jak się dziś czujesz...?

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Sooshi
zaufany użytkownik

Post autor: Sooshi »

... jak gówno.
:roll:
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Post autor: JudasHonor »

u mnie jak zwykle stabilnie ale trochę nudno. Za to dużo pozytywów, schudłem ponad 10 kg, już jako tako wyglądam. A tym którym smutno przesyłam pozytywną energię :)
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
Sooshi
zaufany użytkownik

Post autor: Sooshi »

...jak wszystkie *słowa niedozwolone* tego świata.
jak iluzja
jak cien mnie
bez serca duszy smaku rozumu bez siebie
:cry:
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

Ja czuję się nieźle i planuję samobójstwo :shock:
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Re: jak się dziś czujesz...?

Post autor: jojo »

Jak zwykle strasznie się nudzę i jestem apatyczna i przygnębiona. To forum to naprawdę miła odmiana.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
shekspir
bywalec

Post autor: shekspir »

ALe czy życie polega na tym by tylko czytać forum?
Co jest sensem waszego życia ?
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Shekspir to forum nie jest sensem mojego życia, ale jest dla mnie odskocznią.

Wracając do tematu, dzisiaj troszkę mniej się nudzę i jestem zdziwiona, że z internetu korzystam już około dwóch godzin. A nic takiego nie robiłam, przeglądałam tylko stare wątki i znalazłam kilka ciekawych. Czuję się lepiej niż wczoraj. Oby tak dalej. To forum naprawdę jest ciekawe. :)
shekspir
bywalec

Post autor: shekspir »

Jojo, zobacz co sama piszesz . cyt. ,,dzisiaj troszkę mniej się nudzę i jestem zdziwiona, że z internetu korzystam już około dwóch godzin. A nic takiego nie robiłam, przeglądałam tylko stare wątki i znalazłam kilka ciekawych.''
No to jak to w końcu jest?
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Jojo, nie myślałaś o tym, żeby rozpocząć nowe studia, albo postarać się o reaktywację na tych, które przerwałaś? Pamiętaj, że starać się o to możesz tylko do ukończenia 25 roku życia, potem będziesz mogła studiować jedynie w systemie zaocznym i wieczorowym.
Studia to dobry pomysł na ułożenie sobie życia: jest kilka lat do namysłu, nad tym, co konkretnie chce się robić. Poza tym, studiowanie podwyższa samoocenę, bo robi się soc konkretnego, bezsprzecznie wartościowego, coś co może przydać się w przyszłości. No i ma się kontakt z ludźmi. To lepsze, niż poznawanie innych w sposób wirtualny.
Jesteś, Jojo, mądrą, inteligentną osobą - szkoda, żebyś nie wykorzystała tego potencjału w najbardziej optymalny dla młodego człowieka sposób, czyli studiując.
Co o tym myślisz, Jojo?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
sheche
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67364081

Post autor: sheche »

wczoraj się czułam bardzo źle, ciśnienie 98/68 słabość wielka, praktycznie pół dnia w łóżku, dzisiaj się czuję dobrze, po za wielką tęsknotą za ukochanym nic przykrego mnie dzisiaj nie dotknęło, w sobotę do niego jadę, droga 7,5 godziny a spotkanie godzina, ale dla niego mogę dwa razy tyle jechać byle go zobaczyć, przytulić, ucałować....
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Moi nie chcę studiować, studia mnie tylko deprymowały. Poza tym prawie nic mi się nie chce i prawie na nic nie mam energii. Przed zachorowaniem też tak się czułam. Studiowałam zaocznie filologię polską na Uniwersytecie Warszawskim.
Shekspir we wtorek rzeczywiście dość długo siedziałam w internecie. Bywają dni kiedy późno włączam kompa, czasami wcale tego nie robię. Lubię odwiedzać to forum, co w tym złego?

