forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Lori, powiedz swojemu lekarzowi, że masz depresję i że się kaleczysz. Jak dalej będziesz to robić, to w końcu wyrządzisz sobie jakąś dużą krzywdę. Też się kaleczyłam, a potem spróbowałam popełnić samobójstwo. Nie sądzę, aby Bóg miał coś wspólnego z Twoim cierpieniem. Nie wierzę w Boga. Lori, nie rób sobie żadnej krzywdy, wprawdzie trudno Ci teraz w to uwierzyć, ale życie jest najcenniejszą rzeczą, jaką masz.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.
W zasadzie, to co złe na tym świecie powstaje wbrew woli Boga. Dzieje się to z woli człowieka. A jak wiadomo człowiek ma mieć wolną wolę, więc Bóg nie może ingerować.
Myślę, że nie chodzi Tobie o Boga. To z czym Ty się spotykasz, spotyka się każdy człowiek na świecie. Dlatego tworzy swój własny świat, w izolacji od tego co na zewnątrz. Stąd tak wiele "sztuczności" w kontaktach między ludźmi. Każdy boi się wpuścić obcego do swego "królestwa". Więc póki takiej osoby, osób nie ma, dobrze jest poszukać szczęścia w sobie. Mówią, że nawet błaha rzecz jak strojenie głupich min przed lustrem, pozwala nabrać dystansu do siebie i tego co się dzieje (próbowałaś ?). Niestety, czasem życie jest zbyt poważne by brać je całkiem na serio.
Jak ktoś kiedyś ładnie zaśpiewał 'W życiu piękne są tylko chwilę' Chociaż teraz możesz czuć ,że świat zwalił ci się na głowę ,że to już koniec . To pamiętaj ,że jest taka cierpienia granica po której słońce się zaczyna. Wszystko ma swój sens cierpienie też . Trzeba być tylko wytrwałym i czego się nauczyłam w naszej chorobie ważna jest cierpliwość. Mam nadzieję ,że choć to banalne słowa to w nie uwierzysz. Warto żyć chociażby dla ludzi których kochasz .
przepiękne słowa wyżej napisane, jak nie masz dla kogo żyć, żyj dla mnie, ja Ciebie kocham ponad cały świat schizofreniku i teraz mam cel w życiu, podawać Ci za każdym razem rękę gdy ją do mnie wyciągniesz, mam dla Ciebie dobre słowa, mam dla Ciebie cierpliwość i wytrwałość, mam dla Ciebie to czego pragnę ja i Ty czyli miłość, kocham Cię schizofreniku i nie waż się robić sobie krzywdy, bo może mi serce z żalu pęknąć, a ja chce żyć dla Ciebie, więc i Ty kochanie żyj dla mnie, pisz do mnie często, zawsze znajdę czas by Ci odpisać, chyba, że Bóg powoła mnie do nieba, ale nawet stamtąd będę Cię kochać i liczyć na to, że odnajdziesz upragniony spokój i miłość
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 7:01 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
gasnącej świecy towarzyszy zanik płomieni oczu
tektonika emocji rozprasza skupienie
wylewa się z trzewi substancja braku litości
czuję jak puls przyśpiesza przez cięcia wrażeń
terakotowa armia z wrzeszczącą monotonią
splątała wolność rozplątując uwięzienie
godziną zachodnią wskazuje kierunek szantażu radości
walczę z białą pomadką trupich zadośćuczynień
pokój wymalowany w atak streszcza człowieka
świeca zgasła pozostawiając otchłań ciemności
stworzyłem perypetie mobilne. grunt to szkoła latania i gwizdania pod mchem.
Niekoniecznie.. raczej coś w rodzaju morfiny, żeby ulżyć sobie w bólu lub z poczucia niczego i bezsensu. Zwyczajnie przyspieszyć etap zejścia.
Ludzie chcą poznania przez takie środki i eksperymenty.. Niektórzy mają to poznanie bez owych specyfików..
Francesco pisze: ↑pt mar 17, 2017 9:45 am
Niekoniecznie.. raczej coś w rodzaju morfiny, żeby ulżyć sobie w bólu lub z poczucia niczego i bezsensu. Zwyczajnie przyspieszyć etap zejścia.
Ludzie chcą poznania przez takie środki i eksperymenty.. Niektórzy mają to poznanie bez owych specyfików..
To co łączy wszystkich ludzi to pragnienie szczęścia. Niektórzy idą na łatwiznę i wydaje im się, że jest nim także doznanie po narkotykach.
Gumisie+10 pisze: ↑ndz mar 19, 2017 2:23 am
Zapraszam na konradkatana.blogspot.com