Jakaś kompletna bzdura... Brałem sulpiryd z olką od 2003 roku do 2009 roku bez przerw i nic mi nie było... I kompletną bzdurą jest to że niby po dłuższym działaniu olka jest silniejsza, no chyba odwrotnie??? Organizm się przyzwyczaja do leku i jego działanie słabnie. Do tego nie trzeba nawet lekarza wystarczy chłopski rozum...tom77 pisze: ↑czw gru 27, 2012 7:02 pmu czlowieku, dokladnie tak samo myslalem jak zaczalem brac olanzapine, nigdy nie myslalem rostac sie z tym lekiem, ale niestety po 8 latach brania przyszly problemy z oddychaniemalexa__ pisze:Skad takie przekonanie? Od lekarza?tom77 pisze: wiadomo, ze leku nie mozna brac caly czas najwyzej kilka lat, potem trzeba lek zmienic na inny
Ja biore 5mg zolafrenu i nie mam zamiaru odstawiac ani zmieniac...
a ty jak dlugo bierzesz?, pewnie krotko ponizej 3 lat
pytanie do zwolennikow olanzapiny
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Re: pytanie do zwolennikow olanzapiny
Akwarysta pisze: ↑czw gru 11, 2014 3:47 amJak ktoś się dobrze czuje na danym leku to niema takiej potrzeby aby go zmieniać.tom77 pisze:Witam,
Mam pytanie do zwolennikow olanzapiny, tzn tych dla ktorych ten jest okazal sie najlepszy, jest to skierowane do osob ktore olanzapine biora caly czas nie moga przerwac
wiadomo, ze leku nie mozna brac caly czas najwyzej kilka lat, potem trzeba lek zmienic na inny, i teraz pytanie na jakie zmieniacie leki, aby potem powrocic z powrotem do olanzapiny? i jak dlugo bierzecie zamieniony lek?
ja np zmienilem na solian, ale nie czuje sie dobrze, dlatego szukam alternatywy
dziekuje za pomoc,
pozdrawiam
Soli Deo per Miriam
Witam. Czy są tutaj osoby które brały olanzapine i odstawiły lek ? Jak funkcjonują bez leku ? Libido i potencja wraca do normalności ? Emocje powróciły ?
-
- zarejestrowany użytkownik
Cześć Markus ja jestem osobą która odstawiła ten lek i widzę różnicę czuję się zdecydowanie lepiej poprawiła się sprawność fizyczna i psychiczna libido bardzo się zwiększyło ja odstawiałem ten lek powoli i udało mi się bez większych ubocznych objawów jestem teraz bardziej aktywny a na olanzapinie byłem zmęczony, senny i tylko siedziałem w domu jednak nie polecam odstawiać jeżeli któs nie jest w remisji mi się udało.