Neurogra

Moderator: moderatorzy

Pamal
zaufany użytkownik

Neurogra

Post autor: Pamal »

Zaczynam ćwiczyć tym programem i muszę powiedzieć, że bardzo pomaga. Jest trochę wkurzający, najpierw wypunktował, że wszystko zrobiłam gorzej/wolniej niż za poprzednim razem a na końcu dodał świetnie, oby tak dalej 20 punktów więcej!!! Ale druga sesja była bardzo atrakcyjna!!!
Wprawdzie nadal mylą mi się Godfrey i Gregory (bohaterowie czytanej książki) ale pamiętałam na co dzwoni brzęczyk i założę się, że po kilku miesiącach móżdżek mi urośnie!!!
Pamal
zaufany użytkownik

Re: Neurogra

Jakieś proste te logiczne piłeczki w probówkach, więc chodzi pewnie wyłącznie o szybkość, nie wiem jak wypadam nie ma mi kto wytłumaczyć chlip pewnie kiepsko bo jestem wolna.
Pamal
zaufany użytkownik

Zupełnie nie wychodzą mi ptaszki, bo nie umiem wymyślić tam żadnej strategii. Nigdy nie miałam pamięci mechanicznej i już od podstawówki musiałam polegać na mnemotechnikach i innych sposobach. Np w literach powtarzam SZYBKO szybciej niż pokazują się grupując po 3, 4, po kilka razy, w zdaniach albo pamiętam prawie całe zdanie albo zapamiętuję słowa jako jakąś dziwaczną poezję lub kojarzę w historyjkę.
Awatar użytkownika
Gucio
zaufany użytkownik

Post autor: Gucio »

Spróbuj za 29 zł serię Tajemnice Umysłu z Akademii Umysłu.
Ćwiczenia rozwijające pamięć.
Twymi słowy - warto rozbić świnkę :P
Pamal
zaufany użytkownik

Trochę się zniechęciłam i przestałam ćwiczyć, bo jaki sens "oszukiwać" ten program. A czułam, że pomaga.
Teraz mi dokucza, że nie mogę się skupić na czynności lub telewizji gdy ktoś rozmawia obok lub zwraca się do mnie a gdy jestem zestresowana lub zmęczona robię głupie błędy (np wkładam do zmywarki z czystymi rzeczami brudne).
Poza tym zaczynam i nie kończę książki.
Muszę znowu zacząć ćwiczyć i zobaczę na co pomaga.
donkichote+
bywalec

Post autor: donkichote+ »

ja też szukam aplikacji do ćwiczenia mózgu czy tam umysłu. mam parę pomysłów. chyba podszkole programowanie i sobie napisze te proste gry. przyjemne z pożytecznym.
\g+ame_ove{r
cobra55
zarejestrowany użytkownik

Post autor: cobra55 »

Kompletnie się na tym nie znam... Nie będę w stanie pomóc...
ODPOWIEDZ

Wróć do „pamięć, sen”