Kabała-wyzwolenie dla schizofreników?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
-
- zarejestrowany użytkownik
- Gadu-Gadu: 65867371
Kabała-wyzwolenie dla schizofreników?
Wielu z nas kochani szuka ucieczki lub uwolnienia z więzi tego świata. Tyle trudu i wysiłku wkładamy w poszukiwanie sensu istnienia. Ciągła pogoń za dobrami materialnymi i ograniczenia tego świata sprawiają, że egzystencja jaką zafundował nam "los" jest przez nas postrzegana tylko i wyłącznie jako cierpienie. A czy zastanowił się kiedyś ktoś co tak naprawdę jest przyczyną cierpienia? Może to pragnienie? Pragnienie, że czegoś nam brakuje, że jest coś więcej niż tylko to co widzimy, odczuwamy, czasem słyszymy. A może po prostu nasze dusze cierpią z powodu braku...braku JEGO. Braku BOGA.
Zachęcam do dłuuugiej dyskusji i rozwinięcia tematu.
Zachęcam do dłuuugiej dyskusji i rozwinięcia tematu.
Jestem człowiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Re: Kabała-wyzwolenie dla schizofreników?
Kabała czyli mistyka żydowska prowadzi do okultyzmu.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Nawet jest takie powiedzenie "niezła kabała" używane kiedyś coś czemuś służy ale nikt nie wie o co w tym chodzi.

-
Kabała to ani mistyka ani żaden okultyzm-macie błędne pojęcie na ten temat, które nie wiadomo skąd się wzięło.
-
Jest taka ciekawa i interesująca strona na tematy kabalistyczne http://www.kabbalah.info/pl/co-to-jest-kabała/kabała
Prawda jest taka, że ukryto ją bardzo dawno temu i Kabała przyciąga tylko te dusze, które chcą się zmienić. Nic dodać nic ująć.
Prawda jest taka, że ukryto ją bardzo dawno temu i Kabała przyciąga tylko te dusze, które chcą się zmienić. Nic dodać nic ująć.