Czy chcecie założyć rodzinę?

relacje rodzinne i ogólnie interpersonalne

Moderator: moderatorzy

Czy chcesz założyć rodzinę?

Zdecydowanie tak
24
34%
Raczej tak
13
18%
Raczej nie
13
18%
Zdecydowanie nie
21
30%

Liczba głosów: 71

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: Czy chcecie założyć rodzinę?

Post autor: Catastrophique »

Piotrek007 pisze: sob lis 03, 2018 6:55 pm Chciałbym założyć rodzinę ale najzwyczajniej czuję lęk jak pomyślę ,że mógłbym się jeszcze zakochać.Zawsze kończyło się to dla mnie cierpieniem i mam złe doświadczenia.
Wiele osób tak myśli i żyją samotnie, choć mogliby być szczęśliwi w związku. Z miłością nie jest tak, że zawsze sìę cierpi. Warto próbować, szukać swojej drugiej połówki. Za ktorymś razem, możesz trafić bardzo szczęśliwie.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Są osoby co bez drugiej połówki nie wyobrażają sobie życia, tych myślę jest więcej. W mniejszości są single choć jak spojrzę ilu moich kolegów jest jeszcze kawalerami to się zastanawiam czy się nie mylę.
Awatar użytkownika
PanSerduszko
zaufany użytkownik

Post autor: PanSerduszko »

zdecydowanie nie.
z całym szacunkiem, ale rodzina jakoś tak mi się źle kojarzy i to nie moja bajka, zresztą o tym ja absolutnie nie marzę.
ale pieszczoszki tak i to kto wie co będzie.
a oto moja noga
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

Mniej rodzin bezdzietnych, więcej singli czyli wolnych strzelców wtedy matka Ziemia mniej nas będzie miała na utrzymaniu. Według teorii spiskowych niektóre rządy by zmniejszyć populację wywołują konflikty zbrojne lub dodawają szkodliwe związki do produktów spożywczych.
Ja na to cieńkim moczem. Mam dziecko. Choć jedno dziecko to żadna rodzina i żaden przyrost. :D
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Tak i to ze zdrową, piękną kobietą. Jeżeli taka mnie nie zdradzi wygram podwójnie. Jeżeli zdradzi mnie nieatrakcyjna i w dodatku będę miał awantury sądowe rozwodowe i walkę o dzieci z chorującą psychicznie to stracę podwójnie i będę jeleniem. :)

W gruncie rzeczy życzę chorującym kobietom jak najlepiej, ale swoje już wiem.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Ja się ożeniłem z nienajpiekniejszą. W dodatku ciągnęła mnie po sądach i uzyskała co chciała.
Paradoksalnie żyje mi się dobrze. Nawet bezczelnie śmiem twierdzić że żyje mi się bardzo dobrze. Nie chodzi o to że uwielbiam pokiereszowane kobiety i lubię rozwody, tylko czasem wbrew życiu które nie zawsze pisze piękne scenariusze jeśli o coś się walczy i dąży taką wywalczoną dole bardziej się ceni.

Nadal żyjemy razem. Oddzielnie byliśmy zaledwie miesiąc może dwa. Żyć nie umierać.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Ponieważ już mam rodzinę, i choć nie zawsze było nam cudownie mogę dzisiaj powiedzieć że właśnie jest tak jak chciałem. Gdy usłyszę od córki że mnie kocha i tęskni mam więcej chęci i motywacji do życia. Żona gdy regularnie jest zapewniana o mojej miłości do niej widać że promienieje
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

wowo21975 pisze: ndz lis 04, 2018 9:50 pm Są osoby co bez drugiej połówki nie wyobrażają sobie życia, tych myślę jest więcej. W mniejszości są single choć jak spojrzę ilu moich kolegów jest jeszcze kawalerami to się zastanawiam czy się nie mylę.
Jest obecnie więcej singli i ta tendencja się zwiększa.Samo to wielu ludzi już nawet nie chce się spotykać w realu tylko woli komputer.

Jednak zależy od towarzystwa czy ono jest singlem czy nie.Osoby chore często to samotnicy i tam ten % jest większy nawet niż u zdrowych.Czy ktoś jest samotny odgrywa dużą rolę jego pozycja materialna.U facetów też może mieć znaczenie umiejętność podrywu.Jednak często to wiele czynników.Nawet mogą odgrywać tu rolę rodzice i dzieciństwo.Jeden przez terapię poradzi sobie z wieloma traumami,konfliktami,a inny będzie nieświadomy tych problemów i będzie z tym żył oczywiście na gorszym poziomie.

