Jak na was działa ketrel?
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Re: Jak na was działa ketrel?
Mój faworyt. Wycisza, brany na noc nie powoduje jakiejś znacznej senności podczas dnia, nie działa antydepresyjnie, ale czuję się po nim po prostu prawidłowo, w sensie, że normalnie. Głosy zostały, ale nauczyłem się z nimi żyć 

- amigo
- zaufany użytkownik
Mam brac ketrel jak bede mial nerwy albo nie niepokoj, czy léki.Dawka to 200 mg.
Ale niezle scina z nog, po okolo 30 minutach juz musialem spac.Na léki tez pomaga i nerwy.
Ale niezle scina z nog, po okolo 30 minutach juz musialem spac.Na léki tez pomaga i nerwy.
Ogólnie dobrze.Zmniejsza mi objawy psychotyczne lepiej niż zamienniki takie jak:Bonogren,Quetiapine Accord,Ketilept.Jest trochę słabszy od orginału to jest od Seroquel.Pozdrawiam wszystkich zmagających się z psychozą. 

Dziś byłem w aptece.Wykupiłem zapas Ketrel na najbiższe około miesiąc.W aptece powiedzieli mi,że zamawiają ten sam zestaw leków na "za miesiąc".Przypominam,że zażywam Ketrel maxymalną dawkę na schizofrenię,Sulpiryd przeciwpsychotyczną dawkę i Cloranxen niską dawkę.Apteka wiejska,ale zawsze mi zamawiają leki jak przychodzę z receptami.
-
- zarejestrowany użytkownik
brałem olanzapinę i rispolept który stopniowo mi odstawiali w przeciagu 2ch lat póżniej po odstawieniu olanzapiny i przejśćiu na ketrel po miesiącu bardzo źle sie poczułem - nie polecam
Dobry lek, spałam po nim jak dziecko. Już go nie biorę, w sumie nie wiem czemu. Mam teraz inne leki. Ale ten dobrze wspominam, nic mi się po nim nie działo.
- Bratnia dusza
- zaufany użytkownik
- Status: Rencista
U mnie jest tak, ze bardzo dobrze działa na depresje dwubiegunową, juz 30 minut po zażyciu 100-200mg czuje jak z depresji wychodzę. Neuroleptyku w tym mocnego nie czuje, nie zamula mnie dawka nawet 400-500mg. Nasennie działa, potrafię zasnąć przy 100mg a mam silną bezsenność więc wielki plus.
Nie mogę brać go co dzień bo SILNIE PODNOSI MI CUKIER. Po 100mg mam juz cukry cały dzien 200-280mg/dl
stosuje go więc tylko na wyjście z depresji w chorobie efektywnej dwubiegunowej.
Podnoszenie cukru podobno to codzienność z tym lekiem. Radzę więc kupić glukometr i testować. Norma to 70-120mg/dl na czo i 2 godziny po posiłku. Od 170mg/dl cukier dostaje się do nerek, można go wykryć bez glukometru paskowym testerem do moczu o nazwie KETO-DIASTIX. Bez recepty 50 testów około 18 zeta.
Nie mogę brać go co dzień bo SILNIE PODNOSI MI CUKIER. Po 100mg mam juz cukry cały dzien 200-280mg/dl

Podnoszenie cukru podobno to codzienność z tym lekiem. Radzę więc kupić glukometr i testować. Norma to 70-120mg/dl na czo i 2 godziny po posiłku. Od 170mg/dl cukier dostaje się do nerek, można go wykryć bez glukometru paskowym testerem do moczu o nazwie KETO-DIASTIX. Bez recepty 50 testów około 18 zeta.
- jak mogę im przebaczyć?
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać
de mello - minuta mądrości
Bierzesz go raz, czy przez kilka dni stosujesz?Bratnia dusza pisze: ↑śr sty 10, 2018 3:22 pm U mnie jest tak, ze bardzo dobrze działa na depresje dwubiegunową, juz 30 minut po zażyciu 100-200mg czuje jak z depresji wychodzę.
LaDopamina
Kwetiapiny nie dla mnie. 2008-2012 Seroquel 100 mg przed snem: pierwsze odczucie dwie godziny po zażyciu: "paraliż myśli"= obuchem w łeb, spadek cukru i ciśnienia, stan trwogi i w tym stanie zasypianie z czekoladą przy łóżku. Czerwiec- wrzesień 2017: Kwetaplex XR 800 mg na noc: Jestem odbiornikiem radiowym i skaczę po różnych stacjach, myśli moje-nie moje...
- Bratnia dusza
- zaufany użytkownik
- Status: Rencista
Zazwyczaj jeden raz z względu na wysokie cukry. Tylko na początku kiedy pierwszy raz się z nim zapoznałem, miałem naprawdę mocną depresje dwubiegunową. Brałem go w tym czasie kilka dni. Czułem jak przestaje działać lek a ja wchodzę w depresje. Podczas działania czułem jak by fizycznie mnie leczył z dwubiegunówki? Dziwne odczucie trafienia w samo sedno problemu, odczucie gojenia się dawno zabliźnionej rany. Gdy tylko po zakonczeniu działania leku nie miałem depresji, zakończyłem leczenie. Niestety ale takie cukry 250-320mg/dl by mnie zabiły na dłuższą metę. Teraz jak tylko odczuję depresję to 1 tabletka starcza. Nie wiem na jak długo starczy, będe szukał innych zamieników np. Depakina wczesniej mi pomagała. Ona najlepiej radzi sobie z manią a gorzej z depresją i dla tego przepisany został ketrelunreal pisze: ↑pn sty 15, 2018 11:06 amBierzesz go raz, czy przez kilka dni stosujesz?Bratnia dusza pisze: ↑śr sty 10, 2018 3:22 pm U mnie jest tak, ze bardzo dobrze działa na depresje dwubiegunową, juz 30 minut po zażyciu 100-200mg czuje jak z depresji wychodzę.
- jak mogę im przebaczyć?
- AgaAgnieszka
- bywalec
- Status: Uczeń
- Gadu-Gadu: Brak
Na mnie działa tak,ze chodzę jak zombie 
Spac mi sie chce,jestem otepiala itp