Wracając do tematu- dzisiaj przyjechała moja Mama, jestem więc mniej samotna, niż wcześniej. Czuję się lepiej, niż gdy byłam sama. Towarzystwo drugiej osoby naprawdę poprawia nastrój. Jest mi trochę smutno z powodu zbliżających się świąt, spędzę je tylko z moją Mamą. Mój brat z narzeczoną i synkiem raczej nas nie odwiedzi. Na sylwestra też do nich nie pojedziemy- w zeszłym roku spędziłyśmy sylwestra u mojego brata i było fatalnie. :(
Kultowiec
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Kultowiec »

Czuje sie umiarkowanie, obmyslilem idealny plan na jutro,pojutrze oraz reszta najblizszego wolnego czasu ze wyciagne z zycia wiecej niz ktokolwiek dotad to zrobil. Mysle ze w najblizszym tygodniu wybiore sie w spontaniczna podroz stopem tak moze z 1000 km od domu zabierajac ze soba maksymalnie 50 euro (tak mieszkam za granica) Mimo iz niemam na nic ochoty staram sie mobilizowac. Pozdrawiam wszystkich leni.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Kultowiec pisze:Pozdrawiam wszystkich leni.
Ja nie jestem leniem. Choroba to nie lenistwo. Dobrze jest rozróżniać te dwie rzeczy.
Obrazek
Awatar użytkownika
MAdzialena
zaufany użytkownik

Post autor: MAdzialena »

piotr6 pisze:
Kultowiec pisze:Pozdrawiam wszystkich leni.
Ja nie jestem leniem. Choroba to nie lenistwo. Dobrze jest rozróżniać te dwie rzeczy.
a ja chyba nie umiem tego zróżnicować. Nie wiem czy jestem leniwa czy tylko chora, a może jedno i drugie...

Czuję się dziś bylejak, nieuczesana, nic nie robię, ble...
is
zaufany użytkownik

Post autor: is »

Czuję się zmęczona ... zmęczona życiem, zmęczona chorobą i paradoksalnie zmęczona "nic nierobieniem" :(
"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"
GhostRider
zaufany użytkownik

Post autor: GhostRider »

Ja podobnie , jestem zmęczony życiem , coraz bardziej wkurza mnie ta okolica , wkurzają ludzie którzy tu mieszkają. Chciałbym się gdzieś wyrwac , daleko , jak najdalej stąd...
Awatar użytkownika
sheche
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67364081

Post autor: sheche »

Dzieci Dobrego Boga to my, tak doświadczani, przez zło, chorobę, życie, kochani źle się czuję odkąd zrobiłam sobie przerwe w leczeniu, mimo że biorę leki ostra psychoza się mnie trzyma, głosy na ostro mnie atakuja, czasami brak mi juz wiary i nadziei, ale widze dobroc Boga w tym, ze docieraja do mnie jego przejscia, jego znaki jego slowa, nie zalamaujcie sie do konca, za kazde wasze cierpienie tutaj Bog Wam odejmnie tam, a nikt nie jest bez grzechu, dziekuje ze dodajecie mi wiary i nadziei piszac na tym forum
Awatar użytkownika
Constantius
zaufany użytkownik

Post autor: Constantius »

mam depresje od dłuższego czasu.. wybudzam sie o 5 rano.... czuje sie potwornie slaby i zmęczony, niewyspany...
wydaje mi się ze jestem tak potwornie nikim ze prawie nie istnieje... jak przeglądam oferty pracy to wydaje mi się ze wszystkie sa dla nadludzi... że nigdzie sie nie nadaje, albo nie mam na to sił... to forum też jakieś beznadziejne tylko choroba i nic więcej
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
Agata M
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: .

Post autor: Agata M »

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 3:02 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Constantius
zaufany użytkownik

Post autor: Constantius »

Ale atomowa beznadzieja mi sie zrobiła.... ani to jeść , ani chodzić, ani nic... można sie gapić w monitor bezsensownie, lub w punkt w podłodze... poszedłem tylko do sklepu ale było mi potwornie wstyd ze mnie wszyscy tam widzą....myslałem rano troche o klasach abstrakcji w zbiorach ale zmęczyłem się i tym...co za pustka, podobno jest jedno życie i nie można go zmarnować
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”