Czytam właśnie
Moderator: moderatorzy
Re: Czytam właśnie
Bardzo dobra ta fińska książka o schizofrenii. Ale żeby dotarło do mnie co tam napisane musiała poczekać w szafce ponad 10 lat.
Znalazłam jeszcze "Jak usprawnić komunikatywność."
Przeczytałam wreszcie "Małego księcia".
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
"Dziewczynę o zielonych oczach".
- Catastrophique
- bywalec
Susan Pinker, "Efekt wioski". Świetna, wypożyczyłem z biblioteki, ale kupię własny egzemplarz.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Walter Isaacson "Benjamin Franklin". Wpisuje się w ostatnio modny nurt kontestowania wpływu mądrych rodziców na rozwój dziecka. Coś w tym jest - gdyby istniał przepis na zostanie wielkim człowiekiem lub zrobienie z dziecka wielkiego człowieka (nie zwykłego człowieka sukcesu, po świecie chodziłyby prawie same Frankliny i Leonardy da Vinci, nie mówiąc już o Newtonach! !!
Ukazał się IX tom "Wielkiej historii świata" ale pdfy się trudno czyta.
Outisder - Stephen King
"Ameryka po kaWałku"
Marek Wałkuski
Marek Wałkuski
Skończyłam "My beautiful genome". Nie po kolei czytałam rozdziały, to był błąd, stąd mój nadmIreny entuzjazm dla genów "psychologicznych".
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
A ja czytam obecnie historyczną o stepach.Do historycznych trzeba mieć silną psychikę?Zrobię test,bo zakupiłem bardzo ciężką książkę o historii Polskiej,o tzw rzezi Wołyńskiej i ciekawe czy podołam wyzwaniu.Film wywarł duże wrażenie.
A o tych stepach ciągle ktoś umiera,to nawet smutne,tam nawet dzieci i kobiety przez wojnę muszą zginąć.Dziwne wiesz,że obejmujesz coś i tak zginiesz szybciej,bo każdy ma swój upadek.
A dla odmiany nastroju czytam powieść o wikingach co jest przesycona seksem.Cóż o wszystkim powinno się czytać.
A o tych stepach ciągle ktoś umiera,to nawet smutne,tam nawet dzieci i kobiety przez wojnę muszą zginąć.Dziwne wiesz,że obejmujesz coś i tak zginiesz szybciej,bo każdy ma swój upadek.
A dla odmiany nastroju czytam powieść o wikingach co jest przesycona seksem.Cóż o wszystkim powinno się czytać.
Timothy Gallagher "Modlitwa rachunku sumienia". Ignacjański rachunek na przykładach. Podoba mi się badanie poruszeń duchowych: strapienia i pocieszenia. Samego rachunku chyba nie jestem w stanie się nauczyć, ale kto wie, ja muszę kilka lat drąźyć temat, jak to było z genetyką i historią, żeby coś zrozumieć.
Charlotte Link "Przerwane milczenie" - dla rozrywki.
Charlotte Link "Przerwane milczenie" - dla rozrywki.
- Catastrophique
- bywalec
The Small Talk Handbook: Easy Instructions on How to Make Small Talk in Any Situation - Melissa Wadsworth
Brakuje mi takich książek w polskim języku.
Brakuje mi takich książek w polskim języku.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Po dyskusji z kuzynem z USA wzięłam się za Geerta Maka i Benji Franklina Isaacsona.
Czytam też "Defining you" lubię się zastanawiać nad sobą choć o genetyce autorka
pisze herezje czasem. Chciałam kupić też "Emerging adulthood" do pracy nad swoją przeszłością, ale za drogie.
Czytam też "Defining you" lubię się zastanawiać nad sobą choć o genetyce autorka
pisze herezje czasem. Chciałam kupić też "Emerging adulthood" do pracy nad swoją przeszłością, ale za drogie.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Moja nowa książka z biblioteki.Mam nadzieje,że spełni moje oczekiwania.
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/308204/klawisze
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/308204/klawisze
James F Masterson "Search for the real self".
Znowu o okresie niepewności w życiu, kiedy trzeba samemu wybrać zawód i partnera, trudny okres kiedy u nas wybucha choroba.
Przenikliwe obserwacje dotyczące tego okresu a całkowicie chyba niesprawdzone i nienaukowe o dzieciństwie, nic dziwnego, że nastąpił zwrot ku genom, przecież Terry podawana jako przykład życia zgodnego z autentycznym ja od dzieciństwa była ciekawa świata, wiedziała czego chce, a co jeśli człowiek jest genetycznie nieprawidłowy? Jaka terapia mu wskaże ci ma robić w tym trudnym okresie? No nic, czytam dalej.
Znowu o okresie niepewności w życiu, kiedy trzeba samemu wybrać zawód i partnera, trudny okres kiedy u nas wybucha choroba.
Przenikliwe obserwacje dotyczące tego okresu a całkowicie chyba niesprawdzone i nienaukowe o dzieciństwie, nic dziwnego, że nastąpił zwrot ku genom, przecież Terry podawana jako przykład życia zgodnego z autentycznym ja od dzieciństwa była ciekawa świata, wiedziała czego chce, a co jeśli człowiek jest genetycznie nieprawidłowy? Jaka terapia mu wskaże ci ma robić w tym trudnym okresie? No nic, czytam dalej.
Beata Rybałtowska "Bez pożegnania". Ciekawa jestem jak ludzi kształtują geny i okoliczności, poza tym ciekawa historia.
Isaacson Franklin. Wreszcie ktoś pochylił się nad niedocenianą rolą starszego rodzeństwa w kształtowaniu intelektu dziecka.