywna - jedyne co mi się w tym leku podoba (oprócz tego że likwiduje objawy choroby) to fakt, że przesypiam od 6 do 8 h a nie tak jak wcześniej 4-6 h
No i jeszcze to że mam mniejszy apetyt - też mi się bardzo bardzo podoba 

Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

Dołączam się do tego wątku - 3 dni temu lekarz dolożyl mi do pernazyny abilify. Jak na razie na połówce tabletki jestem dość senny. Napiszę coś za pare tygodni.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
Mnie ten lek daje kopa ,nie jestem zamulona ani senna 

POZDRAWIAM RENATA [/color]
- rzeczywisty
- zaufany użytkownik
Na mnie ten lek działa wręcz odwrotnie. Tzn. zamula i nie zawsze aktywizuje, dlatego dostaję niską dawkę (7.5mg) i jest ok.
ja jestem obecnie na Solianie 100mg rano , troche mnie zaktywizował ale to jeszcze za mało niz powinno byc, nigdy nie miałem i nie mam omamów,urojeń czy głosów mam za to objawy negatywne(brak aktywnosci,wiecznie czuje sie zmęczony,osłabiony,brak napedu , brak energii , opor przed zrobieniem czegokolwiek ,problemy z koncentracją,derealizacja,depersonalizacja, lęk przed wyjsciem z domu , w domu czuje sie lepiej niz na zewnatrz , na zewnatrz mam poczucie zagrozenia,lęk... bardzo niemiłe napiecie.. z tego powodu cały dzien przesiaduje w domu głównie przed kompem.. brałem juz wiele różnych leków ale bardzo ciezko jest mi dopasowac lek.. moze ten Abilify by mi pomógł? czy ktos z Was brał go na podobne objawy i pomógł???