Znam kolegę ma wiele problemów ze sobą i on oczywiście unikał psychologów,co niestety odbiło się na jego życiu i ciągle jest to krzywa w dół.Drugi też jest sam i ma wiele problemów ze sobą.Często to problemy ze sobą są blokadą przed związkiem.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Mysle, ze zdecydowana wiekszosc chorych nie jest w zwiazkach. Chorym brakuje wiary w siebie i innych ludzi. Zwiazek to milosc, radosc. Szkoda, ze wiele ludzi tego nie zaznaje.
Dodac nalezy, ze z wlasnego wyboru.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

cezary123 pisze: pn gru 03, 2018 8:40 pm Tak i to ze zdrową, piękną kobietą. Jeżeli taka mnie nie zdradzi wygram podwójnie. Jeżeli zdradzi mnie nieatrakcyjna i w dodatku będę miał awantury sądowe rozwodowe i walkę o dzieci z chorującą psychicznie to stracę podwójnie i będę jeleniem. :)

W gruncie rzeczy życzę chorującym kobietom jak najlepiej, ale swoje już wiem.
To jest delikatny temat.Znam przypadek gdzie było wszystko ok,mąż się starał,sporo rzeczy zapewnił,a i tak skończyło się alimentami,pewnie rozwód i nieprzyjemnymi oskarżeniami.Tak naprawdę nigdy nie masz pewności czy nie będziesz tym "jeleniem",tak kobiety potrafią być podstępne,a ostrożność,asekuracja może spowodować,że nikt nie pojawi się na horyzoncie,tylko jest po czym płakać?Niektórzy lepiej układają sobie życie samemu,fajnie się rozwijają,niż w związkach toksycznych,z kobietami ,które ich okradają z wszystkiego co się da,nawet z złudzenia miłości.

Piękne kobiety częściej zdradzają,uwielbiają luksusy materialne więc potencjalnie są większym zagrożeniem w małżeństwie ,bo są cwańsze ,facet głupieje pod jej wdziękami i traci swoją czujność,wtedy może się obudzić kiedyś w pewnym kłamstwie choćby może usłyszeć tekst byłam z Tobą ,bo miałeś pieniądze,a teraz sobie idę do innego,który też ma pieniądze,a nawet więcej,a Ty już jesteś spłukany i wydojony,nawet trudno sobie ułożyć życie z kimś innym,normalniejszym.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Tup znam trochę kobiety, te ładne i te brzydkie bo różne ze mną mieszkały i masz rację. Ładne ruchają się znacznie częściej i mają więcej partnerów, brzydsze trochę mniej ale też to robią. Powiem Ci szczerze że faceci są bardziej wstrzemięźliwi bo kobiety to szkoda gadać.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Teraz napiszę krótko jacy faceci mają szansę u kobiet, przede wszystkim przystojni, specjalnie to podkreśliłem bo taka jest prawda.
terun
bywalec

Post autor: terun »

wowo21975 pisze: Teraz napiszę krótko jacy faceci mają szansę u kobiet, przede wszystkim przystojni, specjalnie to podkreśliłem bo taka jest prawda.
Myślałem, że kobiety szukają bogatych facetów...
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Przystojni maja znacznie latwiej. Troche to niesprawiedliwe. Z bogactwem to nie chodzi o kase, ale raczej o cechy dzieki ktorym facet dobrze zarabia - pewnosc siebie, zdecydowanie, przedsiebiorczosc, zylka do interesow.
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

.
Ostatnio zmieniony wt gru 18, 2018 9:42 pm przez Pamal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Te piękne też szukają przystojniaków i znajdują,one są bardzo wybredne nawet te bardzo głupiutkie są w stanie się ustawić na bazie urody z przystojniakiem i kasę też będzie miał,takie są realia:D
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Post autor: Necro »

W podsumowaniu samo życie 😁
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Tak, Pamal, kompletnie za pozno. Pora zamknac khem interes.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Jak się jest przeciętnym,to warto o siebie zadbać to dużo daje,ale też czasem sporo kosztuje co może być dla niektórych problemem.Jednak zawsze to inwestycja jak wykształcenie i inne rzeczy,zasoby.Niektórzy przeciętni jak są zadbani też mają branie,tak samo jest u kobiet,najgorsze to zaniedbanie nawet jak ktoś jest ładny,to nie jest już mocno atrakcyjny.Osoby piękne też dużo czasu poświęcają swojej urodzie,to nie jest tajemnica i to jest często wąskie grono czyli faceci też wypicowani.One też mają wymagania i to ogromne do facetów,bo mają w czym wybierać.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Ja rozwijam jedynie wiedze i charakter oraz pewnosc siebie. Nie odpicowuje sie, nie perfumuje - to moim zdaniem nie meskie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „rodzina i otoczenie”