Czy prowadzicie auto?
Moderator: moderatorzy
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Re: Czy prowadzicie auto?
Szczerze powiem, że to co pisze na ulotce a co ja czuje to dwa różne światy, nie jestem zamulona (jak po abilify) mój refleks czy jak to inaczej nazwiecie psycho-motoryka jest w bardzo dobrym stanie. Ja praktycznie codziennie używam auta czy to do jazdy do pracy, sklepu czy psychiatry. Ja bez auta to jak bez ręki.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Twoje zwróć uwagę na słowo subiektywne odczucia nie są tu istotne. Ważne jest co piszą Ci którzy ten lek przebadali zanim wprowadzono go na rynek. Ci, którzy opracowali ten lek będą mieli spokojne sumienia.Maksymiliana pisze: ↑pt sty 04, 2019 5:13 pm Szczerze powiem, że to co pisze na ulotce a co ja czuje to dwa różne światy, nie jestem zamulona (jak po abilify) mój refleks czy jak to inaczej nazwiecie psycho-motoryka jest w bardzo dobrym stanie. Ja praktycznie codziennie używam auta czy to do jazdy do pracy, sklepu czy psychiatry. Ja bez auta to jak bez ręki.
- Catastrophique
- bywalec
Pewnie bierzesz zakrety na recznym, pedzisz 120km/h przez srodek miasta a jak przed Toba wyjdzie staruszka na przejsciu dla pieszych to dodajesz gazu, smiejac sie glosno i patrzac jak wilk na zdobyczSzczerze powiem, że to co pisze na ulotce a co ja czuje to dwa różne światy, nie jestem zamulona (jak po abilify) mój refleks czy jak to inaczej nazwiecie psycho-motoryka jest w bardzo dobrym stanie. Ja praktycznie codziennie używam auta czy to do jazdy do pracy, sklepu czy psychiatry. Ja bez auta to jak bez ręki.

Ludzie biora lek wiec opinie ludzi sa najwazniejsze. Lekarze jak najbardziej biora to pod uwage. Dziwne, zeby bylo inaczej.W dodatku, podejrzewam, ze, i gdzies slyszalem, leki bada sie tez na ludziach - ochotnikach.Twoje zwróć uwagę na słowo subiektywne odczucia nie są tu istotne. Ważne jest co piszą Ci którzy ten lek przebadali zanim wprowadzono go na rynek. Ci, którzy opracowali ten lek będą mieli spokojne sumienia.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

-
- bywalec
czyli Ci co badali lek nie wiedzieli co pisali na ulotce po prostu się nie znali. Przyrąbanie w staruszkę na pasach pędząc ledwie 50 km/h dzięki spowolnionej reakcji przez lek spowoduje że starszuka może przeżyje ale przy 120 km/h to przecież szans by nie miała.
- Catastrophique
- bywalec
Oj tam, przeleci 50m, poturla się trochę, wstanie, otrzepie się, powie "k&rwa" i pójdzie dalej
.

Tik tak tik tak

Mojej mamie raczej się nie podoba to, że nie mam prawa jazdy. Często nie ma komu wozić mnie i babci do kościoła. Brat i tata mają prawo jazdy, ale niestety póki co nie są religijni i może im się nie chcieć nas zawozić do kościoła.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Mam gdzieś to co piszą na ulotce, jestem bezpiecznym kierowcą i zawsze przed przejściami zwalniam. Mój refleks jest na bardzo dobrym poziomie 
Właśnie kluczem jest tutaj to, że każdy lek może nie co inaczej działać na Ciebie, a inaczej na mnie. O to tutaj chodzi, że każdy może zareagować jak i reagować inaczej.

Właśnie kluczem jest tutaj to, że każdy lek może nie co inaczej działać na Ciebie, a inaczej na mnie. O to tutaj chodzi, że każdy może zareagować jak i reagować inaczej.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
-
- bywalec
spox tylko się droczęMaksymiliana pisze: ↑sob sty 05, 2019 12:23 am Mam gdzieś to co piszą na ulotce, jestem bezpiecznym kierowcą i zawsze przed przejściami zwalniam. Mój refleks jest na bardzo dobrym poziomie

- piotrs
- zaufany użytkownik
a co to za problem prowadzic auto
tylko spokojnie nie dalekie trasy
tylko spokojnie nie dalekie trasy
Udało mi się znaleść listę leków które wykrywa narkotest policyjny. Po tych lekach odradzałbym jazdę.
https://stylzycia.polki.pl/leki,jakie-l ... tykul.html
https://stylzycia.polki.pl/leki,jakie-l ... tykul.html
-
- zaufany użytkownik
Benzo nie biorę, ale auta nie prowadzę. Nie byłbym w stanie.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Chorowałem od dziecka i od zawsze miałem wpojone że nie mogę zrobić prawka.Teraz bardzo bym chciał je posiadać, tym bardziej że biorę minimalną dawkę leków która nie upośledza mnie psychoruchowo.Miałem zamiar zataić przed lekarzem chorobę i zapisać się na kurs ale jak zorientowałem się ile razy musiałbym skłamać lekarzowi i podpisać się pod tym to dałem sobie spokój.Musiałbym podpisać m.in. że nie jestem chory psychicznie, nie biorę leków, nie pobierałem nigdy renty, nie byłem w szpitalu i nigdy nie miałem orzeczenia o stopniu niepełnosprawności.Grozi za to od 6 miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności.Pewnie dało by się tak wyłudzić prawo do zrobienia sobie prawa jazdy ale gdybym kiedyś spowodował wypadek i wyszło by to na jaw to miałbym pozamuatane, nawet ubezpieczyciel z OC by się wyparł.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Nie pomoże mi już nic
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Za to wyrobiłem sobie papiery na "pojazdy transportu bliskiego" i śmigam w pracy widlakiem i większymi sprzętami.Też nie powinienem ale trudno.Na kursie nie trzeba było mieć pozwolenia od lekarza bo to zakład pracy powinien się o to postarać a wiadomo że lekarza medycyny pracy to co drugi pracownik oszukuje żeby tylko dostać etat.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Gdzieś wyczytałem że prawo tak samo traktuje jazdę pod wpływem alkoholu, narkotyków i niektórych leków - w tym neuroleptyków.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
Oto odpowiedź czy na neroleptykach można prowadzić samochód:
https://pytania.abczdrowie.pl/pytania/s ... -samochodu
https://pytania.abczdrowie.pl/pytania/s ... -samochodu
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Można znaleźć w internecie wiele sprzecznych że sobą opinii.Ja znalazłem też to :
https://mojafirma.infor.pl/moto/prawo-n ... andat.html
https://mojafirma.infor.pl/moto/prawo-n ... andat.html
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
- Catastrophique
- bywalec
Prowadze teraz. Spory ruch. Latwo na kogos wp
Tik tak tik tak

Ja mam prawo jazdy i jeżdżę od 18 roku życia 

Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Mam prawo jazdy, w wieku 18lat wyrobiłam ale nie jeżdze od 7lat. Musialabym wykupic jazdy zeby znow wsiasc za kierownice. Tylko ze nie mam remisji, wiec balalabym sie ze cos mnie rozproszy na ulicy.
Prowadze normalnie samochod to kwestia indywidualna jak działa lek na chorego myśle