Czytam właśnie
Moderator: moderatorzy
Re: Czytam właśnie
Stare poradniki, uratowane przed wyrzuceniem i pierwszy tom sagi jakiejś Iwony.
"Miłość i odpowiedzialność"Karol Wojtyła
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
" Niemcy ,Żydzi i folksdojcze " Stanisław Michalkiewicz
- Catastrophique
- bywalec
McGonigal K. "Siła woli".
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Moje postanowienie skończyło się tym, że wpadłam w straszny ciąg kupowania.
M. in. kupiłam za 10 "Reakcję". Nie uważam się za feministkę, ale to niesprawiedliwe i śmieszne, że znane feministki na starość posypują sobie głowy popiołem i głoszą dokładnie przeciwne poglądy a samotne kobiety są przedstawiane zawsze negatywnie.
Lubię książki opisujące bieżącą rzeczywistość.
M. in. kupiłam za 10 "Reakcję". Nie uważam się za feministkę, ale to niesprawiedliwe i śmieszne, że znane feministki na starość posypują sobie głowy popiołem i głoszą dokładnie przeciwne poglądy a samotne kobiety są przedstawiane zawsze negatywnie.
Lubię książki opisujące bieżącą rzeczywistość.
- Catastrophique
- bywalec
Coaching koaktywny - Kimsey H.
Tik tak tik tak

Przeczytałam dwa czytadła, z grubsza o związkach Polek z cudzoziemcami i wynika chyba z nich, że z cudzoziemcem jeszcze trudniej się dogadać niż z Polakiem. Chyba, że bez słów. Tak jak piszą na wp.
"Żona między nami"
Narzeczona wie o narzeczonym chyba tylko, że jest bogaty i szarmancki a on o niej że ładna. Co z tego wyniknie?
Dowiem się, jak przebrnę dalej, ale książka jest tak gruba, że po 35% mam ochotę zabić obie żony i sprawcę całego zamieszania!!
Narzeczona wie o narzeczonym chyba tylko, że jest bogaty i szarmancki a on o niej że ładna. Co z tego wyniknie?
Dowiem się, jak przebrnę dalej, ale książka jest tak gruba, że po 35% mam ochotę zabić obie żony i sprawcę całego zamieszania!!
Ostatnio zmieniony czw wrz 20, 2018 9:43 pm przez Pamal, łącznie zmieniany 1 raz.
Znam trzy małżeństwa Polek z cudzoziemcami I wszystkie wydają się szczęśliwe.
"Dream hoarders" "Selfie"
Perfekcjonizm perfekcjonizmem, ale wymagania wobec specjalistów i w każdej dziedzinie, jeśli chce się być na poziomie, rosną. Merytokracja (albo nieuczciwi) zgarnia ogromne pieniądze, a szaraczków zdanie się liczy tylko gdy wrzucają kartkę do urny.
Perfekcjonizm perfekcjonizmem, ale wymagania wobec specjalistów i w każdej dziedzinie, jeśli chce się być na poziomie, rosną. Merytokracja (albo nieuczciwi) zgarnia ogromne pieniądze, a szaraczków zdanie się liczy tylko gdy wrzucają kartkę do urny.
"A ja żem jej powiedziała" Katarzyna Nosowska.
Ciekawe myśli np:
"Orgazm udawać to nie problem. Spróbuj poudawać szczęście"
"Kiedy w niedzielę celebryci i gwiazdy leczą kaca po szalonych imprezach, zwykli ludzie dziękują w kościołach za to, że ich mają".
https://www.empik.com/a-ja-zem-jej-powi ... ,ksiazka-p
Ciekawe myśli np:
"Orgazm udawać to nie problem. Spróbuj poudawać szczęście"
"Kiedy w niedzielę celebryci i gwiazdy leczą kaca po szalonych imprezach, zwykli ludzie dziękują w kościołach za to, że ich mają".
https://www.empik.com/a-ja-zem-jej-powi ... ,ksiazka-p
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Naval Ostatnich Gryzą Psy .Jak zostałem szturmowcem GROM-u.
- Catastrophique
- bywalec
Odwaga. Radość z podejmowania ryzyka - Osho.
Bardzo ciekawie i mądrze napisane. Chyba sięgnę po inne dzieła Osho.
Bardzo ciekawie i mądrze napisane. Chyba sięgnę po inne dzieła Osho.
Tik tak tik tak

"Pamięć i tożsamość"Jan Paweł 2
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
"Profil mordercy" - prawdziwa historia jednego z nasłynniejszych profilerów
Paul Britton. Na podstawie śladów na miejscu zbrodni przygotowywuje portret psychologiczny mordercy.
Paul Britton. Na podstawie śladów na miejscu zbrodni przygotowywuje portret psychologiczny mordercy.
LaDopamina
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Napisz tego recenzje chętnie poczytam.
Swoją drogą ostatnio widziałem pracę dla testerów kryminałów.Pobyt w górach,machnąć trzeba 400 stron dziennie i recenzję napisać.Dobre zarobki,tak mało,a tak dużo.
Ja wydaję za dużo, a tymczasem gdzieś w Afryce nie mają w ośrodku porządnego kibelka bez karaluchów, a nasi rodacy na Ukrainie marzą o mięsie na Święta. Nie mówiąc już o tym, że sama mogę znaleźć się pod mostem w przyszłości, jeśli nie będę zapobiegliwa.
Joanna Solska 80-te. Zaczyna się obiecująco, okazuje się, że nie byłam w ogóle wtedy wszechstronnie zorientowana w rzeczywistości (teraz też nie jestem).