Spac mi sie chce,jestem otepiala itp
Zażywam pochodną ketrelu: kwetaplex xr, w dawce 150 mg i on działa przeciwpsychotycznie.
Z kolei 30 mg abilify ogranicza mocno mój wilczy apetyt.
Jednak kwetaplex xr nie jest obojętny dla mojego organizmu i aby nie mieć zgagi ani refluksu, muszę zażywać rano na czczo panrazol.
Próbowałam odstawiać panrazol, brać go co drugi dzień, ale bez niego nie mogę się obejść.
Z kolei 30 mg abilify ogranicza mocno mój wilczy apetyt.
Jednak kwetaplex xr nie jest obojętny dla mojego organizmu i aby nie mieć zgagi ani refluksu, muszę zażywać rano na czczo panrazol.

Próbowałam odstawiać panrazol, brać go co drugi dzień, ale bez niego nie mogę się obejść.

To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

- dzwonkowy
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
Biorę 300 mg Kwetaplexu na noc.
Pomaga mi zasnąć i sprawia, że dobrze śpię.
Poza tym ma zapobiegać nawrotom psychozy.
Skutków ubocznych nie zauważam, oprócz czasem drętwienia nóg tuż po zażyciu.
Pomaga mi zasnąć i sprawia, że dobrze śpię.
Poza tym ma zapobiegać nawrotom psychozy.
Skutków ubocznych nie zauważam, oprócz czasem drętwienia nóg tuż po zażyciu.
Każdy dźwiga własny schiz.
Te leki na zgagę są ponoć szkodliwe. Mówi o tym Jerzy Zięba w swoim filmiku o zakwaszaniu żołądka:
Dla pewności wzięłam 300 i nie pomogło. Jeśli znasz inny sposób, to się podziel.Bratnia dusza pisze: ↑śr sty 10, 2018 3:22 pm U mnie jest tak, ze bardzo dobrze działa na depresje dwubiegunową, juz 30 minut po zażyciu 100-200mg czuje jak z depresji wychodzę.
LaDopamina
na mnie nie dziala ketrel ani abilifi
Aktualnie biorę zamiennik Ketrel ,to jest Bonogren.Kwetiapina to kwetiapina.Dzięki kwetiapinie zmniejszają mi się obiawy wytwórcze to znaczy halucynacje.Świat upodabnia się do normalnego.Czuje się bezpiecznie.Biorę jeszcze sulpiryd w dawce przeciwpsychotycznej,średnią dawkę.Na lęki biorę cloranxen.Jest Ok! 

-
- bywalec
Bralem raz kwetaplex ale to lek nie dla mnie przez polowe dnia zatkany nos i kolotanie serca powoduje u mnie
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Mi wczoraj lekarz przepisał Cloranxen 10 mg zamiast Lorafenu.Lepiej działa wieczornie ale nie biore codziennie.einsam pisze: ↑pn kwie 02, 2018 2:36 pm Aktualnie biorę zamiennik Ketrel ,to jest Bonogren.Kwetiapina to kwetiapina.Dzięki kwetiapinie zmniejszają mi się obiawy wytwórcze to znaczy halucynacje.Świat upodabnia się do normalnego.Czuje się bezpiecznie.Biorę jeszcze sulpiryd w dawce przeciwpsychotycznej,średnią dawkę.Na lęki biorę cloranxen.Jest Ok!![]()